nazad na vrh

NUNS menja ime u ĐUNS

izvorna fotografija: mc.rs
FOTO: izvorna fotografija: mc.rs

BEOGRAD, 5.jun 2018, (Njuz) – Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) odlučio je da promeni ime i da se do jula 2020. godine zove ĐUNS. Ova promena dolazi u trenutku kada je udruženje primilo pozajmicu od 6 miliona dinara od firme u vlasništvu Dragana Đilasa. Kako je za Njuz rekao predsednik do skoro NUNS-a a sada ĐUNS-a Slaviša Lekić, ovo će biti jedina promena a sve ostalo kada je reč o radu ovog udruženja ostaje kao i do sada.

– Pa to je samo jedno slovo i ništa više, a vi se ponašate kao da smo ne daj bože promenili ime u Multikom Group udruženja novinara Srbije ili ne znam ti kako već – navodi Lekić.

Prema njegovim rečima, baš to što je promenjeno samo jedno slovo pokazuje da pozajmica od šest miliona dinara ni na koji način neće uticati na stavove ĐUNS-a.

– Stvarno ne znam u čemu je problem. Nismo mi kao ona Arena ili Dom sindikata. Ej bre, pa oni promenili celo ime i ništa, a mi jedno slovo i odmah kao neki problem – kaže Lekić.

On ističe i da nekadašnji NUNS, a sadašnji ĐUNS nije imao obavezu da ovo uradi, ali da su eto odlučili da to bude mali znak pažnje i zahvalnosti što im je Dragan Đilas bez kamate sa dobrim rokom otplate i bez ikakvih uslova, drugarski pozajmio šest miliona dinara da preguraju krizu.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. N News net…Always N…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix