njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

16. jul. 2013

Novi detalji istrage: Navijači pokušali da spreče Tatona da skoči

...

BEOGRAD, 16. jul 2013, (Njuz) – Navijači Partizana koji su se 17. septembra 2009. godine slučajno zadesili na Obilićevom vencu, pokušali su da spreče navijača Tuluza Brisa Tatona da skoči sa visine od preko deset metara na stepenište, pokazuju novi detalji istrage o ovom tragičnom događaju.

Četiri godine nakon Tatonove smrti, nekoliko svedoka čije izjave nisu uzete u razmatranje tokom suđenja, danas su dali svoj iskaz u Višem sudu u Beogradu, po nalogu Apelacionog suda.

Jedna od njih je i Danica P, kozmetičarka iz Beograda, koja kaže da su navijači učinili sve što su mogli da spreče Tatona da skoči.

– Sedela sam u jednom od kafića na Obilićevom vencu, kada sam videla mladića koji se iz čista mira popeo na zid. Način na koji je stajao i njegov pogled, govorili su da bi mogao da skoči svakog trenutka – izjavila je Danica.

Ona kaže da je u tom trenutku sa svojih stolica u kafiću skočilo nekoliko momaka koji su na sebi imali obeležja Partizana i da su potrčali prema Tatonu u nameri da ga odvrate od skoka.

– Sve se desilo u svega nekoliko sekundi. Trčali su ka njemu želeći da ga zaustave, vikali “brate, nemoj!”, ali je bila velika gužva koja ih je kočila. Više gostiju, za koje se kasnije ispostavilo da su Tatonovi zemljaci, našlo im se na putu i oni su ih odgurnuli ili udarali pesnicama i motkama koje su im se nekako zadesile u rukama, jer su ih usporavali – kaže ova kozmetičarka i napominje da to nisu uradili, već da su ih samo zaobišli, navijači bi sigurno izgubili nekoliko dragocenih sekundi.

Ona dodaje da se nada da će pravda konačno izaći na videlo, što je postalo više nego očigledno i po brojnim grafitima koji poručuju da su navijači pokušali da spreče Tatona da skoči.

Marko Dražić

INSPIRACIJA: Cecina frizerka: Taton sam skočio sa ograde

 1. 11of10 kaže:

  Crni humor, na žalost :(

 2. iva kaže:

  Danica P bi verovatno i ostala na mestu zlocina, pardon, nesrece, i ponudila profesionalne kozmeticke usluge preminulom Tatonu kao deo stvaranja slike o gostoljubivoj Srbiji ali je morala neizostavno da ode u CZ posto je jedna od njenih stalnih klijentkinja imala zakazano…

 3. himalajac kaže:

  svasta, kakav ludak, dosao cak iz francuske da skoci sa stepenista garaze u beogradu…sva sreca te smo gostoljubiv narod vodjen miroljubivom politikom, inace bi svet svasta mogao da pomisli o nama

 4. Александар Хејтер kaže:

  Ма ово је све лаж, ја верујем да наше судство поштено радило свој посао и да није, како тврде зли језици, под утицајем политике осудило све који су се налазили у полупречнику од једног километра од места на коме је Француз настрадао. Мислим како је овој уопште пало на памет да оспори одлуку наших судова који су познати по поштеним суђењима као и приказ догађаја од стране наших медија који су познати по објективности.

 5. Zoin Mihailo kaže:

  Tok kobnog dana svi navijači su dlanove namazali vazelinom, kao prevenciju od zaraznih bolesti, pa su im ruke bile veoma klizave. Oni su nekoliko puta hvatali Tatona, ali im je on ispadao iz ruku i uvek nezgodno padao. Na kraju su digli ruke od Tatona, što nije ni blizu onoga da su digli ruke na Tatona. Ne mogu da veruju da su Francuzi tako mekani. Naš čovek se ugruva tek posle dvadesetog pada, dok Taton nije ispao ni deset puta.

 6. scoby kaže:

  Nase reformisano seseljoidno sudstvo ce sad dovesti ta divna stvorenja (u paketu sa njihovim rekvizitima) u Skupstinu, kao sto su onomad setali kao mecku onog miladina od milion $.

 7. Плодови гнева kaže:

  Шта? То значи да његови родитељи неће добити лову за своје мртво дете?

  1. Boris kaže:

   Jako bljutav komentar koji je proizvod jeftine propagande ljudi koji brane izrode i životinje koje su linčovali Tatona.

   Kad već potežeš to pitanje, možda bi bilo pametno da pročitaš da su roditelji to izjavili kad su naši mediji krenuli da okreću priču ka “dobroj dečici” i zlikovcu Tatonu te nakon dobijanja akcijskog popusta od 60% na kazne od strane našeg sudstva. Postavi se ti u situaciju da ti je neko ubio dete, a ceo sistem samo što ne dodeli orden Belog anđela i počasnu penziju zlikovcima.

   1. Плодови гнева kaže:

    Postavljam se u situaciju roditelja petnaestoro dece koja su osudjena na visedecenijsku robiju zbog navodnog ubistva jednog francuskog huligana. Da ga je svako od njih gurnuo sakom ili nogom, mogao bih da razumem. Moj bljutav komentar nije posledica jeftine medijske propagande, vec je samo ironican i cinican (hejterski, kako se danas kaze). Jeftina medijska propaganda je na drugoj strani i prilicno je smesna. Nazalost, njen deo sve vise postaje i ovaj portal.

    1. Boris kaže:

     Gnevko,
     linč od strane rulje je i dalje ubistvo. Da li ga je ubijalo troje ili njih tri stotine nema nikakve veze, jer su svi učestvovali u ubijanju žrtve.
     Bez obzira da li su pojedinci imali nameru da ga ubiju, siluju ili samo malo da mu polome ruke, cela ta grupa je dovela do smrti i u tome može samo da se istaknu kolovođe kao osobe sa većom odgovornošću i oni koji su se isticali svojihm zalaganjem pri mlaćenju.
     ALI svi su odgovorni za smrt.
     Na kraju, krajve svi su oni junački krenuli da ga biju, pa što sada ne bi odgovarali za svoje junaštvo.

     1. Плодови гнева kaže:

      Borko, ubistvo je ubistvo. Samo, ko je koga, u ovom slučaju, ubio? Ubiti, silovati, malo polomiti ruke, pljunuti, uvrediti, razlicite su kategorije. Jedan francuski huligan je poginuo u nekoj stranoj zemlji. Boze moj, sta da radimo.

   2. Bora kaže:

    A dal li su oni Francuzi sto su zaklali onog naseg decaka od 14 godina dobili i blizu 240 godina zatvora????? Ma ne Srbi su svi zli njih treba ubijati, a Taton je jedan predobar momak koga su iz cista mira napali neki isto tako dobri momci-navijaci partizana.

   3. Александар Хејтер kaže:

    Ako je nešto bljutavo onda je ova tvoja tirada i žeđ za linčom svih na koje su ti ukazali Bljic i B92. Nisi nikad sumnjao u ispravnost odluke naših sudova? O uticaju politike na njih? Nisi, za tako nešto treba imati ipak malo mozga pa sumnjati u sve što vidiš na TV.

 8. Nenad kaže:

  Vas sajt izuzetno postujem pa me malo razocaralo sto sam vidio ovo. Ko moze nek izdvoji malo vremena za ovo i pogleda http://www.youtube.com/watch?v=I_pbsnVqo7k O ovome se pricalo od pocetka, a sto niko nije htio da slusa, to nisu krivi oni.

  1. drndalo kaže:

   Baš si jako pametan kada ti je Malagurski izvor informacija

 9. Tagore kaže:

  Ala lažu!
  Pa Gospa Svetlana Bubanja Bucka, Cecina frizerka i vlasnica salona koji se nalazi na Obilićevom vencu, svedočila je pred sudskim većem (rukom na Bibliju) da je videla kako SAMOUBICA Bris Taton sam skače.
  Francuski ambasador François-Xavier DENIAU je obećao Cecinoj frizerki da će cela Srbija ”uskoro” biti pozvana na franuskom nacionalnom orazniku da paradira po celoj dužini Champs Élysées.

  I ja verujem sve što Cecina frizerka kaže, a po šumama se priča da je nesrećni Taton je u padu slomio samo malo bedrenu kost i levu pesnicu kojom se mučenički udarao u glavu.
  Srpska sveta policija i naši dobri doktori stručnjaci su ga hitno ŽIVOG I ZDRAVOG vratili roditeljima u Tulon da se tamo leči od neznatnih povreda i od promašaja samoubistva, a glupi francuski doktori jedva su snašli da ga stave na noge.

 10. Mislilac kaže:

  A zar Cecina frizerka nije Arkan?

 11. Uros kaže:

  Tataonovo sudjenje je bilo streljajmo 20 srpskih decaka za jednog francuza. Kao u Kragujevcu.

  1. Boris kaže:

   Ti fini dečaci su divljački linčovali jednu osobu. Pa čak i da je taj Taton bio huligan koji je, eej usred Beograda vršio nuždu na zastave partizana i grobara, ne postoji razlog za ovaj linč.
   Naš zakon ne dozvoljava streljanje, ali ovi zlikovci su zalsužili i viš od onih prvobitnih kazni.

   1. Uros kaže:

    Najaci je onaj, sto ga je sa drugog kraja grada sutno preko ograde, kad se saobracajac okrenu da mu proveri broj tablice.

 12. mon Dieu kaže:

  Sa ovakvim lazima vi njega ubivate po drugi put, a i vasu buducnost !!

  1. Tagore kaže:

   (Ton Dieu ne voit que d'un seul oeil.)
   À propos du deuxième assassinat par de faux témoignages, je suis d'accord avec toi et avec la famille Taton, que j'aimerais saluer en clamant la justice pour notre frère Brice.
   Ô Toulouse, l'avenir nous dira que nous avons raison.

   1. gugltranslejt kaže:

    (Ваш Бог види само једно око.)  На другом убиства кривоклетство, слажем се са вама и породице Татон, ја бих да призна, тврдећи правду за нашег брата Брице.  РФ Тулуз, будућност ће нам рећи да смо ми у праву.Опширније: # хттп://ввв.њуз.нет/нови-детаљи-истраге-навијаци-покусали-да-спреце-татона-да-скоци/ икзз2ЗК8РВВТм

    1. gugltranslejt kaže:

     # хттп://ввв.њуз.нет/нови-детаљи-истраге-навијаци-покусали-да-спреце-татона-да-скоци/ икзз2ЗК8РВВТм.

     3ашто ово ништа не отвара?

  2. Tagore kaže:

   Et l'aboiement des chiens se poursuivra jusqu'à l'aube du prochain siècle…
   Je le savais d'avance, mais j'aime beaucoup nos chiens dalmatiens et chaque oeuf de nos poules pondeuses.

 13. Objektivni pratilac kaže:

  sama cinjenica da je tagore, premijerno, dobio vise pozitivnih no negativnih glasova na svoju prvu, na ovom postu, cenjenu izjavu, dovoljno govori sama za sebe

 14. mixon kaže:

  Roditelji Tatona da plate odštetu Bucki za pretrpljeni strah i duševnu bol zbog toga što je morala prisustvovati njegovom samoubistvu! Kako je to vaspitan da skače na glavu sa 10 metara pred slučajnim prolaznicama?! Mogao je taj francuski huligan bar koji sekund da sačeka da se žena okrene!

 15. Gruja kaže:

  Ovo je malo neumesno, ovi svedoci su poznati od momenta kada se sve to desilo.
  Svaka osuda za to ste se desilo, ali u zatvoru lezi momak Stefan koji nije bio na tom mestu u trenutku kada seto dogodilo, a osudjen je i ako je kao dokaz imao prilozenu kaznu zbog nepropisnog parkiranja na drugom delu grada kao i svedocenje policajca koji mu je napisao kaznu.
  A konrketno sto se tice te Bucke postoji i snimak razgovora sa sluzbom hitne pomoci.
  Nije sve crno ili belo, svi odgovorni treba da odgovaraju, ali dajte im barem fer sudjenje a ne farsu od sudjenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *