nazad na vrh

Novinari i fotoreporteri tabloida blokirali splavove jer je Soraji zabranjen ulazak u Srbiju

BEOGRAD, 5. jun 2017, (Njuz) – Nekoliko desetina novinara i fotoreportera srpskih tabloida blokiralo je danas sve ulaze na beogradske splavove ogorčeni odlukom MUP-a Srbije da poznatoj crnogorskoj starleti Soraji Vučelić zabrani ulazak u Srbiju.

– Nećemo dozvoliti ulazak ni na jedan splav dok se Soraji ne dozvoli povratak u zemlju. Soraja svojim ponašanjem, izgledom i izjavama već godinama hlebom hrani naše porodice i njen izostanak sa ovdašnjeg estradnog neba ozbiljno će ugroziti tiraže naših novina a samim tim i našu egzistenciju. Internet će da gori ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni – kaže MiloŠ Stanković, jedan od organizatora protesta.

On ističe da je u poslednje vreme primetna nestašica starleta na našem tržištu, objašnjavajući da je “sve što vredi otišlo u rijaliti“, a da jedna Stanija nije dovoljna da zadovolji ovoliku potražnju.

Sa njim se slaže i fotoreporter Nenad Lukić, koji kaže da će se odsustvo Soraje Vučelić pokazati kao nenadoknadivo.
– Tokom letnjih meseci to neće biti toliko primetno jer će sve naše estradne ličnosti i onako biti na crnogorskim plažama, pa ćemo ih tamo slikati sa Sorajom, ali šta ćemo kad dođe jesen?! Soraja ima veze sa estradom, podzemljem, tajkunima, dakle kompletna je ličnost i kao takva nezamenljiva. Zahtevamo hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi se ponovo raspravljalo o tome da li Soraja Vučelić predstavlja baš toliku bezbedonosnu pretnju po Srbiju – kaže Lukić.

Demonstranti ulaz na splavove ne dozvoljavaju nikome pa čak ni našem poznatim fudbalerima koji su planirali da se tu odmore od dugačkih i napornih sezona.
Ispred splavova već su se formirali dugački redovi biznismena iz Slovenije i Hrvatske koji se nadaju da će kompromis ipak biti postignut i da njihov dolazak u srpsku prestonicu neće biti uzaludan.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Da li su ovi ljudi normalni? Oko čega protestuju? I vlasnicima tih splavova se to isplati?!? A ovi drugi neka idu gde se ne protestuje. Beograd je prepun lepih restorana..

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix