Ako javnost izgubi poverenje u medije, to otvara mnoge mogućnosti za malverzacije onih koji su na vlasti, smatraju urednici medija
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

20. jun. 2018

Novosti, Hepi, Informer, Srpski Telegraf, Pink, Alo, Blic i Kurir u strahu da će zbog afere sa kidnapovanim novinarom javnost izgubiti poverenje u medije

SRBIJA, 20. jun 2018, (Njuz) – Nakon nejasnih izjava novinara Stefana Cvetkovića koji je bio nestao u noći između srede i četvrtka, televizije Pink i Happy, kao i dnevni listovi Kurir, Blic, Večernje novosti, Alo, Informer i Srpski telegraf izrazili su svoju zabrinutost da će srpska javnost izgubiti svo poverenje u medije. Novinari ovih medijskih kuća se brinu da će sumnjive i neproverljive izjave Cvetkovića uticati negativno na imidž istinitih, objektivnih i nezavisnih institucija koji su godinama brižljivo gradili.

– Mediji su jako bitan stub društva i ako javnost u njih izgubi poverenje, to otvara mnoge mogućnosti za malverzacije onih koji su na vlasti jer više nema nikog ko bi bio “korektor”, kaže Milomir Marić iz Happy TV-a.
Vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović kaže kako je dovoljan jedan ovakav događaj i “poverenje gledalaca u medije bude bespovratno poljuljano”.

Urednici Blica, Kurira i Aloa se slažu da je jako neodgovorno “davati nepromišljene izjave ili čak izmišljati događaji, a naročito ne u zemlji sa takvom burnom i bolnom istorijom novinarstva kao što je naša.”

Glavni urednik Informera Dragan J.Vučićević smatra da lažne vesti, odnosno “fejk njuz” doprinose opštoj konfuzijiu društvu.

– Ako se ispostavi da ovaj novinar laže, odnosno ne govori istinu, to onda može uticati na gledalačku i čitalačku publiku da misle da svi novinari lažu, a to onda dovodi do potpunog sunovrata društva, gde niko nikom ne veruje, gde ne mogu da se razlikuju lažne vesti od pravih, gde se ljudi namerno i planski bomabrduju nebitnim informacijama samo da bi se bitne vesti i istinite informacije sakrile, zaključuje Vučićević.

Viktor Marković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Niko ništa ne treba da brine! Kada poznati doktor poveže neke ljude sa nekim mestima, pa srpska informativna gromada objasni da je sve to delo kompletnih idiota, sve će leći na svoje mesto i svima će sve biti jasno!

  2. Ja sam kaže:

    Njuz je perjanica sirenja laznih vesti i vi ste prvi koji su narusili istorijski ugled koji poseduju gore navedeni mediji. Treba da vas je 4S- Stid, Sramota, Sram i ,opet, Stid.

  3. voya montoya kaže:

    Kad uskoro ,budemo citali zidne novine,to ce biti znak da smo dobili cetvoroclanu bandu-kao Kinezi pre 50 godina…!!! Ali,to je znak da kad tiraz pada,brine Vlada,ko je glavna i odgovorna klada…Idemo utabanim kineskim putem,pa kad se Konfucije i Tarabic sloze-eto kraja u masonske loze…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *