nazad na vrh

Opozicionim biračima Vučić sve više deluje kao manje zlo

Mnogi opozicioni birači trenutno su u stanju jedne vrste šoka i unutrašnjeg sukoba

BEOGRAD, 13. decembar, 2017 (Njuz) – Sve više glasača opozicije ima utisak da je Aleksandar Vučić manje zlo u odnosu na opoziciju i da bi baš iz tog razloga možda mogli da razmisle o opciji da njemu i SNS-u daju svoj glas na nekim od sledećih izbora, pokazalo je istraživanje Instituta za proučavanje opozicija iz Sremske Kamenice.

Prema ovom istraživanju, čak 78 odsto ispitanika, koji su naveli da bi sigurno glasali na izborima, je na pitanje “Za koga biste glasali, ako bi izbori bili održani u nedelju?” navelo da bi, ako opozicija ostane ovakva, možda ipak glasalo za Vučića kao manje zlo.

– Vučić ne samo da je sadašnjoj opoziciji preuzeo politiku zalažući se za evrointegracije, za Rusiju, nacionalizam, neutralnost i ostalo, nego polako preuzima i tu poziciju “manjeg zla” za koju su građani Srbije godinama glasali u nedostatku pravih opcija i kandidata – kaže profesor Milisav Jović, i dodaje da još nisu sigurni da li Vučić to smišljeno radi ili je to posledica trenutnih okolnosti.

On navodi da su mnogi opozicioni birači trenutno u stanju jedne vrste šoka i unutrašnjeg sukoba.

– Jedan od opozicionih birača se bukvalno rasplakao tokom ankete. Govorio nam je: “Ljudi, ja sam glasao na svim izborima od 1990. Te za Vuka, Sloba je još gori. Te za Koštunicu, samo da skinemo Slobu. Te za DS, samo da radikali ne pobede. Te ta Tadića, gde Toma da nam bude predsednik… A sad? ” – prepričava profesor Jovanović.

Bane Grković

 1. Grkovicu Bane,
  Da li da i dalje citam Njuz net ili da predjem na informer?

 2. Dokle god opozicija bude mislila da sve što se obeća mora da se i ispuni, situacija se neće popraviti!

 3. Napokon pravo lice keslica! Provjereni saradnik natoa i izdajnika!

 4. Konfuzija,konfuzija joooj,jooj… sa nebesa, Vucic sijaaa, razbismo se ko testija…??? Ali, fala Bogu, ostaje nam gradjevinski ,pardon gradjanski otpor…za pocetak protiv licenciranih upravnika zgrade- Srbije…

 5. Kakav tekst, pokazuje da je linija realnog i imaginarnog zid od papira.
  Jezivo.
  Ludilo.
  Strah.
  Paranoja.
  …….

 6. Ja sam – očito ne kontaš Njuzovce kako treba,pa samim tim pređi na informer !

 7. U prošlom gostovanju na Pinku nagledasmo se slika mrtvih pacova, i zaključismo da se Đilas za svoga mandata bavio deratizacijom.Međutim mislim da su oni pacovi uginuli za vreme ove Vlade.Što se mene tiče iz aviona se vidi ko je ovde Neron a ko Kaligula,tj. podjednako su zastupljeni u jednoj ličnosti.

 8. Najtuznije je sto ovo izgleda da je blizu istini.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix