nazad na vrh

Novi propisi za vozače sa zatamnjenim staklima: Zabranjeno ubijati ljude iz automobila

Namerni nismo stavili sliku Audija

BEOGRAD, 5. maj 2012. (Njuz) – Od juče su na snagu stupili novi saobraćajni propisi prema kojima će vozači sa zatamnjenim staklima morati da budu obazriviji prilikom “vršenja dela ubistva ili ubistva u pokušaju iz motornih vozila koja se kreću”.

Iz policije je saopšteno da će svi vozači čiji automobili imaju stakla čija zatamnjenost prelazi 30 odsto, morati više da povedu računa o bezbednosti učesnika u saobraćaju prilikom pokušaja ubistva osobe ili grupe osoba u susednom vozilu. Procenjuje se da će novi propisi pogoditi oko 96 odsto vozača sa zatamnjenim staklima na automobilima, dok se za oko 4 odsto njih procenjuje da do sada nisu nikoga ubili iz automobila u pokretu. Novim pravilnikom najviše će biti pogođeni vozači sivih i crnih Audija.

– Potezanje oružja iz automobila u pokretu može znatno povećati rizik po ostale učesnike u saobraćaju, jer vozač ili suvozač tom prilikom najčešće nisu dovoljno koncentrisani na stanje u saobraćaju ispred i oko vozila, pri čemu su najugroženiji pešaci na obeleženim prelazima. Takođe, zatamnjenost stakala može znatno smanjiti vidljivost i ugroziti ostale učesnike u saobraćaju koji se slučajno zateknu na licu mesta – saopšteno je iz policije.

Za preostale vozače koji nemaju zatamnjena stakla na vozilima i dalje važe strogi propisi o vezivanju pojasa, nekorišćenju mobilnog telefona u toku vožnje, posedovanju atesta za dečija sedišta kao i obavezno posedovanje novog kompleta prve pomoći.

Miroslav Vujović

 1. Uredništvo, želimo tačne podatke: koliki je koeficijent nedodirljivosti vlasnika Audija, ako znamo da vjerovatnoća smrtizma na zebrama ima trend rasta od 666% godišnje?
  P.S. Napominjem da u obzir uzmete stres pucatora iz auta pri vožnji od prosječnih 50km/h, kao i indeks posthumne koprcljivosti ubijenih. Hvala.

 2. A jel ima nešto za bacanje ručnih granata kroz prozor, hteo sam neki lokal da overim ovih dana? Zaista ne bih da imam probleme sa saobraćajnom policijom.

 3. Jer šoferi političara imaju pravo odtamnjenih stakala da gaze ljude po trotoarima.

 4. zna se ko ima zatamljena stakla na vozilima .
  samo kriminalci i prevaranti koji se boje da ih neko nevidi.
  nije mi jasno samo zasto neki drzavnici sebe stavljaju u tu grupu

 5. Jesu ga preterali! Ne može više pošten čovek nikog da ubije iz svog pošteno zarađenog audija!

 6. Smatram da bi trebalo i vlasnike ovih vozila obavezati na, ne jedan, vec dva kompleta nove prve pomoci. Ako oni pucaju, pucaju i oni drugi, pa je zbog licne bezbednosti neophodno posedovanje istog!

  • Vozači Audija sa zatamnjenim staklima bi morali da imaju i novi komplet za odmašćivanje branika, posle gaženja na pešačkom prelazu – neće valjda tako flekavi da parkiraju na travnjaku ispred splava.

 7. Ma daj bre, pa ova drzava stvarno vise nema mere, samo je bitno naplatiti kaznu!
  Sta je sledece, da nece mozda i dozvoljeni kalibar da propisuju?
  Ili da sa Audijem, i Hekler mora na tehnicki pregled?
  Vec zamisljam neki ovakav dijalog:
  – Dobar dan, vozacku, saobracajnu i dozvolu za posedovanje oruzja.
  – Izvol'te…
  – Napravili ste prekrsaj, moracu da pisem kaznu.
  – Sta sam uradio?
  – Pucali ste iz vozila u pokretu na susedno vozilo sa daljine vece od pet metara i time ugrozili druge ucesnike u saobracaju.
  – Ali zar nije ogranicenje deset metara?
  – Samo za pojedinacnu paljbu, dok sve vi pucali rafalno.
  – E u p… m…
  – Jos nesto, zatamnjenost stakala na vasem automobilu nije iznad 50%, i time dovodite u zabludu ostale ucesanike u saobracaju.
  – Hmm. Jel moze dve crvene da se pocastite, pa da zaboravimo na ovo.
  – Ajde, u redu je. Ali pazite ubuduce.
  – Hvala najlepse.
  – Srecan put.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix