njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

09. jan. 2015

Notari najavljuju štrajk jer smatraju da su im dogovorom advokata i vlade ugrožena prava

notari-300x187BEOGRAD, 9. januar 2015, (Njuz) – Dogovor stručnih timova Advokatske komore i Ministarstva pravde o promeni zakona o javnom beležništvu neprihvatljiv je za notare koji najavljuju štrajk ukoliko on prođe skupštinsku proceduru.

Notari kažu da će im ovim promenama biti ugroženo poslovanje i da osim štrajka ne vide drugi način kojim bi se izborili za svoja prava.

– Predviđene izmene zakona predstavljaju udar na našu profesiju i egzistenciju – tvrdi Janko Mirković, notar iz Beograda  – Ukoliko parlament usvoji ovakva zakonska rešenja naši prihodi će biti znatno umanjeni, a posao javnog beležnika će prestati da bude privilegija kao do sada. Naša komora je vladi već prosledila svoje zahteve i predloge kako da ovaj problem bude rešen, a u slučaju njihovog neusvajanja stupićemo u generalni štrajk – kaže Mirković.

Sa druge strane, ministar pravde Nikola Selaković smatra da notari koriste svoju poziciju za politizaciju ovog problema i da bi eventualni štrajk predstavljao udar na vladu i njenog premijera.

– Nikome, pa ni javnim beležnicima nećemo dopustiti da ucenjuje vladu. Najavljeni štrajk je udar na advokaturu i celokupan pravosudni sistem. Simptomatično je to što se ovaj problem otvara baš u trenutku kad je ministarstvo uspelo da ubedi advokate da su sve vreme bili u pravu i pokrene stvari sa mrtve tačke. Neke interesne grupe, predvođene tajkunima, pokušavaju da instrumentalizuju notare kako bi ostvarile svoje interese i ugrozile vladu i premijera Vučića. Ne bih licitirao imenima u ovom trenutku, ali svi znamo da iza najave štrajka stoji Miroslav Mišković – kaže Selaković koji poručuje da će ipak saslušati zahteve javnih beležnika i obećava da će, za nekoliko meseci, problem biti efikasno rešen.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Jeste, Miskovic je umesan i u dogadjaje u Francuskoj. Samo da bi skrenuo paznju sa istorijskog poklanjanja zelezare amerikancima.

  1. Monika kaže:

   Vučić:
   – Nas ne zanimaju Francuzi. Mi možemo da trčimo brže od njih. Sagradićemo džamiju veću od Notr Dama. Za to nam Mišković nije potreban.

   1. Ja sam kaže:

    Seneka:
    -Citiracu Jorgovanku Tarabakovic: ,,Mudrost, a i lepota-sto bi rekao dr Stefanovic, naseg nerdjajuceg Alekasandra ogleda se i u tome sto je gvozdjaru (gle slucajnosti, tako je i poceo u Londonu) u Smederevu prodao ne za pisljivi evro vec za basnoslovni dolar, koji raste kao sto raste krastavcic na prozoru moje kancelarije.”
    E, svaka joj je ko opruzni celik
    P.S.
    Nije ni cudo sto se notari bune. Pa ako se cela drzava rasproda za po dolar, po principu,,zrno po zrno -dva zrna”, koja je tu zarada notarima. Pa vise ce da se ovajde od ugovora o poklonu jednog grobnog mesta nego od rasprodaje cele Srbije.

 2. Дејан Ђурђевић kaže:

  Надам се да штрајк неће да се одужи, треба моји нотарчићи да зараде за другу ратицу…

  1. xy kaže:

   mamu im notarsku ala deru sa cenama overe

   1. Polovni Buntovnik kaže:

    Solemnizacija, Đurđevićeva nova omiljena reč. Označava teško dranje, izuvanje, skidanje gaća i prodaju (svojih ali i tuđih) organa na crnom tržištu.

 3. zoran kaže:

  Jedva cekam da dogovor notara i advokata izazove strajk vlade, a da iza strajka vlade stoji, naravno,miskovic i da taj udar na acu history chanel dovede do pada i hapsenja vlade i premijera koji su politicki motivisani da sprece acu istoriju da udje po 769. put u povijest, 768.put bila je prodaje zelezare…

  1. aleksandar kaže:

   nakon hiljadite prodaje zelezare za 1 dolar,
   srbija ce od prodaje zelezare imati hiljadu dolara!

   1. zoran kaže:

    …koje će uložiti u kupovinu železare…

    1. Eci peci pec kaže:

     A da bi obezbedila ostatak sredstava uzece dugorocni kredit od MMF-a sa kamatom od samo 412,7 % godisnje i hipotekom na glave gradjana Srbije.

 4. Monika kaže:

  Štrajkovi su ukinuti!

  Srećna Nova godina! Vaš Aleksandar de Gol – Vučić

  1. celtic kaže:

   Čak ni u negativnom ne može stići de Gola, jer je spastičar.

   1. Monika kaže:

    Uvažavam sugestiju Celtice. Potpuno si u pravu de Govno svakako bolje leži uz njegovo ime.

    P.S. Neka mi proste nebo i veličanstveni De Gol. <3

 5. Sremac kaže:

  Najnovija informacija u vezi štrajka notara je da su VBA, BIA i Slina utvrdili da je podstrekač štrajka notara, računovođa najveće parlamentarne stranke. U izjavi pred organima reda, rekla je da ne zna kako sada, kad su notarima smanjeni prihodi za 80% da iznađe nov način da narod finansira njenu stranku.

 6. mihailo kaže:

  Janku Mirkovicu, notaru iz Beograda porucujem:
  Kazete da je u pitanju udar na profesiju postojecih 93 notara.
  Pitam Vas gospodine notaru na ciju je profesiju bio udar prilikom donosenja Zakona o javnim beleznicima? Naravno, na profesiju oko 9000 advokata i njihovih porodica.
  Treba biti realan i ne lagati samog sebe.

 7. mihailo kaže:

  Ako otpocnu strajk pederi ko ce biti kriv?
  Naravno Miskovic!!!???

 8. nadžak efendija kaže:

  Ovaj Mišković misli da je svemoguć, Bre! Pa šta da rade drugi industrijalci? Šta ostaje Koletu, da pokaže da ima i on nešto, da organizuje štrajk uličnih prodavaca, ili baba-sera u parlamentu, je li ? Pa onaj potcenjeni Beko, bez Leee Coopera, morao je da nadje amatere-ubice da pucaju u njega, da ljudi ne bi zaboravili na njega. I, opet ništa. Šta je još MIšković nije uradio – da udari na Andjusa, ili da piše pesme za estradu, k'o Dinkić!,

 9. zemljostrugar kaže:

  Predlazem notarima da proglase svoju himnu tj. muzicku numeru oO SOLE MIO.Kad bolje razmislim mogli bi da je proglase za molitvu esnafa.

 10. DADA kaže:

  Lud, zbunjen, nenormalan.

 11. Baba Raviojla kaže:

  Notari su postojali nekada davno u kraljevini
  Kraljevina bez princeze, bez zmaja, sa gologuzim narodom, bez nekih bitnijih majnova totalno low level…

  E onda je došao Tito i zajebao narod – uvaio svima socijalno, penziono i stambeno.
  Sad gologuzija mora da plaća stanove i takse.

  Zato su opet vraćeni notari – da gologuzija ostane gologuzija bez gaće na dupe
  Ničem drugom ni ne služe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *