njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. dec. 2011

Osniva se Ministarstvo za predizbornu kampanju

Jedan od prvih zadataka ministarstva biće kampanja za predizbornu kampanju

BEOGRAD, 26. decembar 2011, (Njuz) – Zbog sve većeg značaja predizborne kampanje, koja je postala glavna aktivnost svih političara iz vladajuće koalicije, Vlada Srbije jednoglasno je odlučila da formira Ministarstvo za predizbornu kampanju, koje će biti aktivno do izbora 2012. godine.

Novoformirano ministarstvo baviće se analizom, usmeravanjem i koordinacijom predizbornih aktivnosti svih ministara, članova njihovih timova, kao i predsednika opština i lidera lokalnih vlasti širom Srbije, navodi se u saopštenju koje je potpisao Mirko Cvetković.

Poseban akcenat ministarstva biće posvećen kampanji na društvenim medijima. Političarima će biti plasirani saveti i konsultacije kako da povećaju broj fanova i pratilaca, kao i kako da pridobiju što više lajkova za svoje statuse i tvitove. Za ovu svrhu Vlada je angažovala eksperte za društvene medije Miloja Sekulića i Nebojšu Radovića.

– Ministarstvo za predizbornu kampanju biće zasigurno institucija u kojoj se najviše radi od svih ministarstava – rekao je premijer Cvetković – moraćemo da izdvojimo značajan deo novca poreskih obveznika za potrebe ovog ministarstva, ali činjenica je da je predizborna kampanja jedna od najrazvijenijih grana privrede u zemlji, te da je formiranje ovakve institucije više nego opravdano – navodi Cvetković.

Zaposleni u ministarstvu provešće dosta vremena na terenu, po gradovima i opštinama Srbije, gde će obučavati lokalne političare osnovnim lekcijama iz političkog marketinga, govora tela, javnog nastupa, a izborni štabovi dobijaće lekcije iz dizajna plakata i postera, kao i o vođenju Fan stranica na Fejsbuku.

Jedan od prvih projekata novog ministarstva biće kampanja za predizbornu kampanju, u kojoj će se građanima iskomunicirati značaj predizborne kampanje za prosperitet društva i usklađivanje sa propisima EU, a na koju će biti potrošeno oko 200 miliona dinara.

Istok Pavlović

 1. scoby kaže:

  Ovo je kao Ministarstvo Glupog Hoda kod Monti Pajtona.

 2. Bojan Savic kaže:

  наравно, биће формирана и Агенција за предизборне активности која ће синхронизовати рад Министарства и локалне самоуправе…

  1. Promaja kaže:

   Mislim da su neophodne jos 2 agncije. Agencija za postizborne aktivnosti koja treba da informise ministre sledece vlade i da ih drzi za ruke dok ulaze u zgradu vlade (makar prvih 5-6 meseci). I potrebna ce biti agencija koja ce sinhronizovati rad agencije za predizborne aktivnosti i agencije za postizborne aktivnosti. Ove agencije nisu potrebne do zavrsetka izbora, ali najbolje je da pocnu sa radom (i primanjem plate i to sa dodatnim koeficijentom zbog tezine posla) sto pre kako bi se dobro pripremili za naporan posao koji ih ceka.

 3. aleksa kaže:

  E fala Bogu da su se dozvali pameti pa i OVO ministarstvo INSTALIRALI. Odaaavno se ovakav potez nije realizovao. E sada ce da se formira PRAVA VLADINA FIRMA za ubrzanu PROIZVODNJU SIROTINJE…

  1. Ђеки kaže:

   Крива је експоненцијална. Убрзано смо сви постали сиротиња још пре двадесет година, а сад се само полако, све спорије и спорије слежемо и падамо на дно…

 4. pera kojot kaže:

  A ministarstvo za uljane škriljce ? nemojte nas izneveriti, hoćemo i ministarstvo za uljane škriljce.

  1. ben10 kaže:

   Ja hoću i mininistarstvo za povratak Džedaja, ono je mnogo važnije za put Srbije u Evropu. Naravno u njemu mora da radi Cvetkovićeva tetka i Tadićeva svastika. ŽIVELA VLADA SRBIJE

 5. Tetka kaže:

  “Ministarstvo za predizbornu kampanju biće zasigurno institucija u kojoj se najviše radi od svih ministarstava!…

  Предпостављам да ће се за сваке нове изборе оснивати ново министраство, с тим да се постојеће не гаси, већ да запослени добијају доживотне плате – кол'ко год им треба…?! :P

 6. ariela kaže:

  a izvinte molim vas mene kao gradjanku zanima jel ce ovo ministarstvo da ukine predizbornu tisinu…to mi najteze pada uoci izbora…

 7. deda Stavra kaže:

  “Vlada Srbije jednoglasno je odlučila da formira Ministarstvo za predizbornu kampanju, koje će biti aktivno do izbora 2012. godine.” E pa nece da moze! A ko ce onda da realizuje svbe ono oko posle izbornih koalicija, sastavljanja Vlade, podele poftelja, clanstva u Upravnim odborima… Ima tu jos posla. Ako Ministarstvo za predizbornu kampanju prestaje sa radom danom izbora, onda se mora sto pre formirati i Ministarstvo za posle izborne koalicije i sastavljanje nove vlade.

 8. Ljubičica kaže:

  Zaboravili ste u tekstu da napomenete da ce novo ministarstvo finansirati gradjani Srbije jer od izbora ipak najvecu korist imaju gradjani. Od januara ce na racunima za struju pored TV pretplate biti dodata jos jedna kolona za finansiranje ovog ministarstva.

  1. Mirko Cvetković kaže:

   Da, tačno je da je dodata još jedna stavka uz račun za struju, ali kad uporedite količine koje izdvajaju građani iz zemalja u regionu, možete da zaključite da je kod nas potrebno izdvojiti ubedljivo najmanji iznos.

 9. celtic kaže:

  Već smo uveli tu kolonu; Pozdrav-vaša BIA!

 10. Aleksa kaže:

  Ono na cemu ministarstvo treba da poradi je sledece. Da obuci nase politicare da ne daju suvise providna lazna obecanja, vec da ih koncipiraju tako da izgledaju realno ostvariva. Da ne kude previse svoje protivnike, jer je to kontraproduktivno, ljudi automatski osecaju potrebu da brane kudjenu stranku. Znaci – princip mere u svemu.

 11. Sirijus kaže:

  U redu – vodjenje Fan stranice na Fejsbuku, ali ne treba zaboraviti Tviter, gde se moze kratko i jasno nacrtati i profil politicara i nacrt programa stranke u sazetom obliku. Inace, treba se paziti “prijatelja” koji politicare nagovaraju da u biografiji navedu svoje uspehe “od Kulina bana do danas”, svaki detalj, svaku sitnicu …jer ce tako izgledati nametljivi i smesni, pa ce izgubiti vrednost i sve ono dobro sto su zaista uradili do tada u zivotu.

 12. Tetka kaže:

  Хм, сигурна сам да сам овде написала коментар, али га нема! :(

  1. celtic kaže:

   Dušmani, vratite Tetki komentar!

  2. The Onion kaže:

   Alo bre! G-de je Tetkin komentar?!

 13. snezana kaže:

  ali pre svega navedenog istoce da navrate na tvoj blog i shvate znacaj mikronise ili odosmo u bestraga :)

 14. Milos kaže:

  Samo vi Njuz-ovci dajite vladi ideje.

 15. Milos kaže:

  A ti Kojotu ne pminji više škriljce mozda Obama zaboravi.

 16. Babic kaže:

  Sitna kisa rominja starac babu kominja, u livadi na kladi , tesko starcu na babi.(zpisao Vuk Karadzic) Imajuci u vidu da je oba zima blaga pod hitno osnovati MINISTARSTVO za sitnu kisu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *