njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. nov. 2010

Osniva se Ministarstvo za slanje slike u svet

Konačan udarac pogrešnoj slici

BEOGRAD, 3.novembar 2010, (Njuz) – Na sednici održanoj prethodne nedelje vlada je donela odluku o osnivanju novog ministarstva koje bi bilo zaduženo za slanje slike o Srbiji u svet.

Poslanici su zaključili da bi ministarstva turizma i spoljnih poslova u teoriji trebalo više da brinu o tome kakvu sliku šaljemo u svet, ali se pokazalo da u praksi, kao i sva druga ministarstva, najviše vremena posvećuju Kosovu i Metohiji.

Ideja o osnivanju Ministarstva za slanje slike u svet postoji već neko vreme, a javila se nakon što je u poslednjih nekoliko godina nekoliko puta poslata ružna slika u svet. Ružnu sliku u svet poslao je, na primer Miladin Kovačević nakon što je umalo ubio jednog Amerikanca, a podjednako nelepu sliku u svet poslali su i porodični ljudi koji su krali patike za vreme gej parade, kao i patriote koje su krale patike za vreme molebana. Najnovija bezvezna slika u svet je poslata nakon divljanja navijača Crvene Zvezde u Đenovi, kada je predsednik Boris Tadić izjavio kako „su huligani opet poslali pogrešnu sliku u svet“. Kako je pogrešna slika došla u ruke huligana preispitaće Anketni odbor Skupštine.

Svet za sada ima uglavnom tu pogrešnu sliku o Srbiji, tako da će ministarstvo imati dosta posla da, pored slanja nove slike, na sve načine pokuša da vrati staru sliku iz sveta.

U novoosnovanom ministarstvu kažu i da će im jedan od glavnih prioriteta u budućnosti biti i to da spreče slanje svake potencijalne loše slike u svet. U ministarstvu takođe kažu da se oni, iako samo ime ministarstva to nagoveštava, neće baviti švercovanjem umetničkih radova u inostranstvo, već da to spada u domen ministarstva kulture.

Viktor Marković

 1. Инжињер Књижевности kaže:

  А толико лијепих Председникових слика има.
  Можда би се могло размислити и о оснивању Агенције за промовисање и одржавање предсједничког љепшег профила и секси флеке на глави. А у будућности можда и о оној на савјести, уколико се пронађе у догледно вријеме. Савјест. Не мрља.

 2. bixyfication kaže:

  Nezvanično se saznaje da se priprema preimenovanje novoosnovanog ministarstva u Ministarstvo za jadac i gladac, kao i to da je u pripremi nacrt novog Zakona o malogradjanskim slobodama sa paketom propisa koji regulišu instrumente zaštite do sada nedefinisanih prava malogradjana koji su, realno, najznačajniji faktor našeg aktualnog društvenog razvoja. Prema prvim takodje nezvaničnim procenama, očekuje se visoka saglasnost svih političkih faktora sa oba predloga, kao najbitniim strateškim tačkama i za budući razvoj i za očuvanje tradicionalnih vrednosti našeg društva.

 3. Zoran kaže:

  Ovo mi je najbolji deo:
  “…Boris Tadić izjavio kako „su huligani opet poslali pogrešnu sliku u svet“. Kako je pogrešna slika došla u ruke huligana preispitaće Anketni odbor Skupštine.”

 4. Turtleboy kaže:

  “Ministarstvo za snabdevanje Kornjace trzalicama” ..da se ja pitam !

 5. dmc kaže:

  Jeste zezanje, ali ovako nesto bi Srbiji stvarno trebalo!!>.

 6. alexia kaže:

  ahahahahah, volim ove bukvalisticke xD

 7. Vladimir kaže:

  Super tekst, ali obratite pažnju da se moleban menja na sledeći način: moleban, molebna, a ne moleban, molebana. Ima tu jedno nepostojano a.

 8. khuz kaže:

  odličan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *