njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

10. sep. 2013

Obama naredio napad na Siriju zbog Asadove namere da im poremeti plan napada

Obama poručio da će SAD reagovati na Asadovu nameru da prihvati plan Rusije

VAŠINGTON, 10. septembar 2013, (Njuz) – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama doneo je odluku o napadu na Siriju, nakon današnje vesti da je predsednik ove države Bašar al-Asad prihvatio predlog Rusije i pristao da svoje hemijsko oružje stavi pod međunarodno kontrolu, saznaje Njuz.

Kao glavni argument, Obama je pred američki Kongres izneo podlu nameru Sirije da prihvatanjem plana osujete SAD u napadu.

– Odluka Sirije da prihvati dolazak međunarodnih kontrolora je čista provokacija, na koju moramo odmah da reagujemo. Asad ugrožava pravo SAD da ga bombarduje – poručio je predsednik SAD.

Jedan od bliskih Obaminih saradnika kaže da predsednik SAD nije verovao da će Sirija pristati na predlog Rusije, zbog čega se opredelio za blef po kojem je Putina uveravao da neće napasti Siriju ako pristanu na dolazak kontrolora”.

– Čim je čuo vest, dobio je napad besa, počeo da baca stvari po Ovalnoj sobi i viče  kako se Asad neće tako lako izvući – otkriva Obamin saradnik, koji dodaje da je predsednik odmah pozvao Pentagon i obavestio ih da započnu pripreme za napad.

Naš sagovornik kaže da je Obama prokomentarisao da je napad na Siriju suviše dugo planiran da bi ga sprečio “neki tamo pogrešan blef”.

– Osim toga, Obama je bio vrlo besan i pri samoj pomisli da će ga baš Rusija izvlačiti iz problema u koji je upao zbog svoje pogrešne procene, što bi bilo vrlo loše protumačeno kako u međunarodnim krugovima, tako i u krugu Obamine žene Mišel i njenih prijateljica – kaže naš sagovornik.

Marko Dražić

 1. nisam bezobrazan kaže:

  Bombardovanje je opravdano , nesme da se osramoti kod zene. Bombarovace Siriju i bice im lepo!? Zar ne bi trebalo da se kresu , da im bude lepo. Ameri su previse uvrnuti…

 2. Ime (obavezno) kaže:

  ostaje mu samo da pusti siske!

 3. iberlauf kaže:

  Pa i Klinton je imao problema sa nervozom u Ovalnoj sobi.Zato je tu bila Monika da ga smiri

 4. Ja ja ja kaže:

  “- Čim je čuo vest, dobio je napad besa,” Ovaj ko Hica (Hitler) napad besa a crn. A Hitler nije voleo crnce? Ko to ovde koga z z z? Bre Nostradamus prognozirao da ce se 1999. pojaviti djavo! Sto bre u originalnoj preplanuloj boji, bre? :)

 5. zexx kaže:

  Pa neka bombarduje Srbiju.Ionako je bombardovana svaku put kad su `veliki` svetski drzavnici bili u `krizi i `nervozni`.
  Srbija je kriva za sve,da nje nema ovaj svet bi bio raj i eden`(i to samo `ti` u njemu ,a sve ostalo Eva do Eve).
  A,drugo nisam dugo bio na nekom koncertu jer nemam love,pa Obama molim te ko boga udri po nama…da se ne pokvare te Tomahavke i istekne im rok.Steta je to tako.
  Pa ti iskoristis `robu`,a mi koji prezivimo,cemo slusamo besplatan mjuz live.
  I posle dobijes jos jednog Nobela za humanost i omogucavanje besplatnih koncerata napacenom narodu,jer pesma leci sve.

  PS.samo je na svetu mjuz bolji nego njuz ;).Ova vest je globalno hebeno dobra,komotno moze u South park koji pocinje krajem meseca sa novom sezonom.Al ce biti ludo na jesen: njuz vs. south park,padace kise,kise suza od smejanja…ako ne padnu tomahavci i nuklearke pre,pa nam izgore suzne zlezde.

  1. Bajs kaže:

   Minus zbog preobjektivnosti :P

 6. Ivica Dacic kaže:

  Znaci Ameri..znaci bombardovanje..znaci nafta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *