Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. aug. 2023

Novinari KRIK-a osuđeni na društveno-korisni rad okopavanja Jovanjice

BEOGRAD, 22. avgust 2023, (Njuz) – Nakon što su izgubili sudski proces koji je protiv njih pokrenuo vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, novinarima redakcije KRIK-a izrečena je kazna po kojoj su osuđeni na društveno korisni rad u vidu okopavanja plantaže Jovanjica.

Kako stoji u obrazloženju suda, redakcija KRIK-a će, kao naknadu za štetu koju su prouzrokovali svojom izmišljenom aferom, morati da okopavaju, pleve, zalivaju, neguju i paze na biljke ne bi li nadoknadili izgubljeni profit preduzeću Jovanjica.

Stevan Dojčinović, urednik KRIKa, čiji će budući zadatak biti mrvljenje biljki i sortiranje po kvalitetu, kaže da nije očekivao ovakvu presudu.

– Zbunjeni smo i razočarani. Sem toga, nadao sam se da će mi dati da radim neki lakši posao, poput regulisanja temperature i vlažnosti u prostorijama sa konopljom. Prsti su mi utrnuli od mrvljenja. Tražio sam da mi daju one mašinice, ali iz rukovodstva kažu da vole kad se mrvi ručno.

Jovan Koluvija, vlasnik najveće plantaže u Evropi, kaže da mu se malo vratilo poverenje u sudski sistem zemlje, ali da će sačekati da vidi kakvog kvaliteta će biti proizvod koji uzgoji redakcija KRIK-a.

– Pre nego što je posao zaustavljen, imali smo jako kvalitetnu robu. Zbog KRIK-a i njima sličnih, sve je to zaustavljeno. Sada imaju šansu da svojim baštovanskim veštinama poprave ono što su uništili, ali po ovome što vidim, to će ići jako sporo. Oni jednostavno nemaju iskustva u uzgajanju.

Novinarke KRIK-a kažu da imaju mnogo posla, “naročito kad se uzme u obzir da je afera potpuno fabrikovana.” – Za nešto što ne postoji, ovde se baš mnogo gaji, čak mnogo više nego što stoji u našim tekstovima. Ipak, iako posao jeste stresan, zbog okruženja i isparenja se svi osećamo uglavnom relaksirano, iako neke udara malo na paranoju, kaže Bojana Jovanović.

Kako se nezvanično saznaje, redakcija KRIK-a će nakon obavljenog posla u Jovanjici, preći na sledeći deo društveno korisnog rada, a to je rolanje, motanje, lepljenje i pakovanje proizvoda radi stavljanja u promet.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *