Političari složni da se u Srbiji najbolje živi
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. jan. 2019

OHRABRUJUĆE: 100 posto političara ne želi da ode iz Srbije

CELA SRBIJA, 8. januar 2019, (Njuz) – Svi srpski političari budućnost vide u svojoj zemlji i odbacuju mogućnost preseljenja u inostranstvo, pokazuje najnovije istraživanje Instituta za primenjenu politikologiju i migracije iz Sremske Kamenice.

Ovakav trend budi optimimizam i baca svetlo nade na, inače, sumornu demografsku sliku Srbije.

– Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku od 3000 političara, a svi do jednog su pokazali jasnu nameru da ostanu u Srbiji i ovde grade svoj život – kaže dr Predrag Rajšić sa kameničkog instituta – Rezultati su potpuno uniformni za sve ispitanike bez obzira na pol, godine ili status. Mogućnost odlaska iz Srbije decidno odbacuju svi sa kojima smo razgovarali. Ovakav trend raduje jer pokazuje da je Srbija uspela da preokrene negativna demografska kretanja i zaustavi odliv kadrova iz zemlje – zaključuje dr Rajšić.

Mentalitet ljudi, mogućnosti napredovanja u karijeri, sigurnost posla samo su neke od prednosti života u Srbiji, slažu se političari sa kojima smo razgovarali.

– Ne postoji novac zbog koga bih napustio Srbiju – jasan je Mitar Tošić, potpredsednik lokalnog odbora SNS-a u Čačku – Posla za političare uvek ima, plata je sigurna, a mogućnosti su gotovo neograničene. Znam da svi misle da je negde drugde bolje i lakše, ali sam, tokom službenih putovanja, prošao dosta sveta i sa sigurnošću mogu reći da se u Srbiji najlepše živi i da nigde nema ovakvih ljudi – poručio je on.

Bojan Savić

 1. voya montoya kaže:

  …A bogme,prisajedinice im se i reziseri,kult(ure) poslenici,i mnoge druge fele…Novonastali problem,je podliv mozgova…Tzv .patriotski holesterol …

 2. Nenad kaže:

  I tata bi sine….

 3. Sp kaže:

  A s kojim kvalifikacijama da odu negde? Visoko kvalifikovani iluzionista? Prodavac magle, sa višegodišnjim iskustvom? Skidač tablica u zimskom periodu?
  Pa ne bi ovi naši političari toliko mučili svoj narod, da znaju kako je biti jedan od pet miliona. Oni sa dvesta eura jedva izguraju dan.

 4. amharac kaže:

  pa ni karijes ne zeli da ode sa zuba, nego mora da se odstrani

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *