njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. jun. 2013

Novi Sad: Braća i sestre više ne smeju da žive u istoj porodici

Još uvek se ne zna kada bi tačno trebalo razdvojiti braću i sestre

NOVI SAD, 12. jun 2013, (Njuz) – Braća i sestre ubuduće više neće smeti da žive u istoj porodici u Novom Sadu, saznaje Njuz. Gradska uprava uzela je u razmatranje predlog direktora Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” Marka Grgurovića da se sprovede ovaj pilot projekat, a ukoliko pokaže dobre rezultate, Ministarstvo rada i socijalne politike zainteresovano je da ga sprovede na teritoriji cele Srbije.

Direktor Grgurević je izjavio da ovim predlogom samo želi da unapredi već oproban metod koji je patentirao ruski profesor Vladimir Bazarno.

– Profesor Bazarno je tvorac ideje razdvajanja dece, ali tek kada krenu u školu i do sada je dao odlične rezultate u šta sam se lično uverio tokom boravka na stručnom usavršavanju u Rusiji. Naš predlog ide korak dalje. Ne vidim razlog da se čeka polazak u školu i da deca gube vreme u svom razvoju. Ukoliko u jednoj porodici postoji muško i žensko, trebalo bi ih odmah razdvojiti – navodi Grgurović.

On, za sada, nije želeo da otkrije više detalja o projektu koji je predložio.

– Još uvek razmatramo pojedine opcije kao što je vreme do kada će braća i sestre biti razdvojeni. U dilemi smo da li to razdvajanje da bude završeno nakon pohađanja vrtića, osnovne škole ili nakon sticanja punoletstva dece – kaže Grgurović.

Ministar rada i socijalne politike Jovan Krkobabić kaže da, koliko god se nekome ovo činilo kao pomalo radikalan potez, ne bismo smeli da bežimo od inovacija koje su u srži savremenog društva.

– Siguran sam da ovaj pilot projekat ne može nikome da šteti, pa toliki su odrasli bez brata ili sestre. Pitanje je samo koliko on može da donese koristi za našu decu – stav je Krkobabića.

Bane Grković

 1. gustav kaže:

  fašistički režim hahahahahah

 2. scoby kaže:

  Braća rusi su Zakon! Devojčice će sve biti frizerke a dečaci mali putini. Upravo nam diskretno poručuju da guranjem u EU kupujemo kartu za Titanik, jer (kao što svi znamo), Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.

 3. premijer iz senke kaže:

  Predlazem – ako su blizanci, jos u stomaku ih razdvojiti, posle moze biti kasno. To je pravi pilot (kamikaze) projekat!

 4. himalajac kaže:

  “Pitanje je samo koliko on može da donese koristi za našu decu – stav je Krkobabića.”

  svaki projekat, ukljucujuci i ovaj kretenski, ima vise koristi od Krkobabica (svih zajedno)

 5. Ikebana kaže:

  A zašto su roditelji privilegovani da žive zajedno?! Nekima od njih još nije završena faza razvoja, posebno intelektualnih i emotivnih osobina kod muškaraca, (do nekih 50 godina života). i
  I kao što kažu u onom tekstu: “dečaci su emotivniji, a devojčice pragmatičnije”, pa je potreban drugačiji pristup njihovom razvoju, obrazovanju… ;)

 6. Miloje kaže:

  Da nije ovih sa facebook-a,propao bi mi dan..al’ se ‘loži’ Novi Sad!

  1. aleksandar kaže:

   pa normalno da se loze kad ce biti razdvojeni!

   1. Miloje kaže:

    Jes’ vala,tu su koreni autonomaša…

  2. ajoj kaže:

   ne loži se NS od njih 5 što se tripuju niko nije iz NSa, nego su Beograd;Jagodina, Novi Kneževac, Kisač …

   1. aleksandar kaže:

    znaci vojvodjansko autonomastvo najjace korene ima u Forestiji?

 7. celtic kaže:

  Šalu na stranu, ovo što kontaju raditi u NS je crkvoljubivi fašizam (ne mislim na vjernike, nego na klerofašiste). Ja sam dječji fizioterapeut i smatram vijest potpunim porazom svega školovanog i pismenog u Srbiji.

 8. bojan kaže:

  Podržavam! Dečaci u kampove za obuku, devojčice u burke!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *