U Brazilu i dalje ne mogu da veruju da Jasna Šekarić neće doći/FOTO: jasnasekaric.com
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

07. jul. 2016

Olimpijske igre otkazane zbog neučestvovanja Jasne Šekarić

RIO DE ŽANEIRO, 7. jul 2016, (Njuz) – Olimpijski komitet Brazila saopštio je da će ovogodišnje Olimpijske igre biti otkazane zbog odluke Srbije da reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić ne bude deo olimpijskog tima.

– Sa nevericom smo primili ovu vest koja nam je stigla iz Beograda. Ovim je do temelja uzdrmana čitava organizacija Olimpijskih igara. Bili smo suočeni s brojnim problemima, od finansijskih, preko političkih, do zika virusa. Sve smo ih uspešno prebrodili, ali na ovaj udar nismo bili spremni – naveo je predsednik Organizacionog komiteta Rikardo Nuzman.

On je istakao da je ovo presedan u istoriji Olimpijskih igara dugoj 120 godina.

– Kako je Jasna Šekarić učesnica svih Olimpijskih igara u novijoj istoriji, ne želimo da baš ove Olimpijske igre budu upamćenje po njenom neučestvovanju. Na to nismo spremni, niti će Brazil na to pristati – istakao je Nuzman.

Ipak, iz Olimpijskog komiteta Brazila ističu da još nije sve izgubljeno i da nada da će se takmičenje održati još postoji.

Nuzman je istakao da se nada da je sve ovo samo slučajnost i da se ne radi o namerno smišljenom potezu kako bi se narušio ugled Brazila.

– Zašto ove Olimpijske igre u Brazilu ne bi bile upamćene po tome da je prvi put u istoriji neka sportistkinja osmi put učestvovala na njima? Zašto?! Kome to smeta? – upitao je Nuzmen.

Prema njegovim rečima, kako do ranije planiranog početka i otvaranja Olimpijskih igara 5. avgusta na stadionu Marakana, još ima vremena da srpska delegacija promeni svoju odluku i tako omogući nesmetano održavanje najznačajnijeg sportskog takmičenje.

Bane Grković

 1. voya montoya kaže:

  Šteta,velika šteta,izostaće medalji žetva…

 2. Ja sam kaže:

  Negde krajem devetnaestog veka Kuberten i Jasna su zajedno iz pracke gadjali osijecke dzivdzane.

 3. Aca Diskrecija kaže:

  Јасна је вечна — баба би могла још на десетак Олимпијада!

 4. x kaže:

  zašto se sprdate s tim? šteta je što ne ide, mogle su obe da idu. zaslužila je da se pojavi a i ispunila je normu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *