njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. mar. 2020

Novi Sad formira tim za kopanje bitkoina

NOVI SAD, 5. mart 2020, (Njuz) – Kako bi otklonio opasnost od budućih hakerskih napada i krađe ličnih podataka građana, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je hitno formiranje tima za kopanje bitkoina.

On se na ovaj korak odlučio pošto je ceo informacioni sistem gradske uprave danima bio blokiran kompjuterskim virusom.

– Hakerski napadi su stalna pretnja kojoj se moramo suprostaviti. Videli smo koliko mogu biti opasni, da mogu zaustaviti rad gradskih službi i ugroziti privatnost građana – priča Vučević. – Spremni smo da tome, jednom zauvek, stanemo na put, pa ćemo u sklopu gradske uprave organizovati ekipu ljudi čiji glavni posao će biti kopanje bitkoina. Prevencija je uvek najbolja zaštita, a ovaj potez će obezbediti da se više ne nađemo u situaciji da su grad i njegove službe paralisane. Iskopane bitkoine ćemo uvrstiti u gradski budžet, i bićemo uvek spremni da njima platimo kod koji poništava dejstvo virusa – objašnjava on svoju ideju.

Tim će biti sastavljen od proverenih IT stručnjaka koji već rade u gradskoj upravi, a, po potrebi, biće angažovano dodatno ljudstvo.

– Svesni smo koliko ovaj problem može biti ozbiljan i zato ništa nećemo prepustiti slučaju. Imam dosta iskustva sa radom na internetu. Moji komentari na najznačajnijim informativnim sajtovima uvek imaju dosta lajkova, pa ne sumnjam da ću se uspešno izboriti sa rudarenjem, je l’ se tako kaže, bitkoina – kaže Radovan Vesović IT ekspert iz gradske uprave Novog Sada – Malo je nezgodno što počinje izborna kampanja što zahteva dodatno angažovanje svih zaposlenih, ali ako je potrebno bitkoine možemo tražiti i kod kuće – rekao nam je on i dodao da je ovo samo još jedan pokazatelj koliko je digitalizacija u Srbiji daleko odmakla i da je naša zemlja postala lider u IT tehnologijama.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    Sad ce rudari SNS , pravo u rudnik -Vrdnik …?

  2. 24 kaže:

    Odličan tekst!Rudarenje je zastarela stvar sada svi prelaze na proof of stake.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *