njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

25. jun. 2013

Obradović traži da mu se za rad u Ministarstvu prosvete boduje uspeh u školi

Obradović napomenuo da je u osmom razredu i iz srpskog i matematike imao peticu

BEOGRAD, 25. jun 2013, (Njuz) – Ministar prosvete Žarko Obradović osvrnuo se na kritike koje su se proteklih dana čule na račun njegovog minstarstva i njega lično.

U izjavi za Njuz, ministar Obradović je rekao da javnost ne bi trebalo da ocenjuje njegov rad na osnovu rezultata Ministarstva prosvete tokom ovog i prethodnog njegovog mandata, već na osnovu uspeha koji je svojevremeno postigao u osnovnoj školi.

– Mnogi mediji proteklih dana tendenciozno su izveštavali i potpuno ignorisali činjenicu da sam u osnovnoj školi u Beranama bio odličan đak – izjavio je Obradović – Treba uzeti u obzir činjenicu da sam i iz srpskohrvatskog kao i matematike imao peticu.

Ministar je napomenuo da je većina njegovih najbližih saradnika takođe imala odličan uspeh u osnovnoj školi, što takođe treba uzeti u obzir prilikom ocenjivanja rada Ministarstva prosvete.

– Važno je da javnost postane svesna važnosti uspeha u školi, pogotovu na kraju osmog razreda. Svima je poznato da uspeh u osmom razredu određuje, kako srednju školu koju će đak upisati, već i uspeh na fakultetu, kao i na radnom mestu nakon studija, što mediji poslednjih dana kao da pokušavaju da ignorišu – smatra Obradović.

Marko Dražić

 1. Premijer iz Senke kaže:

  Verujem da ce ti se bodovati uspeh koji si imao u skolskom wc tokom malog i velikog odmora! Raspust se ne racuna.

 2. scoby kaže:

  Poslednji put se ovo isto desilo za vreme NATO bombardovanja, đaci su upisivani u srednju školu na osnovu prethodnog uspeha, jer baš nije bilo moguće pod bombama organizovati prijemini ispit.
  Na isti način, razorni učinak ovog tzv. ”ministra” (u vunenim čarapama iz Berana), ravan je učinku ”milosrdnog anđela”.
  Šteta da takav talenat propada u ovoj zemlji, ima na svetu toliko škola (a nisu Sega-Mega trend) koje bi mogao da upropasti.

  1. Vitez kaže:

   Svaka čast za komentar. Znam i ja da u našem bajnom ministru čuči ne otkriveni “talenat” eto jedino onaj svemoćni Mića koji je eto koliko toliko iskoristio njegovu pamet. Kaže ministar “nisu provaljeni testovi jer su đaci /srećom/ uradili lošije nego prošle godine”. Logika mu je na mestu,.” Mirno spavaj nano sve je zaključano”

 3. Tagore kaže:

  Silni Žarko kaže:
  – ТРОЈИЦЕ СВЕТОГА ДУХА СИЛАЗЕ ПУТЕМ НАШЕ ПРОСВЕТНЕ ДЕЦЕ НА АПОСТОЛЕ – АМИН !

 4. Polovni Buntovnik kaže:

  Ova država ima četiri stuba, da ne kažem debla na koja uvek može da računa jer ih ni puškom ne možete oterati. To su Tomislav Karadžić, Aleksandar Tijanić, Mlađan Dinkić i Žarko Obradović.

  1. Kurir Djoka kaže:

   Sve moj do mojega

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *