nazad na vrh

Obaveze u državnoj službi sprečile huligane da razbiju Paradu ponosa

BEOGRAD, 17. septembar 2018, (Njuz) – Brojne obaveze koje su huligani prethodnih dana imali na svojim državnim poslovima potpuno su ih omele u planiranom razbijanju Parade ponosa, saznaje Njuz iz izvora bliskim ekstremnim grupama.

– Imali smo dobro razrađen plan za razbijanje gej parade, spremili smo kamenje, bejzbol palice i ostale rekvizite neophodne za premlaćivanje učesnika, ali nismo mogli da mrdnemo od državnog posla i obaveza na njemu – priča B. A. huligan sa Novog Beograda.

– Kako se približavao početak parade, obaveze su postajala sve brojnije, prosto su me opkolile tako da nisam mogao ni da mrdnem, a kamoli da se probijem do centra grada. Čuo sam se sa svojim prijateljima iz drugih delova grada kako bih saznao kakva je situacija kod njih. Javili su mi da su i njih pritisle obaveze na njihovim poslovima i da brojni službeni sastanci, razgovori sa investitorima i delegacijama niču svuda. Shvatili smo da smo nadjačani i da će razbijanje parade srama morati da sačeka neku drugu priliku. Možda već sledeće godine, ako nam obaveze vezane za važne državne poslove to dozvole – poručio je ovaj odgovorni državni službenik. 

Nadležni u MUP- zaduženi za bezbednost učesnika Parade ponosa u nisu želeli previše da komentarišu ovaj slučaj. Po njihovom mišljenju, najvažnije je da na samoj paradi nije bilo incidenata što pokazuje da Srbija poštuje manjinska prava. 

– Naš posao je da obezbedimo bezbednost svih građana bez obzira na njihove sklonosti. Ovo je rezultat sinhronizovanog rada svih državnih organa koji su uložili veliki trud da bi parada protekla mirno. Ključ uspeha je u dobroj sistematizacija radnih mesta i postavljanje pravih ljudi na njih, koji, kasnije, zbog obaveza nisu u mogućnosti da učestvuju u izazivanju nereda – kažu u policiji.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A neki nisu mogli da dođu, jer su morali da odbrane doktorat, što na Megatrendu, što na Singi Dudlumu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix