njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. aug. 2022

Novosadske vlasti kupile zelenu farbu za održavanje travnjaka

NOVI SAD, 5. avgust 2022, (Njuz) – Gradske vlasti u Novom Sadu obezbedile su dovoljne količine zelene boje za održavanje travnatih površina do kraja leta, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević. Briga o gradskom zelenilu je jedan od prioriteta gradske uprave što građani umeju da cene, poručio je on.

– Ovo leto je izuzetno toplo, sa malo padavina što komunalnim preduzećima znatno otežava održavanje zelenih površina. Uprkos nepovoljnim meteorološkim uslovima, Novi Sad neće dopustiti da njegovi travnjaci i parkovi izgledaju sasušeno i zapušteno, pa smo naručili farbu kojom ćemo premazati sve travnjake u gradu i tako im vratiti prirodnu boju i svežinu. Farbanje je već uveliko počelo, pa očekujem da će Novi Sad već za koji dan opet dobiti izgled kakav zaslužuje – poručio je gradonačelnik.

Pored estetskog efekta, ovim potezom, grad će uštedeti i znatne količine vode koja u ovakvim vremenskim uslovima postaje sve dragocenija.

– Kao što rekoh, suša je i moramo da vodimo računa o snabdevanju domaćinstava vodom. Farbanjem travnjaka, napravićemo značajne uštede na vodi koje se inače troši na njihovo zalivanje. Ovo rešenje je jeftinije, praktičnije i dosta trajnije jer je jedno farbanje dovoljno za celu letnju sezonu i period kada je vodosnabdevanje najugroženije – rekao je Vučević i dodao da se gradska vlast neće zaustaviti na ovome i da već postoji projekat koji će Dunavu vratiti njegovu lepu, plavu boju.

Vladimir Vuković

 1. Баш Рђа kaže:

  Јел ово Господин Густав постао саветник градоначелника? https://www.youtube.com/watch?v=Lnexq2kPq4U&list=PLJ3XQnO8hWc4-sR7iamPcnLUpOriWYtaW&index=15

  1. Баш Рђа kaže:

   На 3:00:00 шокантни снимак фарбања града у напредну нијансу зелене боје.

 2. cikasloba kaže:

  Ukoliko se ovi projekti pokažu uspešnim, nema razloga da se slična metodologija ne primeni u inkluziji stanovnika nehigijenskih naselja i izbegličkih punktova – tamo gde je to potrebno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *