njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

05. sep. 2013

Novi ministar prosvete se zarekao da nijedan osnovac neće položiti narednu malu maturu

Dani kada su svi osnovci uspešno polagali maturu su za nama/FOTO: TANJUG

BEOGRAD, 5. septembar 2013, (Njuz) – Novoizabrani ministar prosvete Tomislav Jovanović dao je svoju reč da nijedan osnovac naredne godine neće položiti malu maturu, i da će tako ostati sve dok je on na čelu ministarstva.

Ministar Jovanović kaže da je incident sa ovogodišnjom malom maturom, koju su prošli svi osnovci koji su je polagali, nedopustiv, i da se tako nešto neće desiti sve dok se on nešto bude pitao.

– Dani kada su neki osnovci uspešno polagali malu maturu su definitivno za nama. Ove godine ćemo pripremiti na stotine testova sa nerešivim pitanjima i nema šanse da se neki od tih malih štrebera provuče. Možete me držati za reč kad vam kažem da će svi popadati – odlučan je ministar Jovanović.

Prema saznanjima Njuza, testovi za malu maturu biće posebno kreirani tako da ih je nemoguće rešiti, kako bi se osiguralo da deca koja ih polažu ne bi mogla da “tek tako prođu na naredni nivo obrazovanja.”

Ministarstvo obrazovanja je već postavilo malu maturu kao svoj prioritet, a u projektu zadržavanja osnovaca ispod crte će potražiti pomoć od celokupne vlade. Tako će, na primer, test za matematiku kreirati lično novi ministar finansija Lazar Krstić, koji će napraviti zadatke na nivou mnogo višem od onoga što se uči u osnovnoj školi, koji će biti posebno otežani činjenicom da su sva rešenja apsolutno pogrešna, tako da ih je moguće samo slučajno pogoditi.

Upitan da pojasni kako će deca koja ne prođu malu maturu uopšte napredovati na lestvici obrazovanja ka punopravnim članovima društva, ministar je naglasio da “ni on nije polagao malu maturu, pa šta mu sad fali.”

Viktor Marković

 1. himalajac kaže:

  predlazem da testove prvo polazu svi clanovi vlade , za primer osnovcima, a i zato sto nikada nista nisu polagali, pa ako ne poloze, ne vidim razlog zasto osnovci ne bi sachinavali neku buducu vladu

 2. StakaZulu kaže:

  Valjda su ova naša deca shvatila da ako hoće da uspeju u životu nipošto ne smeju da polože malu ili, ne daj Bože, veliku maturu.
  Diplomu fakulteta treba posebnim dekretom zabraniti, jer diplomirani akademci samo su teret ovog društva i države. Na taj način bi se profesorima na fakultetima smanjio fond časova (2 časa predavanja i 2 časa vežbi nedeljno je preterano za njihov intelekt).

 3. GP kaže:

  Da li je ovaj normalan?

  1. Miloje kaže:

   Nije normalan GP…vidiš da nije polagao malu maturu!

 4. GP kaže:

  Ovo je izjava milenijuma.

  1. aleksandar kaže:

   Ja mislim da je on totalni car!

   Jos bi trebalo uvesti da u stampariji rade sluzbenice i radnice ravne k'o daske, cisto iz dodatno bezbedonosnih razloga!

 5. Nesa kaže:

  Bravo,realno ja gledam ove budale,radjaju decu i vode ih u kolicima.Ne znam za sta ce im,mozda za izlozbu.

  1. Himalajac kaže:

   Ili zooloski, kao resimo ti

 6. Deco, idite iz Srbije! kaže:

  STRASNO!!!

  1. aleksandar kaže:

   ciko, otisli smo…

 7. Mirko Pejic kaže:

  Novi ministar pod hitno da angazuje stranog ekspert konsultanta za prosvetu. E sad, ako je Stipe Suvar ziv moze i on.

 8. Marija kaže:

  Alo, ljudi, jel vi znate sta ste procitali? Njuz!

 9. jelena kaže:

  Aleksandar je car :”ravne ko daske” i “ciko ..mi smo otisli”

  1. Himalajac kaže:

   Mora da ti je decks, ako si od citavog teksta samo to primetila

   1. aleksandar kaže:

    zapravo nije, ali ne bi joj nista falilo ;)

 10. gradjanin kaže:

  Ovo je prvi ministar koji priznaje da je nepismen, valjda su mu zato i dodelili ministarstvo prosvete.

 11. Leka Srbin kaže:

  Šalu na stranu on je jedna najobičnija švalerčina na Defektološkom faksu

 12. ariela kaže:

  Sad kad krenu majke na Skupstinu…parola “ljubi ga majka” napred pa one sve ljute s pesnicama u vis…Dole ministaaaaar…uaaaaa…moje dete moj ponos…a znate li vi ministre ono sto moje dete zna…a?…nije lako biti ministar..pa ko sto rece ovde izvesni Leka da je doticni svaler, nek se on vrati svalerisanju duze ce da zivi…

  1. Žeks kaže:

   Ha,ha, eto kažu da je švalerčina, što znači ono dete koje ima dobru mamu odmah se upisuje na MegaSega fax. kakva srednja kakvi bakrači.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *