nazad na vrh

Novi iPhone modeli donose brojna poboljšanja svojih cena

KUPERTINO, 15. septembar 2018, (Njuz) – Fanovi kompanije Epl dočekali u utorak predstavljanje novih iPhone modela za 2018. godinu. Kao ni mnogo puta do sada, Epl ni sada nije razočarao svoje korisnike, jer su cene uređaja doživele poboljšanja u skoro svakom segmentu.

Na žalost, premium model iPhone XS koji zamenjuje dosadašnji iPhone X doživeo je najmanje unapređenja, jer je njegova cena ostala na prošlogodišnjem nivou od 999 dolara za američko tržište. Ovo je mnoge postojeće korisnike iPhona X odvratilo od kupovine novog modela, jer jednostavno ne donosi dovoljno veliko poboljšanje cene.

– Željno sam čekao ovaj model, ali sam dosta razočaran što mu cena skoro identična kao i na prošlom modelu. Ne vidim što bih davao iste pare kao i prošlog puta – kaže jedan od ljubitelja ovog brenda.

Međutim, novi model koji je Apple predstavio, iPhone XS Max sa ekranom od 6.5 inča, pomerio je limite po pitanju performansi kada je cena u pitanju. Tako ovaj model u svojoj osnovnoj verziji košta 1.099 dolara. Međutim, za korisnike kojima je to malo i žele veće cene svog telefona, iPhone XS Max sa 512GB memorije dostiže neverovatne performanse od čak 1449 dolara na američkom tržištu što je, složićete se, dovoljno čak i za najzahtevnije korisnike.

Ukoliko pak ne spadate u grupu korisnika koji žele najveću cenu od svog telefona, Apple je mislio i na vas. Potpuno novi model u gami, iPhone XR, namenjen je širokim masama i njegova cena je skromnih 750 dolara na američkom tržištu. Možda će vam se to u prvi mah činiti malo, ali je ova cena osnovnog modela čak za 100 dolara veća od premium modela iPhona 6 kada se pojavio 2014. i koštao 650 dolara. Jednostavno, godine tehnološkog napretka doneli su poboljšanje cene od 100 dolara čak i za osnovne modele iz iPhone serije.

Svetla su se ugasila za ovu godinu, možemo samo nestrpljivo isčekivati čime će nas Epl iznenaditi u 2019. godini, za kad neki stučnjaci prognoziraju da će Apple biti u stanju da izbaci telefon od 1800 dolara.

Miloš Mileusnić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. Dok ima ovaca bice i vune.

  2. svaka cast vucicu !

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix