njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. sep. 2018

Osnovci dobili da napišu sastav na temu “Kako smo proveli letnji raspust na instagramu”

BEOGRAD, 3. septembar 2018, (Njuz) – Učenici nižih razreda osnovne škole Josif Pančić u Beogradu imaće zadataka da za svoj prvi pismeni sastav ove školske godine napišu sastav na temu „Kako smo proveli letnji raspust na instagramu”, saznaje Njuz.

Nastavnici su se na ovaj potez odlučili da bi se približili deci, nakon što su primetili da su i prethodnih godina đaci osnovnih razreda na temu “moj letnji raspust” uglavnom pisali o tome šta su sve videli na popularnoj društvenoj mrežu Instagram.

– Mi uvek moramo biti u toku sa decom. Možda su nekad deca i provodila letnji raspust van instagrama, tako što su na primer, sticali nova iskustva i poznanstva igrajući se napolju, ali danas je “napolje” zastareo koncept. Instagram je novo “napolje” i tu danas deca stiču sva iskustva neophodna za dalje formiranje i život – kaže učitelj srpskog jezika Krsta Jovanović.

Deca se slažu da ovako formulisan zadatak mnogo bolje razumeju.

– Išao sam na mnoge profile ove godine i lajkovao mnoge nove stvari. Mom drugu Luki su roditelji kupili nove patike i šorc i sada moram i ja iste takve ali ću da ih mojim novim mobilnim koji ima tri kamere pa će ispasti bolje. Najsmešnije je bilo kada je Jana pogrešno tagovala Anu pa su se svađale u komentarima. Jedva sam čekao da ponovo vidim svoje drugare na instagramu kad počne školska godina – piše u svom sastavu Marko (9).

– Jedino što mi se ne sviđa u sastavu jeste što ne mogu da koristim emotikone jer slovima ne mogu da kažem sve što sam htela, kaže Mia (8). Kada okačim delfina svi odmah znaju šta to znači, a u svesci moram da opisujem to dosadnim rečenicama, dodaje ona.

Roditelji misle da je ovo dobar postupak učitelja.

– Sa detetom ionako najviše komuniciram preko instagrama. Tu saznajem šta voli, šta ne, šta je muči i kakva osoba postaje. Ali naravno da sam zabrinuta jer mislim da je podesila tako da ja ne vidim sve fotografije, a nekoliko puta me je i blokirala, kaže majka jednog trećaka. – Ovako mogu da pročitam njen sastav kada ih učitelj okači kod sebe na instagramu i malo sam mirnija, dodaje ona.

Viktor Marković

  1. Slavica kaže:

    Ovo je strašno, ali istinito. Naša svakidnevna stvarnist. Da li to još treba i potencirati, i to kroz školu?!? Lično mislim da ne treba i da makar škola mora sačuvati lepu pisanu reč. Ali možda učitelji, pedagozi i psiholozi misle drugačije. Ja nisam stručnjak iz te oblasti i moj komentar se bazira samo na mom ličnom i roditeljskom iskustvu. Čini mi se da smo mi ipak živeli i našu decu gajili u nekom lepšem vremenu.

    1. Neko iz mase kaže:

      Gospođo, ovo je njuz.net.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *