njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. dec. 2012

Novi “Pireli” kalendar završava se 31. decembra 2013.

Kalendar se izneneda završava 31.12.2013. godine

MILAN, 22. decembar 2012, (Njuz) – Novi “Pireli” kalendar za 2013. godinu završava se 31. decembra, poslednjeg dana kalendarske godine, prenose svetski mediji.

Smatrana za jedno od najznačajnijih otkrića poslednjih decenija, dve nedelje stara publikacija koja sadrži svega 12 stranica sa lepim devojkama koje oslikavaju svaki mesec 2013. godine, prestaje po završetku poslednjeg dana decembra, jasno ukazujući na kraj sveta kakav nam je poznat.

– Znao sam da sam pronašao nešto bitno kada sam video doteranu trudnu Adrijanu Limu na koricama kalendara. Iako nisam kompetentan da govorim o tome koliko će ovo imati uticaja na naše živote, čak i kao laik uspeo sam da uvidim da nema više stranica posle poslednje – rekao je Andoliko Mesina, čovek koji je slučajno otkrio kalendar.

Odštampan na luksuznom papiru od 300 grama, kalendar je pronađen na lokalnom štandu sa novinama u Milanu u Italiji, svega nekoliko stotina metara od Sante Marije de la Gracije, crkve u kojoj se nalazi Leonardova freska “Tajna večera”.

– Nismo uspeli da pronađemo direktnu vezu između Leonardovog murala Hristove poslednje večere sa apostolima i poslednjeg datuma na “Pireli” kalendaru, ali definitivno ovu slučajnost treba dublje istražiti – rekao je Đovani Maruceli, vodeći istraživač na Institutu za temporalne i ganstronomske nauke u Milanu.

Dalje istraživanje je potvrdilo da se ništa ne nalazi iza poslednjeg odštampanog datuma, odnosno 31. decembra.

– Izokrenuli smo ga, sagledali iz svih mogućih uglova, ali sve što smo uspeli da uradimo jeste da se vratimo na početak, tačnije na 1. januar 2013. godine. Ovo možda ukazuje na neku vrstu cikličnog vremenskog sistema, ali još uvek nismo sigurni – rekao je gospodin Maruceli.

Dejan Nikolić

 1. zexx kaže:

  Zato su Maje i najavile smak sveta,jer nisu imali ovakve kalendare.
  Vec one u stenama(bez slika Majanki),pa jos stemuj na 300 tonskom luksuznom kamenu.

 2. Facko Acković kaže:

  hahah ladno sam zaboravio da citam njuz.net i poverovao, mislio sam da je prava vest. kalendar se zavrsava 31. decembra? wtf? ja mislio da sam na Stratforu :)

 3. Raynolds kaže:

  Kalendar drevnih automehanicara.

 4. Ja sam kaže:

  Znaci, ta Pireli visokogramska izdanja su bili kalendari.
  Ja sam ih, narocito kao klinac, posle vecere, tajno koristio za neke druge namene.

  1. zexx kaže:

   Otkrivena je direktna veza izmedju Leonardove “Tajne vecere” i kalendara!
   A otkrivena je sasvim slucajno,kao sto vidimo otkrio nam je covek koji nije ni znao da su to kalendari i da imaju skrivenu namenu.

   1. Ja sam kaže:

    Upravo tako i nastaju mnoga velika otkrica, slucajno ili da bi se zadovoljila zelja za zadovoljstvom. Znas i sam.

 5. Tixy kaže:

  “Nismo uspeli da pronađemo direktnu vezu između Leonardovog murala Hristove poslednje večere sa apostolima i poslednjeg datuma na „Pireli“ kalendaru, ali definitivno ovu slučajnost treba dublje istražiti” Objasnio :)

 6. Tagore kaže:

  Sada znam zašto moj automehaničar Kornuto Peperoni iz Milana na aéroport-u ”Fiumicino Roma termini” voli da naduva avionske gume i da svakog časa u pozadini ormana garderobe proverava napetost guma na Playboy kalendaru 2012.

  ”Miss Universe in Las Vegas, Nevada” – kaže da moj automehaničar Kornuto Peperoni iz Milana nije normalan!

  – ”Do you believe that speaking English should be prerequisite for Miss Universe 2012” – pitam ja?

  – Jok, beć sam otkrivena u Playboyu – hvali mi se Miss Universe prvakinja, i ponavlja – ”For me, being Miss Universe is not just about knowing how to speak a specific language. It’s about being able to influence and inspire other people.”

  1. Euklid kaže:

   A u iza vrata starog ormana sa posterom nepete gumene pozadine posve masne iz prasnjavog zvucnika izbija glas Rade Manojlovic: “Zbog tebe sam lepotoooo, 100x htela svetu reci zbogom, zbog tebe moje milo” ;)

 7. sina kaže:

  Kod mene Pireli kalendar traje duže, puno duže

 8. Tagore kaže:

  Na sajmu krupne stoke u Vatikanu pođu kaluđerica Marina i frat Gianfranco Ferrari…
  Frat Gianfranco Ferrari počne na prstima da prebrojava broj balega i pomisli da to nije ugledno za “svetu kuću” jedinoga ambasadora Boga na ovoj maloj Planeti.

  – Zašto krave gledaju tužno – pita mlada kaluđerica frata?
  (Frat Gianfranco Ferrari prećuti odgovor, pa na vašaru kupi pucu i izvrši samoubistvo.)

 9. Grešni Miloje kaže:

  Eve ga,taman prodje još jedan ‘smak sveta’ a Tagore izmileo pa kaže…!

 10. Ljubomir kaže:

  Kakvi ste vi prolupi.

 11. Neupucen kaže:

  U najnovijem filmu Tom Henksa bice sve objasnjeno, cak i zasto nema Mona Lize u kalendaru za 2013!

 12. Euklid kaže:

  Komemoracija fratra Gianfranca odrzala se u nedelju…. Svi su plakali- zaleci njegovu darezljivu dushicu koja je otisla pravo u deveti krug pakla.
  Betmenova prijateljica Marina to jutro popila varikina.
  Ovim cinom priznala je gresnu ljubav svoju, pa otisla da se zajedno sa fratrom Gianfrancom u Antenori pati do daljnjeg.
  Krave sa vasira su stisle svoje pozadine masne, jer nije lepo na takvu tragediju valjati balege. Cutale su, ni mukale nisu.
  Srditi papa Benedikt XVI pitao se ko je odobrio vasar krupne stoke u svetoj zemlji? Prvo se sumnjalo na ozloglasenog Pàola Gabrielea, medjutim nakon istrage utvrdjeno je da je upravo neverni Gianfranco bio zagovornik balegarske rabote. Mnogi znajuci fratra Gianfranca, posumnjali su da mu je Marina pobrkala konce. “Zene su uvjek razvratnice”- rekao je papa u diskretnoj izjavi za Slobodnu Dalmaciju. Pronasavsi dnevnik opatice Marine Paolo je sa strane 19 procitao glasno: “Mi konfesas ĉio” osttavljajuci znatizeljne mase u cudu. A onda su balege pocele da se umozavaju…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *