njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

09. sep. 2013

Ostvaren jubilarni 100. pomak u istrazi ubistava novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović

Do 2010. godine zabeleženo je svega tridesetak pomaka u istrazi ubistava novinara

BEOGRAD, 9. septembar 2013, (Njuz) – Komisije za istraživanje ubistava novinara, čije je formiranje podržao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je da je ostvaren jubilarni 100. pomak u istrazi ubistava novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

U Komisiji kažu kako se nadaju da će nakon ovog stotog pomaka i oni koji su bili najskeptičniji prema Komisiji sada promeniti svoje mišljenje.

– Do formiranja Komisije bilo je tek nekoliko pomaka u istragama o ubistvima kolega Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović. Komisija će nastaviti rad s ciljem da bude što više ovakvih pomaka – poručuju iz ovog tela.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić kaže da su poslednjih godina izostali pomaci u istrazi ubistva novinara zbog čega je i podržao rad Komisije.

– Do sredine avgusta 2010. godine bilo je tek tridesetak pomaka posle čega ja nisam čuo da je iko rekao da je napravljen bilo kakav pomak u istrazi ubistva novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović. A evo, za manje od godinu dana, došli smo do 100. pomaka. To govori da ova vlast kada u nešto uđe, ona ulazi iskreno, ulazi odgovorno s ciljem postizanja konkretnih rezultata. Mi ih imamo i u ovoj osetljivoj temi – rekao je Vučić.

Vučuć je dodao i da će, čim stigne, razgovarati sa specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem i videti zašto odavno nije konstatovao da ima pomaka u ovim istragama.

– Da se razumemo, tužioci u ovoj zemlji rade nezavisno i samostalno. I ne bih želo da ovo neko protumači kao pritisak. Ali do aprila 2010. gospodin Radisavljević je u nekoliko navrata govrio da ima pomaka. Zašto od tada nije govorio o pomacima ne znam, ali kao odgovor neću prihvatiti da zbog rad na slučajevima na sumnjivim privatizacijama nema vremena – rekao je Vučić.

Bane Grković

 1. mladen nis kaže:

  Isto kao i sa ubijenim gardistima. Gde li ce dusa Vuku Tufegdzicu.

 2. nisam bezobrazan kaže:

  Tema nije za njuz net, iako je dobro obradjena, narocito deo sa picoustim.

 3. aleksandar kaže:

  vlast u nesto udje, pa izadje, udje,
  izadje, i to su od prilike ti pomaci…

  jedino sto nikad nije gotovo….

 4. Himalajac kaže:

  Bez ikakvog micanja, s obzirom da se rec ” vlast” spominje najvise puta, svima je jasno ko je počinilac, uzročnik, i posledica… Kao i produkt svega toga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *