njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. nov. 2013

Ogledalo najkorišćenija sprava u teretani

Stručnjaci napominju da ogledalo treba kombinovati i sa drugim spravama

SREMSKA KAMENICA, 15. novembar 2013, (Njuz) – Rezultati najnovijeg istraživanja Instituta za masu i definiciju iz Sremske Kamenice pokazali su da je ogledalo sprava koju vežbači najviše koriste tokom svog boravka u teretani.

Naučnici sa tog instituta došli su do saznanja da prosečan vežbač oko 50 odsto vremena u teretani provede pred ovom napravom.

– Sudeći prema učestalosti korišćenja, ogledalo je očigledno sprava od koje korisnici teretana imaju najviše koristi – kaže dr Mirko Kondirović, jedan od istraživača na ovom projektu – Prateći ljude koji vežbaju zaključili smo da je to i logično kada se uzme u obzir da se pomoću ogledala najbolje vide rezultati rada na svim mišićnim grupama – dodaje on.

-Ipak, ogledalo samo po sebi nije dovoljno već ga treba koristiti na pravi način kako bi se postigao maksimalan efekat. Naše istraživanje na samom terenu je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada se nakon svake tri, do četiri serije vežbi za gornji deo tela pred ogledalom skine majica i vrši kontrakcija mišićne grupe koja je neposredno pre toga bila izložena naporu – napominje dr Kondirović.

-Od posebne važnosti je da se prilikom upotrebe ogledala vežbač nalazi u grupi, po mogućstvu novijih vežbača i početnika, jer se na taj način najbolje postiže osnovna namena ove sprave, bildovanje ega – objašnjava dr Kondirović i dodaje da se ogledalo ne koristi za noge i gluteus jer su efekti zanemarljivi.

Soko Sokolović

Viktor Marković

Nikola Marčić

 1. gradjanin kaže:

  Ima onih ogledala koja pokazuju iskrivljenu stvarnost pa vežbači u teretani misle da su se utanjili ili prolepšali.

 2. Ivona kaže:

  hahah Uh ja imam kontrakcije od smeha!

  1. celtic kaže:

   Kad si već pomenula kontrakcije:
   http://www.youtube.com/watch?v=hYNkqMPGQoY

 3. Zoran Mitrovic kaže:

  Bio sam dugogodisnji posetilac i aktivan clan razlicitih teretana u Beogradu. Trenirao sam dugi niz godina, doduse sa prekidima. Ali ono sto je najinteresantnije i sto ne mogu da razumem to je da ni u jednoj teretani u kojoj sam vezbao ogledala nisu valjala. Kad god posle napornih vezbi stanem ispred nekog ogledala, ja vidim nesto sasvim drugo nego ono sto ocekujem. I pored dobronamernih upozorenja vlasnicima teretana da promene ogledala jer nisu dobra, jedino sto sam dobijao bila je sut karta iz teretane. Zato molim nekog ko zna neku teretanu sa ogledalima koja mi odgovaraju da mi javi. Unapred hvala!

  1. celtic kaže:

   Jedina teretana u kojoj su ogledala realna je Laza Lazarević.

 4. Mickey kaže:

  Jel si probao ovu nacionalnu na otvorenom? Prednost je ta sto mozes da poneses svoje ogledalo od kuce (“Ogledalce, ogledalce…”) a i nije gey frendly ;-)

  1. Zoran Mitrovic kaže:

   @Mickey – cekam da otvore teretanu i u mojoj opstini.Kako su krenuli ne bi me cudilo.Ogledalo cu obavezno poneti, jer kakvo je to bildovanje ako ne mozes da se divis samom sebi? Mozda ce to malih dimenzija biti bolje od onih velikih u drugim teretanama?

 5. zexx kaže:

  Kako li samo zaradjuju vlasnici teretana i kako je mocna naprava to ogledalo!
  Ne menjas mu delove,ne podmazujes,ne haba se,trpi sve i svasta…opak biznis.
  Sutra idem kod Vucica da napravimo akciju,da se montiraju ogledala u novim/starim fabrikama teske industrije i pogonima proizvodnje i damo objavu da se drustvo najbolje oblikuje i definise treninzima na masinama,postrojenjima i radu uopsteno.
  Posto svi znamo da nam je glavni grad najvredniji po pitanju mase i definicije,urgiracu da se proejekat BG na vodi preinaci u BG uz ogledalo.
  Na promo otvaranju ce Djilas da nabacuje masu,a Vucic definiciju…

 6. DrS kaže:

  Ova fora sa ogledalom u teretani je stara bar 5 (pet) godina… :\
  Malo(?) kaljate ugled ovim forama “sa bradom”.

 7. ludi hercegovac kaže:

  Dali je pravilo skidanja majice obavezno i za žene?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *