Vesić i Nikodijević zbog gužve nisu uspeli da uđu u tramvaj
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. jun. 2019

Obavljeno prvo probno polusatno čekanje tramvaja na Mostu na Adi

BEOGRAD, 7. jun 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je uspešno obavljena proba polusatnog čekanja na tramvaj koji će saobraćati preko Mosta na Adi.

On je naveo da su tramvaj, zajedno sa njim, čekali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i članovi Gradskog veća.

– Građani Beograda su 35 godina sanjali o tome da imaju još jednu tramvajsku stanicu na kojoj će prevoz čekati najmanje pola sata. Mi smo obećali da ćemo im to omogućiti i to obećanje smo ispunili. Od danas će Čukarica i Rakovica, posredno i Savski venac, biti direktno povezani sa Novim Beogradom i građani koji putuju sa ovih opština biće u situaciji da na najteži mogući način dođu u drugi deo grada – istakao je Goran Vesić.

– Nakon nešto više od pola sata stajanja na stanici tramvaj je konačno stigao, ali zbog gužve nismo uspeli da uđemo, pa smo čekali sledeći, koji se nije ni pojavio. Kada smo shvatili da ga uzalud čekamo uzeli smo taksi kako bismo na vreme stigli da obavestimo novinare da će se tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi obavljati na način na koji su građani već navikli – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao i da je uspela proba prve svađe u tramvaju između starijeg putnika koji je želeo da prozor ostane zatvoren tokom vožnje i mlađeg koji je uporno pokušavao da ga otvori.

Viktor Marković

 1. Zoran kaže:

  Time je zabeležen prvi slučaj švercovanja na novouspostavljenoj liniji.

 2. scoby kaže:

  Mala ispravka, Rakovica nije povezana tramvajem sa Mostom na Adi, jer kursadžije unapređenih šešeljoida već godinu dana udarničku ispravljaju krivu Drinu, pardon krivi Rakovički Potok…
  Koliko mogu da primetim, stigli su do pola puta, napravili su most na suvom, pa sad kopaju rupu ispod njega. Ako jednog dana (za dve do dveipo godine) to budu i završili, proradiće i tramvaj…

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Kod ,,svečanog otvaranja” makete Beograda na vodi je investitoru obećan tramvajski saobraćaj i metro. I ponovo se pokazuje da naprednjaci sa maketama nemaju probleme. Stvarnost nikako da savladaju!

  1. scoby kaže:

   Treba obavezno videti redizajniranu maketu Bgd na H2O u Knezu u galeriji pok. Progresa. Tu se još uvek šepuri stari tramvajski most, iako je stotinak metara dalje na maketi napravljen neki most koji liči na nosač splavova. Ubačene su naknadno zgrade ”potkovice” koje su prvo izgrađene a onda unete na maketu (toliko o planiranju).Jedino su 2 trumanova ćoška na svojim mestima. Bujna mašta unapređenih šešeljoida nema granica

 4. voya montoya kaže:

  Tramvajem u 21. vek…!!! Kao i davne 1986. godine,kada smo se kandidovali za Olimpijadu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *