njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. mar. 2013

Novi papa imao sreće da mu prilikom izbora uleti pitanje iz fudbala

Novi papa bez problema odgovorio na pitanja o Maradoni

VATIKAN, 14. mart 2013, (Njuz) – Novoizabrani poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja kaže da je pitanje iz oblasti fudbala, koje mu je uletelo u poslednjem krugu ceremonije, omogućilo da dobije dovoljan broj bodova za osvajanje prvog mesta i glavne nagrade.

Ceremonija izbora za novog papu, koja je obavijena velom tajne, i u sadašnjem obliku postoji više od hiljadu godina, sastoji se jednim delom i iz kviz-pitanja iz opšte kulture, saznaje Njuz.

Prethodni papa, Benedikt XVI, uspeo je da pobedi ostale kandidate tek posle tri dana nadmetanja, dok je sadašnjem bio potreban dan manje, jer je pre kviza, kako sam kaže, “razvalio u asocijacijama.”

– Nisam mogao da verujem kada sam otvorio lopticu i izvukao seriju pitanja o Maradoninoj utakmici protiv Engleza – “Koji je bio krajnji rezultat, koje godine se igralo, i ko je dao golove za Argentinu” – već tada mi je bilo jasno da ću postati novi papa, i počeo sam da se glasno smejem – kaže novopečeni papa Franja – Ni voditelj nije mogao da sakrije osmeh kada sam dao tačne odgovore – dodaje on.

Drugoplasirani i trećeplasirani takmičar, kardinal Piter Turkson iz Gane i Timoti Dolan iz Amerike su čestitali pobedniku, ali su imali pritužbe na regularnost takmičenja jer “im nije najbolje radio taster”.

Viktor Marković

 1. Baki-Kg kaže:

  Pa kad nije bila Milka Canic u komisiji za ispravnost pitanja, takmicenje je neregularno i trebalo bi ga ponoviti. Onaj iz nesvrstanih ce se zaliti.

  1. Gagi kaže:

   Kardinal Milka Canić

  2. Miki kaže:

   Ko kaže da nije bila u komisiji? Zbog tog angažmana je izostajala iz “Slagalice”, ali stvar je bila tajna, pa je zato saopšteno da su razlozi zdravstvene prirode.

 2. bik koji sjedi kaže:

  inace novi papa je sedmostruki pobjednik u argentinskoj slagalici

 3. Ja sam kaže:

  А јел’ било
  ,,Добро вече”?
  П.С.
  Тако ми недостаје.

 4. Malo ja sam kaže:

  Da mu nije mozda Maradona sedeo u krilu dok su letovali na Foklandskim ostrvima?

 5. miki kaže:

  Cekali su sms od Ace da moze da prodje…

 6. ariela kaže:

  Nebitno je sto papa zna sve o najboljima u “najvaznijoj sporednoj stvari na svetu”…o ” glavnim” stvarima oni vec odavno znaju sve i upravljaju njima…tradicija se nastavlja…

 7. Славко kaže:

  Да неће папа-Њофра да изведе почетни ударац?

 8. Misantropicus kaže:

  Izbor Pape dodje kao evrovizija.
  Birali Argentinca zbog referenduma na falklandskim ostrvima

 9. jelena kaže:

  bas je simpa cikica,onaj benedikt je bio kao prepariran i podgrejan les,mooolim like za franju!!!!

 10. Tagore kaže:

  « Pape des pauvres ou ami de l'homosexualité et de la dictature ? »
  (Papa bednih ili prijatelj gejeva i argetinske diktature 1976. ?) – pišu ”Nouvel Obs” i ”Rue 89” iz Buenos Aires-a.
  http://tempsreel.nouvelobs.com/vatican/20130314.OBS2004/dictature-homosexualite-les-zones-d-ombre-du-pape-francois.html

  Tih godina najbolji restorani Evrope su uvozili sveže argentinako meso jako crvene boje po nikakvoj ceni. Kasnije su nam ”agetinske majke meseca maja” objasnile da je Argentina izvozila i meso političkih zarobljenika.

  Svako normalno ljudsko biće od 76 godina starosti gubi samo 76% memorije i preostalih sposobnosti čovečanstva.
  Jedan vatikanski sveštenik (i besprekorni vernik) mi se pre tri dana hvalio da je u njegovoj zemlji ratovao ”desetak godina – samo malo”.
  – Pucao sam po selima suprotne etničke grupe, ne znam koliko ih je bilo i nisam imao vremena da ih brojim – s osmehom mi je objasnio on.

  Никита Сергеевич Хрущёв, Леони́д Ильи́ч Бре́жнев, Ю́рий Влади́мирович Андро́пов i Константин Устинович Черненко su zbog starosti i kratkovidljive budućnosti uništili celu Sovjetsku Uniju.

 11. Apca kaže:

  Другопласирани и трећепласирани такмичари ће се задовољити утешном наградом по избору: топла атмосфера у дружењу са неодољиво слатком дечицом или нешто овакво: http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/svestenici-silovali-hiljade-zena/79912.phtml

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *