njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

12. apr. 2013

Novosađanin pokušava da odredi da li mu je prihvatljivija paranoja DS-a ili SNS-a

...

NOVI SAD/SREMSKA KAMENICA, 12. april 2013, (Njuz) – Novosađanin Miroslav G (31) već nedeljama pokušava da utvrdi da li mu je bliža paranoja Demokratske stranke, koja tvrdi da republička vlast ugrožava prava građana Vojvodine, ili Srpske napredne stranke, koja smatra da DS želi da otcepi Vojvodinu od Srbije.

Reporter Njuza iz Novog Sada javlja da Miroslav G. nije jedini zbunjeni građanin Vojvodine koji ne zna kako da se opredeli. Mnogi od njih će se danas naći na protestima SNS-a povodom Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine kako bi stekli bolji uvid u to čija je paranoja bolja i prijemčivija njihovim afinitetima.

– Koliko god da se trudim, ponekad uopšte ne mogu da razlikujem paranoje različitih političkih opcija. Pratim politiku i sva dnevna dešavanja, ali sam prilično zbunjen. Najčešće imam utisak da su u pitanju potpuno iste paranoje po intenzitetu i da se eventualno razlikuju po pravcu u kojem su usmerene. Reč je o nijansama i sitnice mogu da presude – kaže Miroslav G. za Njuz.

Gorčin Stojanović, poznati reditelj i saradnik iz Instituta za paranoične pojave u Sremskoj Kamenici, navodi da je osnovni problem to što su motivi za paranoju kod većine stranaka isti.

– Borba za vlast je presudni faktor i zato građani često ne mogu da vide nikakvu razliku između stranačkih paranoja. Onog trenutka kada stranke budu prestale da se vode isključivo željom za vlašću, tada će doći i do promena u manifestacijama i oblicima njihovih paranoja – rekao je Stojanović za Njuz.

Nenad Milosavljević

 1. Malo ja sam kaže:

  Potpuno razumem Miroslava, posto i ja nista ne razumem.
  SNS tvrdi da vlast hoce da otcepi Bojvodinu od preostatka Srbije, a Vlast je ubedjena da SNS gura vlast u otcepljenje i ako ona to ne zeli, time sto je neopravdano optuzuje za nesto sto nece, a ona ce to morati da ucini da bi se odbranila od napada.
  Ali ako to ucini i ipak se otcepi onda ce SNS biti u pravu, a to Vlast nikako ne bi htela i zbog toga je Vlast donela odluku da i ona ucestvuje u protestima protiv otcepljenja Vojvodine.

 2. Александар Хејтер kaže:

  Zajebana dilema. Nije bitno ko će pobediti, pevac ili krelac, biće dobra večera.

 3. Djura kaže:

  Ljudskim strahovima i neznanjem najlakše je manipulisati. To su naši političari, kao i političari uopšte, odavno shvatili, zato narode i nemaš gaće jer se svega bojiš i ništa ne znaš, a ne želiš da se menjaš. Čim neko počne da ti nameće poruke o tome kako neizmerno brine o tebi i tvojim interesima ( a da to nije tvoja mama ) znaj da je u pitanju neka mutljaža. Jedni te plaše jer žele da nastave da te pljačkaju, a drugi te plaše od tih istih kako bi zauzeli njihovo mesto. Sve u svemu, blago nama ili kako bi Zmaj Jova rekao: Ne pomagajte braćo, izgibosmo.

 4. mixon kaže:

  nije to paranoja, to je PARA-MOJA, iliti moje pare! Dva lopovska kriminalna klana se tuku oko mrvica koje još nisu pokrali. A uvek se tu nađe i stado željno šetnje, mukanja i meketanja

 5. Silverg kaže:

  Mrzi me da izguglam koji od vaših autora nema valjane stavove glede Vojvodine, ali vidim da vam dosta toga nije jasno oko njene autonomije. Otud i ovakvi tekstovi u inače, zaista sjajnim zajebancijama kojima nas snabdevate. Ja vam pomalo opraštam ali u suštini, malo se raspitajte šta je autonomija, ko je kakvu ima, šta je 7% u odnosu na ostalih 93%, a da ne kažem šta je Ustav, koju je imala. Jasni su moji stavovi, ali neka budu i vaši, a ne ovi – nejasni. Sve je jasno. Ili daj autonomiju sa visokim ovlašćenjima, ili je (što je početo od 1988) polako ukidaj. Ne mislite valjda da ovaj budalasti status išta donosi? A ni to malo se ne poštuje.

  1. Ja sam kaže:

   Одох ја на Пешчаник да пишем шаљиве коментаре.

  2. Hranislav kaže:

   E neka si im rekao!
   Stvarno su neinformisani, i ovo je pravo mesto da se razjasni sta se treba postovati!
   Uozbiljite se ljudi iz News-a , ne mozete da se sprdate kad to nekom ne odgovara!
   Sale, sege i posalice samo za odabrane teme koje gode svima na svetu i svi mirno da spavamo. Lala, Sosa, Mujo, Perica, Mrka, Vendi, Daca, Vucko, Australijanci, Bosanci, Crnogorci, Korejci, Albanci,Pirocanci, njima se treba smejati, niposto budalama koji su u gradovima gde zivimo. Njih podrzavajmo bezrezevno i pustimo neka nam rade o glavi.
   Nasi su fini ljudi.

   1. kaubojizbosne kaže:

    a da mozda Sergej prekine neku emisiju još jednom i tako ujedini nebeski narod?

   2. silverg kaže:

    “Naši”, odnosno vaši, su, to se vidi, zaista fini ljudi. Šalu na stranu, ne radi se o tome da im ja ili bilo ko kaže šta da ismevaju, naprotiv, neka se sprdaju sa svim pa i sa statusom Vojvodine, ali ako nemaju stav o tome, onda i ne mogu da se sprdaju, odnosno ta šala, kao ova, je apsolutno bez oštrice. Vlast, političare na svim nivoima nije teško ni ismevati, i to njuzovci čine odlično, šta više. Međutim, stav ovog autora je očigledno konfuzan i neodlučan, što nam je i preneo, a samim tim je i tekst bez vrednosti. Međutim, da bi se utvrdilo gde je paranoja, što nije teško, dovoljno je pogledati kratku istoriju Vojvodine, te budalaštine koje izgovaraju, odnosno koje su izgovorili ovi vaši “Naši” od juče. Sa sve transparentom “Dole Vojvodina”. Gde dole, ionako je na najnižoj nadmorskoj visini u Srbiji, a i proporcionalni standard u odnosu na onaj koji je imala u SFRJ, kada je imala Ustav je – najniži. Zahvaljujući Pajtiću koji nema ovlašćenje ni da okači zastavu, mal nereče, zavesu na zgrade po Vojvodini?

  3. Mile Vinjak kaže:

   Stav da sa celom ovom pričom čovek može samo da se sprda, i da se smeje i jednima i drugima koliko su tupavi, je i jedini normalan stav po ovom pitanju.

 6. seljak kaže:

  Ma to su se SNS i DS dogovorili kako da ukinu Vojvodinu. Stime bi globalno smanjili administraciju u Srbiji pa bi ispalo da slušaju savete MMF-a jer su smanjili javne rashode. Samo što su te demonstracije nepotrebne, jer su ranije pravljene demonstracije zbog Kosova pa smo ga na kraju izgubili.

 7. vladimir kaže:

  Kohabitacija je rešenje da ih volimo zajedno a i da se oni međusobno malo pomaze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *