njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. aug. 2014

Otac sve pare za kladionicu spiskao na detetovo obrazovanje

"Svestan sam da je ulaganje u obrazovanje mog sina bilo čista kocka ali nisam mogao protiv toga"

“Svestan sam da je ulaganje u obrazovanje mog sina bilo čista kocka ali nisam mogao protiv toga”

BEOGRAD, 18. avgust 2014, (Njuz) – Slepa vera u detetove sposobnosti dovela je Ivicu Komnenića (49) na rub propasti nakon što je sve pare koje je mogao obrnuti u kladionici uložio u obrazovanje svoga sina Marka (19).

Prema njegovim rečima, u protekle dve decenije “imao je nebrojeno sigurica” kada je ipak rešio da ide na rizik uloživši sve na Markovu osnovnu i srednju školu.

– Neki put kada želite najbolje za svoju decu to ne ispadne onako kako ste zamislili i ja prihvatam svu odgovornost. Svestan sam da je ulaganje u Markovo obrazovanje bilo čista kocka ali jednostavno nisam mogao protiv toga – priča Ivica svoju ispovest  – Sada kada se setim kako je počelo, sa jedne strane mogao sam da stavim 100 maraka na Deportivo protiv Valensije iz iksa u keca pa odatle da polako gradim dalje strategiju, a sa druge strane sam mogao da kupim detetu knjige za osnovnu školu – priseća se Komnenić.

Od tog trenutka, sve je krenulo u spiralu edukacije iz koje nema povratka, govori on.

– I familija i prijatelji su mi govorili da od tog deteta nikada neće ništa biti, ali ja sam i dalje ulagao u njega i kroz celu osnovnu i srednju školu. Odeća, ekskurzije, knjige, to je jedan začaran krug gde vi više ne vidite koliko trošite a koliko vam se vraća. A sve vreme vam paralelno iskaču sigurice i dojave za koje nemate para. To je pakao. Sećam se da je jednom malom loše išla hemija pa sam na dodatne časove dao oko 200 maraka, a u tom periodu je druga danska liga bila toliko lagana da sam mogao deset puta više da dobijem – žali se ovaj nesrećni otac.

Stručnjaci se slažu da je obrazovanje deteta u Srbiji rizična igra i da roditelji često ni ne primete kada upadnu u ovu zamku.

– Sistem obrazovanja je tako podešen da kuća uvek dobija. Iako poneko na kraju ima dobitnika koji izvuku više od uloženog, takvi su retki. Većina dece propadne, i mogu samo da žale što nisu stavili nešto na Borusiju iz Dortmunda umesto da bacaju pare na dete – kaže naš poznati stručnjak za klađenje Borisav Đorđević.

Kako nezvanično saznajemo, Markov otac veruje da će mu se uloženo jednog dana vratiti, jer prema njegovim rečima “Marko je uspeo da upiše ekonomiju, doduše nije na budžetu, ali me je ipak izgleda krenulo.”

Viktor Marković

 1. Aca Facić kaže:

  To se zove istrazivacko novinarstvo.

 2. aleksandar kaže:

  Pa opet je moglo pametnije: malog da ostavi sa bude dileja, i na kraju mu kupi diplomu, ili jos bolje: ostavi malog da bude super dileja, pa da sam sebi kupi diplomu pod stare dane, kad bude ministar ili precednik drzave….

 3. vita-brevis kaže:

  Potpuna podrška, g. Komneniću! To što ste se nesmotreno sapleli, posrnuli takoreći i uvalili i sebe i dete u razvratno, bludno i perverzno osnovno obrazovanje, nije Vam bilo dovoljno, već ste manijakalno rizikovali i sa sado-mazo srednjom školom, (unapred izgubljenoj investiciji), ne treba da Vas potpuno kao brižnog oca, demorališe. Zašto ne sledite Svetle Primere naše društveno-političke elite? Jednostavno; pratite TREND!

  1. Ender kaže:

   misliš – pratite MEGATREND!

 4. Garun kaže:

  Nije problem što se čovjek kocka , već što se vadi. Odigraj fino singl , recimo na privatnu teologiju, pa šta bog da.

 5. vladimir kaže:

  strasno. A jos kadse tako iskoluju izgube svaju volju da poginu za vodju.Postanu sumnjicavi.

 6. celtic kaže:

  Gospodin Komnenić je očigledno bio jedna porodično osviještena pi#ka, drago mi je da je smogao snage da se vrati na pravi put.

 7. Aksentije kaže:

  Uzas! Sta li se sve ne zove otac danas!! Ja razumijem da je neko prije dvadesetak godina mogao ovo da uradi – kladionica na ovim prostorima je bila tek u povoju, a o negativnim uticajima skole su govorili tek vidovitiji pojedinci… ali danas, uz sva saznanja i medijska upozorenja na stetnost skole!??? Pa treba li bodljikavom zicom da ogradimo sve skole da bi ovakvi bili sprijeceni u svojim suludim naumima!?

 8. deda Dragan kaže:

  Koliko bačenih hiljade evra za osnovno i srednje obrazovanje … ? A da je za te novce odigr'o iz 1 u 2 SRS 1995 – SNS 2012, danas bi Mišković i BEKremija spram njega bili golje.

 9. Mile kaže:

  Hitno treba donijeti zakon o zabrani otvaranja škola najmanje 200 metara od kladionica.

  1. MICKEY kaže:

   Šta dvesta? Van grada…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *