njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

02. jul. 2014

Otkazan Beer Fest jer Orthodox Celts nisu sigurni da li će moći da nastupaju

Organizatori svesni da je besmisleno organizovati Beer fest bez Kelta

Organizatori svesni da je besmisleno organizovati Beer fest bez Kelta

BEOGRAD, 2. jul 2014, (Njuz) – Organizatori Beer Festa saopštili su da se ovogodišnji festival piva otkazuje jer je prošao rok do kojeg je sastav Orthodox Celts trebalo da se izjasni da li će moći da nastupa.

Iz organizacije ovog festivala kažu da im je, iako bend nije zvanično otkazao učešće, za otkazivanje Beer Festa bilo dovoljno to što se frontmen Aca Petrović nećkao oko učestvovanja.

– Početkom maja pozvali smo telefonom Acu Seltika iz Kelta da nam potvrdi da li dolaze, ali on je bio pomalo neodređen. Nešto je mrmljao, pominjao odmor u to vreme, neko more i slično pa smo mu dali rok od dva meseca da se izjasni. Kako nam se ni posle dva meseca nije javio, da ne bismo rizikovali, rešili smo da otkažemo ceo festival – kaže Marija Pajević iz Beogradske kulturne mreže koja je organizator festivala.

– Pojedinci su već kritikovali ovu odluku, ali to su oni koji na ovaj najveći festival piva u jugoistočnoj Evropi dolaze samo da bi pili pivo. Ljudi koji vole Kelte su nas podržali i složili se da Beer Fest ne bi bio isti bez njih već bi se verovatno zvao nekako drugačije – potvrdila je ona.

I američka muzička zvezda Si Lo Grin razočaran je otkazivanjem festivala na kojem je trebalo da nastupa, ali je rekao da razume želje organizatora iz Srbije da ne menjaju dobitnu kombinaciju sa ovim bendom koji neguje tradicionalnu irsku muziku.

– Žao mi je što neću doći u Beograd, ali kada sam čuo da Kelti neće nastupati, rekao sam da bi bilo glupo da pevam bez njih jer, koliko sam čuo, oni su tamo od osnivanja festivala – rekao je Si Lo Grin.

Organizatori su saopštili da će za naredni festival Aci Seltiku dati duži rok da se izjasni da li će nastupati ili ne od čega će zavisiti da li će festivala uopšte biti.

Miroslav Vujović

 1. arko kaže:

  Treba ih zameniti Cecom, posle tamburica festa.

  1. fyrom kaže:

   Nikako Ceca, hocemo Toseta Proetskog.

 2. Ja ja ja kaže:

  Pivo fest i BALTIKAAAAA!!! To je jedino pivo koje je pivo tamo, pa makar Kelti marsirali i masirali nas ko svake godine :) Pivce od kilo, to je pivo! :)

  1. Džo kaže:

   Što volim vas koji pivo gledaju kroz količinu, a ne kroz kvalitet.

 3. Heisenberg kaže:

  A Kiki Lesendrić? On jedino tamo i nastupa.

  1. noNameMan kaže:

   Pa i drugi nisu bolji. Love Huntersi, Goblini, Hladno Pivo, Prljavi inspektor Blaža, Van Gog, Bilja Krstić… već znam da će biti na Beer Festu 2015. Naravno, ostale grupe se ponavljaju na 2,3 godine.
   Zato od novih imena imamo Beyonce tribute bend.

 4. krle kaže:

  Beer fest bez Keltsa je kao 8. mart bez Zeljka Samardzica!
  Otkazujte odmah!

 5. Scele kaže:

  Realno i nije vam neka fora. Celti uvek naprave najveću ludnicu na Beer Fest-u, iako se toliko ponavljaju. Možete ih voleti ili ne, ali tako je…

 6. Staka Zulu kaže:

  Isto kao i Van Gogh na maskenbalu u KST-u!!!

 7. Sremski Karlovci kaže:

  Smorili se Kelti ko Vlado Georgijev na Grožđenbalu :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *