nazad na vrh

Novosti, Hepi, Informer, Srpski Telegraf, Pink, Alo, Blic i Kurir u strahu da će zbog afere sa kidnapovanim novinarom javnost izgubiti poverenje u medije

Ako javnost izgubi poverenje u medije, to otvara mnoge mogućnosti za malverzacije onih koji su na vlasti, smatraju urednici medija

SRBIJA, 20. jun 2018, (Njuz) – Nakon nejasnih izjava novinara Stefana Cvetkovića koji je bio nestao u noći između srede i četvrtka, televizije Pink i Happy, kao i dnevni listovi Kurir, Blic, Večernje novosti, Alo, Informer i Srpski telegraf izrazili su svoju zabrinutost da će srpska javnost izgubiti svo poverenje u medije. Novinari ovih medijskih kuća se brinu da će sumnjive i neproverljive izjave Cvetkovića uticati negativno na imidž istinitih, objektivnih i nezavisnih institucija koji su godinama brižljivo gradili.

– Mediji su jako bitan stub društva i ako javnost u njih izgubi poverenje, to otvara mnoge mogućnosti za malverzacije onih koji su na vlasti jer više nema nikog ko bi bio “korektor”, kaže Milomir Marić iz Happy TV-a.
Vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović kaže kako je dovoljan jedan ovakav događaj i “poverenje gledalaca u medije bude bespovratno poljuljano”.

Urednici Blica, Kurira i Aloa se slažu da je jako neodgovorno “davati nepromišljene izjave ili čak izmišljati događaji, a naročito ne u zemlji sa takvom burnom i bolnom istorijom novinarstva kao što je naša.”

Glavni urednik Informera Dragan J.Vučićević smatra da lažne vesti, odnosno “fejk njuz” doprinose opštoj konfuzijiu društvu.

– Ako se ispostavi da ovaj novinar laže, odnosno ne govori istinu, to onda može uticati na gledalačku i čitalačku publiku da misle da svi novinari lažu, a to onda dovodi do potpunog sunovrata društva, gde niko nikom ne veruje, gde ne mogu da se razlikuju lažne vesti od pravih, gde se ljudi namerno i planski bomabrduju nebitnim informacijama samo da bi se bitne vesti i istinite informacije sakrile, zaključuje Vučićević.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Niko ništa ne treba da brine! Kada poznati doktor poveže neke ljude sa nekim mestima, pa srpska informativna gromada objasni da je sve to delo kompletnih idiota, sve će leći na svoje mesto i svima će sve biti jasno!

  2. Njuz je perjanica sirenja laznih vesti i vi ste prvi koji su narusili istorijski ugled koji poseduju gore navedeni mediji. Treba da vas je 4S- Stid, Sramota, Sram i ,opet, Stid.

  3. Kad uskoro ,budemo citali zidne novine,to ce biti znak da smo dobili cetvoroclanu bandu-kao Kinezi pre 50 godina…!!! Ali,to je znak da kad tiraz pada,brine Vlada,ko je glavna i odgovorna klada…Idemo utabanim kineskim putem,pa kad se Konfucije i Tarabic sloze-eto kraja u masonske loze…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix