njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. apr. 2011

Novi keš krediti za prevenciju zatvorske kazne

"Tomzor keš krediti" nova ponuda na bankarskom tržištu

BEOGRAD, 13. april 2011. (Njuz) – Prateći skoru odluku o olakšavanju kreditnih obaveza ekonomski ugroženim građanima, 11 najvećih domaćih banaka odlučile su da zajednički uvedu „Tomzor keš kredite“, još jedan proizvod koji će celokupnom bankarskom tržištu uvećati profitabilnost, a pojedinim građanima ekskluzivan proizvod koji je visoko funkcionalan u Srbiji. Prema prvim najavama, ovu uslugu koristiće građani koji su najugroženiji od zatvorskih kazni.

– Tokom finansijske krize došlo je do značajnog pada profitabilnosti banaka i bankari svoju novu šansu vide u skorašnjoj reformi pravosuđa, koja im je omogućila prostor za ovakav potez – rekao je za Njuz dr Goran Stanišić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Prvi „Tomzor keš kredit“ biće ponuđen Svetlani Ražnjatović, jer prema njenim rečima 30 dana do izmirenja duga prema državi u iznosu od milion i po evra nije dovoljno da ode na Kipar i donese novac, već će joj biti znatno jednostavnije i jeftinije da uzme kredit kod neke od komercijalnih banaka. Uz to je dodala da nije leto, pa joj se „baš nešto i ne ide na Kipar“.

Bankari se nadaju da će ovim ponudom vratiti deo tržišta koji je bio uhapšen tokom proteklih godina, a takođe se slažu da su ovakvi plasmani jedni od najsigurnijih na tržištu jer niko ne dovodi u pitanje kreditnu sposobnost osuđenika.

Jedan od direktora banaka učesnica, koji je želeo da ostane anoniman, naveo je kako se sa Tužilaštvom razmatra da se u svim narednim sporovima prvo nudi „Tomzor keš kredit“, pa će se tek onda pristupiti drugim opcijama, jer bi u suprotnom bogati i uticajni kriminalci mogli ići u zatvor, pri čemu bi njihova imovina morala da bude zaplenjena od strane države.

Vanja Gatić

 1. Manifestacije kaže:

  Nezvanicno se saznaje da je Vesli Snajps trazio ponovljeno sudjenje zbog utaje poreza, i da je trazio da sudjenje bude odrzano na nasem tlu i da mu se sudi po nasim zakonima, jer smatra da na Americkom tlu nema posteno sudjenje zbog toga sto je Jevrejin!!!

  Prilikom zahteva, poziva se na svoje srpsko poreklo a kao dokaz prilaže diplomu sa Kragujevačkog univerziteta. Boju svoje kože objašnjava kao posledicu tegoba kroz koje je prošao u poslednje vreme i kaže: Pocrneo sam od muke!

  1. rajko kaže:

   ovo bi moglo da ide kao posebna vest :)))

   1. Mihailo kaže:

    Prva se javila Banka Nateza sa najvoljim uslovima.
    Nakon toga Sosiete Budi Đeneral Banka.
    Treća Vojvođanska Ravno Mi je sve do Srema Banka.
    Četvrta….

  2. Ivan kaže:

   Ja sam cuo da je pocrneo za vreme bombardovanja,od silnog uranijuma…

  3. Bogdan kaže:

   Vi se zezajte, u Americi stvarno postoje krediti za prevenciju zatvorske kazne tj. za placanje kaucije. Evo, pun grad natpisa “BAIL BONDS” i sl.

 2. Jovan kaže:

  Ne mogu da verujem. Pretpostavljam da ce Ceca dobiti beskamatni kredit kao prvi klijent, strasno. Ovo je uzas, majke mi, uzas! Svaka cast direktoru, stvarno, ono, vel'ka mu hvala!

  1. zoran kaže:

   a sto joj ne bi dali i grejs period

   1. Mihailo kaže:

    Grejt period do smrti, a posle nek ide u zatvor naslednik.

 3. Alan Ford kaže:

  hahahhahha, deo tržišta koji je bio uhapšen tokom prethodnih godina…
  objasnili ste!

 4. Tetka kaže:

  јој! :))

 5. Olja kaže:

  I sad mi vi kažite kako u ovoj zemlji NE POSTATI serijski ubica…

  1. Tetka kaže:

   И то што кажеш! Убице се договоре да буду заштићени сведоци, а остали морају да подижу и отплаћују кредите…

 6. Povratak kaže:

  A jel daju neke startup kredite sa grejs periodom od godinu dana? Da se obezbedi neko naoruzanje i vozila – mislim, kao osnovna sredstva?

 7. MJ kaže:

  E ovo ste stvarno razvalili, i brzi ste od svetlosti, tj. onih ‘hakera’ koji su napravili zurku na sajtu posebnog odeljenja okruznog tuzilastva…

  Da ne pisem e-mail ekipi, evo jos jedne ideje, a sastoji se u tome da su sad mnogi biznismeni u Srbiji pozurili da preteknu Cecu, jer je nelogicno da estradna zvezda drzi rekord po sumi koju mora da plati da ne bi isla u zatvor. Tako je izvesni biznismen pod pseudonimom Misko ponudio priznanje od koga i kako je dobijao privilegije 90-ih zahvaljujuci kojima je postao jedan od najbogatijih Srba, pod uslovom da se tuzilastvo nagodi sa njim da plati 50 miliona evra u zamenu za odustajanje od tuzbe.
  Takodje, tuzilastvu je pristigla i ponuda Darka Sarica u iznosu od 350 miliona evra u zamenu za ukidanje poternice za njim, i jos 120 miliona evra za odustajanje od tuzbe za promet narkoticima.
  U moru ponuda, isticu se i Cosa Nostra sa ponudom od 2 milijarde dolara godisnje da njihov bos bude u kucnom pritvoru u Srbiji, kao i ponuda kineskih trijada od 4 milijarde dolara godisnje da njihovo sediste bude u jednoj vili u okolini Pozarevca.

  Iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja saznajemo da se ocekuje jos mnogo ovakvih ponuda, i da bi pod hitno u skladu sa tim trebalo promeniti ustav i odgovarajuce zakone, sto bi Srbiji moglo doneti prihod od oko 675 milijardi evra godisnje.
  Negativan stav EU prema Srbiji po ovom pitanju bi se mogao neutralisati ponudom Srbije u vidu beskamatnih kredita zemljama EU cije su eknomije posrnule (Grcka, Island, Portugalija…), cime bi se budzet EU rasteretio, sto bi bilo od ogromnog znacaja za ekonomiju celog starog kontinenta i vecu konkurentnost iste u odnosu na istocno-azijske tigrove.

  1. Fale kaže:

   Svaka cast eto prilike. Bolji komentar nisam skorije procitao.

  2. Silvana kaže:

   Svaka cast,nasmeja me-skoro kao momci sa njuz.neta…naslov je mogao glasiti-Srpsko pravosudje polozilo oruzje pred silikonima i milionima

   1. Tetka kaže:

    …и пиштољима!

  3. Olja kaže:

   Ovde samo još fali Dinkić da vileni kako bi svi regioni podjednako trebali da dobiju prava da “ugoste” nekog mafioza ili posrnulu silikonsku pevaljku…

 8. Sagacity kaže:

  Pa glavnu vest ste propustili….
  A ko će biti Ceci ”žirant” ?

  1. Olja kaže:

   Pa, Stidnica Dlačić! Pardon! Gljivica Pačić!

 9. Jordan kaže:

  Kakva je ponuda superbrzokratkorocnih kredita, za nas, obican, poluposteni svet?
  U slucaju da te za jedan dan globe sto si telefonirao u voznji, pauk ti odneo kola i sprecavao si sluzbeno lice u vrsenju duznosti.
  Ne treba tu mnogo, ali mora da bude brzo.

 10. Ljix kaže:

  Ah ti bankari… svega se dosete… Baš su mi simpatični…

  Pljačka banke je inicijativa amatera – profesionalci ih osnivaju. ;)

 11. Marko kaže:

  Izgleda da ovde niko ne razlikuje utaju poreza od obicnog kriminala. Nagodbe u slucaju utaje poreza su sasvim normalne na Zapadu, kome toliko hrlimo. Ako cemo da zivimo u kapitalizmu, treba da se naviknemo da tamo vladaju drugacija pravila – narocito kad su u pitanju finansijske transakcije prilikom legalnih kupoprodaja.

  1. igi kaže:

   a sta cemo sa 11 pistolja? jel to vredi 3 meseca kucnog pritvora?

 12. Baki kaže:

  Haha, “Tomzor”, konačno ona “inteligentna” faca dobija zasluženu pažnju…

 13. Xtro2 kaže:

  RADNA TERAPIJA!!!

 14. dusko kaže:

  trebalo bi da daju kredite za kupovinu stana onima koji ga nemaju tako da mogu biti u kucnom pritvoru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *