Organizatori se nadaju da ih kiša danas neće omesti i da će dobiti prvog pobednika dana
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

01. jun. 2016

Odlučeno da se meč Đoković – Bautista-Agut igra na tri dobijena dana

PARIZ, 1. jun 2016, (Njuz) – Organizatori Rolan Garosa doneli su danas odluku da se meč osmine finala između Novaka Đokovića i Roberta Bautista-Aguta igra na tri dobijena dana.

Prema rečima Gija Foržea, člana organizacionog odbora Rolan Garosa, u četvrtfinale će otići teniser koji prvi dobije tri dana, a pobednik dana će biti igrač koji tog dana osvoji tri seta.

– Vidite i sami da je situacija sa vremenom takva da moramo da se prilagođavamo u hodu. Smatram da je ovo najbolja odluka i za igrače i za ljubitelje tenisa pošto ne bi bilo fer prema ostalim igračima na turniru da meč traje nekoliko dana i da pobedi teniser koji je osvojio samo tri seta, jer taj broj setova može da se dobije i za samo jedan dan – objasnio je Forže.

– Zbog novih pravila jučerašnji dan nećemo uzeti u obzir pošto niko od tenisera nije uspeo da osvoji tri seta, tako da danas krećemo od nule. Nadam se da nas kiša danas neće omesti i da ćemo dobiti prvog pobednika dana. Ako se to ne desi šta da se radi, sutra ponovo krećemo od početka – dodao je on.

Forže kaže da je organizacioni odbor juče razmišljao o tome da li bi možda bilo bolje da sledeće godine pokriju stadion kako bi se izbegli mečevi koji traju par dana.

– Shvatili smo da je to besmisleno jer, budimo realni, teniske mečeve gledaju ljudi koji imaju puno slobodnog vremena – rekao je nekadašnji teniser.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  Mogao bi da mec Novaka i Aguta preraste u duel veterana.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako ovo pravilo zaživi niko neće moći da se nosi sa srpskim teniserima, jer se njima dobro obećava na rok od tri godine, pa tri dana dodju kao tren!

 3. voya montoya kaže:

  Svi smo mi Nole,sve za Nola al guzica gola…

 4. voya montoya kaže:

  Nego,kud plovi Noletova barka…?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *