njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. okt. 2010

Nova pravila FIFA na utakmici Italija Srbija

ŽENEVA, ĐENOVA, 12. oktobar (Njuz) – Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, Italija Srbija, biće prva u istoriji fudbala u kojoj će se eksperimentalno isprobati nova pravila igre. Zbog sve veće ekonomske krize i visokih troškova organizovanja utakmica, FIFA je prihvatila predlog svog novog sponzora, kompanije za pravljenje video igara “Football manager”, da se u sistem takmičenja od 2012 uvede i odigravanje utakmica na simulaciji “Football managera 2012”. Po prvi put u istoriji fudbala igrači će večeras ostati u svlačionici, dva stručnjaka sešće za računar umesto na trenerske klupe, a navijači će umesto na stadionu i pored malih ekrana, rezultat utakmice pratiti putem servisa LiveScore.com.

 Pižon: Internet je budućnost

 Naš proslavljeni stručnjak, Vladimir Petrović Pižon, sa odobravanjem je prihvatio novine koje FIFA planira da uvede u fudbal.

– Mislim da je ovo budućnost fudbala. Igrači više neće biti pod pritiskom navijača i nelagodne atmosfere kako na gostujućem tako i na domaćem terenu. Ne treba zaboraviti ni velike uštede koje će ostvariti naš Javni servis jer više neće biti potrebe da se otkupljuju skupi prenosi utakmica, što je za našu malu i siromašnu zemlju od velikog značaja.

Na pitanje novinara da li će se snaći u menijima igračke simulacije i postavljanju taktike, Pižon je sa osmehom odgovorio – Ne brinem o postavljanju taktike. Moj mali sestrić, on znate ima 12 godina, igra taj footbal manager po ceo dan i pravi je maher u tome, tako da će mi on sve to namestiti tamo.

 Prandeli: FIFA pravi grešku

 Za razliku od našeg selektora, Selektor Italije Ćezare Prandeli nije bio najsrećniji sa novim rešenjima FIFA. – Mislim da FIFA ovim ubija lepotu igre nadam se da ovaj sistem neće zaživeti 2012. Nikakva računarska simulacija ne može da dočara simuliranje naših igrača na terenu – kratak je bio vidno iznervirani Prandeli. 

Simulacija fudbalske utakmice počinje u 20:50 minuta a gledaoci rezultat iste mogu pratiti na sajtu LiveScore.com

M.M.

BREJKING APDEJT: RTS prenosi simulaciju utakmice od 20:45. Ne zaboravite, na ekranu ćete videti kompjutersku simulaciju. Bez nerviranja.

 1. disident zauvek kaže:

  Sjajno, yna;i sada ‘e sve yavisiti od kompjuterske ve[tine ;oveka koga budemo odredili da nam vodi repreyentaciju preko kompjutera…

 2. BREJKING APDEJT: RTS prenosi simulaciju utakmice od 20:45. Ne zaboravite, na ekranu ćete videti kompjutersku simulaciju. Bez nerviranja.

  Брејкинг апдејт: пао систем, комп тражи реинсталацију…

  1. Mirko Kontić kaže:

   Тако је то кад инсталирате пирате;) провери код набављача опреме исправност инсталације!

 3. Miki kaže:

  Genijalna ideja ! ;)

 4. Ivana kaže:

  kraj je fenomenalan, genijalan, briljantan!!! :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *