njuz-autor

AUTOR: Zamenik urednika

15. sep. 2018

Novi iPhone modeli donose brojna poboljšanja svojih cena

KUPERTINO, 15. septembar 2018, (Njuz) – Fanovi kompanije Epl dočekali u utorak predstavljanje novih iPhone modela za 2018. godinu. Kao ni mnogo puta do sada, Epl ni sada nije razočarao svoje korisnike, jer su cene uređaja doživele poboljšanja u skoro svakom segmentu.

Na žalost, premium model iPhone XS koji zamenjuje dosadašnji iPhone X doživeo je najmanje unapređenja, jer je njegova cena ostala na prošlogodišnjem nivou od 999 dolara za američko tržište. Ovo je mnoge postojeće korisnike iPhona X odvratilo od kupovine novog modela, jer jednostavno ne donosi dovoljno veliko poboljšanje cene.

– Željno sam čekao ovaj model, ali sam dosta razočaran što mu cena skoro identična kao i na prošlom modelu. Ne vidim što bih davao iste pare kao i prošlog puta – kaže jedan od ljubitelja ovog brenda.

Međutim, novi model koji je Apple predstavio, iPhone XS Max sa ekranom od 6.5 inča, pomerio je limite po pitanju performansi kada je cena u pitanju. Tako ovaj model u svojoj osnovnoj verziji košta 1.099 dolara. Međutim, za korisnike kojima je to malo i žele veće cene svog telefona, iPhone XS Max sa 512GB memorije dostiže neverovatne performanse od čak 1449 dolara na američkom tržištu što je, složićete se, dovoljno čak i za najzahtevnije korisnike.

Ukoliko pak ne spadate u grupu korisnika koji žele najveću cenu od svog telefona, Apple je mislio i na vas. Potpuno novi model u gami, iPhone XR, namenjen je širokim masama i njegova cena je skromnih 750 dolara na američkom tržištu. Možda će vam se to u prvi mah činiti malo, ali je ova cena osnovnog modela čak za 100 dolara veća od premium modela iPhona 6 kada se pojavio 2014. i koštao 650 dolara. Jednostavno, godine tehnološkog napretka doneli su poboljšanje cene od 100 dolara čak i za osnovne modele iz iPhone serije.

Svetla su se ugasila za ovu godinu, možemo samo nestrpljivo isčekivati čime će nas Epl iznenaditi u 2019. godini, za kad neki stučnjaci prognoziraju da će Apple biti u stanju da izbaci telefon od 1800 dolara.

Miloš Mileusnić

  1. Jovica kaže:

    Dok ima ovaca bice i vune.

  2. aLpE kaže:

    svaka cast vucicu !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *