njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

11. apr. 2013

Oliver Dulić zamolio Tužilaštvo da eventualnu kauciju plati PayPalom

Dulić podsetio da se on zalagao za dovođenje PayPala pre nego što su navodna krivična dela počinjena / FOTO:Kurir

BEOGRAD, 11. april 2013, (Njuz) – Bivši ministar prostornog planiranja i zaštite životne sredine Oliver Dulić, protiv kojeg je Tužilaštvo za organizovani kriminal i zvanično podiglo optužnicu, poslao je pismo Tužilaštvu sa molbom da u slučaju pritvaranja kauciju plati putem PayPala.

Dulić, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, kaže da je dolaskom PayPala u Srbiju konačno omogućen brži transfer novca, pa se nada da će mu Tužilaštvo izaći u susret i prihvatiti zahtev da na ovaj način plati eventualnu kauciju.

– Ne postoji stvar koja ne može da se plati PayPalom, pa ne vidim razlog zašto bih, ako Tužilaštvo bude imalo dovoljno dokaza da zatraži moje hapšenje, boravio u zatvoru – rekao je za Njuz bivši ministar koji je potvrdio da je otvorio nalog na PayPalu bez ikakvih problema – Vlada u kojoj sam ja bio ministar počela je proceduru za dovođenje PayPala u Srbiju mnogo pre nego što su navodna krivična dela počinjena. S toga PayPal mora imati prioritet u rešavanju ovakvih slučajeva – objasnio je Dulić.

– Iako prema postojećem zakonu nije dozvoljeno posedovanje računa u inostranstvu, Tužilaštvo ne mora da se brine da će biti otkriveno jer plaćanje preko interneta i dalje ne zanima preterano državne organe, a moji podaci će ionako biti sakriveni, što je striktna politika PayPala – zaključio je Dulić.

Iz Tužilaštva su potvrdili da su primili Dulićevu molbu, ali da su mu odgovorili da ne mogu da učine ništa po tom pitanju jer PayPal još uvek ne omogućava primanje novca na račun, a kao dodatni problem istakli su i to da PayPal još uvek ne omogućava firmama da otvore nalog.

Kako nezvanično saznajemo, Dulić je kao alternativu predložio korišćenje nekog drugog posrednika poput Moneybookersa ili PayAlertaa “koji srećom rade sa Srbijom”.

Miroslav Vujović

 1. Malo ja sam kaže:

  Mogao bi kauciju da odradi na sortiranju sekundarnih sirovina, na eko deponiji u Vinci. Tu bi bio svoj na svome.

 2. Ja sam kaže:

  Тома, јуче у УН-у, наложио Динкићу да задржи господина Пај Пала док се на врне у Србију. Оће човек да га почасти шљивком.

 3. aleksandar kaže:

  Pej Pal, slovak iz Rume, isto drzi sjajne cverglane, ja crko :)))…. a sto se tice Dulica, imao sam nepriliku da ga sretnem uzivo, nepriliku, jer je takva prijatna pojava da smesta izaziva grcenje creva i proliv, zaozbiljno, lik kao da ima neku auru da je djubrovshtina….

 4. iberlauf kaže:

  Ja predlažem Duliću da kauciju uplati preko mog Moneybookers računa uz simboličnu naknadu.

 5. limundovac kaže:

  Zaregistrovao sam se i ja na PayPal i odmah mi skinuli za registraciju , sa mog računa 1€ .

  1. Dejan kaže:

   To rade da bi verifikovali da je kartica tvoja. Na izvodu iz banke ćeš imati neki unikatni kod za tu transakciju, pa onda odeš na PayPal i uneseš ga i time si dokazao da je kartica tvoja.

   Ne znam da li vraćaju te pare nazad, ali generalno svi tako rade (uključujući Moneybookers).

   1. vladabg kaže:

    Vracaju pare,ne bojte se Srbi.Nisu bas alavi na 1,5e.

    1. aleksandar kaže:

     nece mu vratiti pare, kartica nije njegova…

 6. Miloje kaže:

  Neki dan,platim gorivo karticom i gle sreće-banka me časti sa 2 l.tečnosti za štrcanje po verobranu!
  Povodom mog sličaja a u vezi gore pomenutih mogićnosti,država mora prihvatiti ponudu Dulića i takvu transakciju nagraditi sa istih 2 l.tečnosti za štrcanje vetrobrana jer smo,pred zakonom,svi jednaki…(sic!)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *