nazad na vrh

Otac ne zna kako svom detetu da objasni policijsku paradu

Skrinšot RTS
FOTO: Skrinšot RTS

BEOGRAD, 28. maj 2018, (Njuz) – Milan Novaković iz Beograda već drugi dan ne uspeva svom petogodišnjem sinu Ognjenu da objasni “zašto čike u plavim odelima paradiraju gradom“, saznaje Njuz.

Milan kaže kako se zatekao sa sinom kod Tašmajdanskog parka, kada je velika kolona policijskih vozila krenula Bulevarom kralja Aleksandra.

– Ognjen me je tada pitao ono čega sam se i ranije pribojavao: “Tata, zašto ove čike u plavim odelima paradiraju?“. Pokušao sam da mu objasnim da je to njihovo pravo, da žele da pokažu da i oni postoje jer su skoro nevidljivi u današnjem društvu kome treba policijska zaštita i slično, ali on se nije dao i svaki put bi mi postavio neko potpitanje, poput: “A zašto do sada nisu uhapsili fantome iz Hercegovačke kada je i čika Vučić otkrio ko su?“, “Da li će ove čike makar saslušati Sinišu Malog zbog silnih afera?“, “Hoće li hapsiti huligane?“, “Da li će ispitati nelegalno trošenje novca u predizbornoj kampanji?“, “Ko plaća obezbeđivanje policijske parade?“ i slično – objašnjava ovaj otac.

– Dete, k’o dete, kad god krene da postavlja neka pitanja, treba mu samo skrenuti pažnju sa teme. Terao sam ga da idemo do tobogana u parku, obećavao kako ću ga voditi u Mek prekoputa, međutim on je bivao sve uporniji. Nakon što me je pitao da li su čike u plavom svojim oklopnim vozilima krenule da uhapse Nebojšu Stefanovića zbog plagiranog doktorata, morao sam da mu prekrijem oči da više ne gleda sve to, te sam ga odveo kući – kaže Milan.

Ovaj brižni otac napominje da traume koje mogu nastati zbog neodgovorenih pitanja koja se tiču policije mogu ostaviti trajne posledice po psihu njegovog sina koji je, kako on kaže, još uvek mali da bi shvatio neke stvari. Zato ga je savetovao da je najbolje da ne pita ništa već kad poraste da se sprijatelji sa čika policajcima, posebno ako namerava da se jednog dana bavi nekom kriminalnom aktivnošću.

Miroslav Vujović

 1. Koliko to “dete” ima godina pa zan ko su huligani, sta je Vucic uradio sa fantomima ili sta radi Sinisa Mali. Da nije slucajno zavrsio pravni fakultet i postao sudija kao maloletnik ili je neko drugi od odraslih napisao ono sto je on teo da kaze pa to stavio u usta laznog Ognjena????????????????????????????

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Pa sve što je otac trebao da uradi je bilo da dete učlani u neki FK, crveno beli, il crno beli ili…. I očas bi se sprijateljio sa policijom!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Ovo je kao u pesmi Randy Newman-a, ”Jolly coppers on parade”…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Bravo Realni čoveče.Blago nama s`vama

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Nisam ni znao da u Srbiji postoji ovaj pokret…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Onda je otac totalno neobavesten.
  Zar nisu 100 puta na TV PINKU rekli
  “Ovo je SRbija ( misleci na paradu Policije) sve junak do junaka. I svi imaju najmanje po 3 SINA SRBINA.
  A ne ona parada stida i sramote gde se drze za ruke musko sa sumnjivim muskim. i zensko sa nekom koja ne lici ni na sta. ( nisam mislio na premijerku)
  I sin bi sve to razumeo vrlo prosto.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix