njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. jun. 2022

Opština dobila dojavu da joj je neko poslao mejl

ALIBUNAR, 20. jun 2022, (Njuz) – Zgrada opštine Alibunar evakuisana je jutros oko 8 časova nakon što je stigla dojava da je na njihovu adresu poslat mejl, saopšteno je iz MUP-a.

– Neko nas je pozvao na fiksni telefon, raspitivao se o porezu koji treba da plati za svoju kuću i mi smo mu objasnili da treba da dođe u zgradu opštine i da pronađe nekog iz katastra ko se u to razume. On je pristao i dodao da će nam, kako bi ubrzao celu proceduru, poslati mejl sa podacima o kući. Pre nego što smo mu objasnili da ne koristimo mejl, rekao je da će ga ipak poslati i spustio je slušalicu, nakon čega smo svi ostali u šoku – prepričava ovaj događaj jedan od zaposlenih u opštini, koji je zbog straha želeo da ostane anoniman.

– Odmah smo pozvali policiju, a oni su poslali kontradiverzionu jedinicu koja je pregledala ceo objekat i pronašla jedan kompjuter koji ima instaliran program za proveru mejlova. Policija je naložila evakuaciju cele zgrade, a trenutno se radi na pronalaženju nekog od kolega koji se seća šifre za mejl – rekao je ovaj službenik – Primanje elektronske pošte delovalo bi uznemirujuće za sve zaposlene u opštini jer niko ne zna kako se rukuje sa tim – zaključio je on.

Za pošiljaocem mejla još uvek se traga jer telefon na koji je zvao nema opciju snimanja razgovora.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *