njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. aug. 2011

Optužen za fizički napad zbog poukovanja na Fejsbuku

Poukovanje od sada samo uz uzajamni pristanak odraslih osoba

ZRENJANIN, Beograd, 8. avgust 2011, (Njuz) – Mirko Ć. iz Zrenjanina optužen je pred Prvim opštinskim sudom u tom gradu za fizički napad i nanošenje telesnih povreda S.J. iz Bačkog Jarka, kojeg je u više navrata „poukovao“ na društvenoj mreži Fejsbuk.

Mirko Ć. priveden je istražnom sudiji, koji bi trebalo da utvrdi šta se tačno desilo u nekoliko prilika kada je Mirko brutalno napao S.J.

Advokat oštećenog Velizar Đurić u izjavi za Njuz kaže da je njegov klijent napadan „mučki“, kada nije mogao da se odbrani i da mu je tom prilikom naneta višestruka šteta.

– Moj klijent napadnut je nekoliko puta dok je pisao status i komentarisao slike svojih prijatelja, dakle, u trenucima kada apsolutno nije mogao da se odbrani i uzvrati poukovanje. Prilikom jednog napada toliko se iznervirao da je udario monitor pesnicom i polomio šaku, zbog čega ćemo insistirati da optuženi odgovara za posredno nanošenje teških telesnih povreda – rekao je Đurić.

U Jedinici za visokotehnološki kriminal (VTK) kažu da je reč o prvom prijavljenom slučaju napada poukovanjem, ali da se strahuje da žrtava poukovanja ima znatno više.

– Verujemo da je žrtava poukovanja mnogo više, ali da se boje da prijave napad, jer bi napadači mogli da se svete slanjem poziva za Mafia War ili Farmville. Takođe, postoje indicije da je čak pedeset odsto napada i zlostavljanja izvedeno od strane članova uže familije što nas dovodi na teren porodičnog nasilja – rečeno nam je u VTK gde se naglašava da su spremni da prate svetske kriminalističke trendove.

U međuvremenu, forenzičari i dalje pokušavaju da utvrde koja je tačno „poukovanje“ vrsta nasilja, a do tada će okrivljeni ostati u određenom mu pritvoru.

Nenad Milosavljević

 1. Nikola kaže:

  Mene su vodili u stanicu zbog fb statusa! Sajber panduri!

 2. Nena kaže:

  Šta je to “poukovanje”?

 3. himalajac kaže:

  i moj drug Deki je puko jednog, pa su ga priveli, a tada nismo ni imali kompijutere

 4. mamamimi kaže:

  Šta kaže Trebješanin o dotičnom fenomenu?

 5. Žvajza kaže:

  Nema ništa gore nego aperkat preko standardnog TCP/IP!

 6. mr.kafenisanje kaže:

  pa ok po nekoj logici stvari mene ce na sud za ubistvo americkog vojnika iz nemackog karabina u glavu dok sam igrao COD2 onlin!sta pa citav server bitangi je odgvorana za genocid!ahahahahaha tek ovi sto igraju TENKICE na netu jao oni su ga ugasili!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *