Penzionerka iz Bohuma je jedina zaslužna za redovno snabdevanje srpskog tržišta 'polovnjacima'
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

12. aug. 2016

Otkriven identitet babe iz Nemačke koja je bila vlasnik svih polovnih automobila kupljenih u Srbiji

BEOGRAD/BERLIN, 12. avgust 2016, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja svih vlasnika polovnih automobila u Srbiji konačno je otkriven identitet babe iz Nemačke u čijem su vlasništvu bila sva ta vozila.

Kako Njuz saznaje u pitanju je Sabine Kirsten, sedamdesetdvogodišnja penzionerka iz Bohuma. Ona je, naime, bila vlasnik svih polovnih automobila koji su u Srbiju uvezeni iz Nemačke u poslednjih 15 godina i, prema njenim rečima, svi su bili garažirani i koristila ih je samo za vožnju od kuće do pijace.

– Sve je počelo sasvim slučajno. Planirala sam da prodam svoj tadašnji automobil, bio je garažiran, prvi vlasnik, prva farba, vozila sam ga isključivo od kuće do pijace, imao je servisnu knjižicu i kilometraža je bila prava, ali nije bilo zainteresovanih. Skoro da sam odustala od prodaje kada sam preko prijatelja, koji je poreklom iz Srbije, saznala da je u vašoj zemlji prava pomama baš za takvim automobilima. Stupila sam u kontakt sa jednim gospodinom iz Zemuna koji se bavi uvozom kola i on ga je prodao u roku od dva dana. Tada mi je rekao da ga opet zovem čim budem imala takav auto za prodaju – ispričala je gospođa Kirsten za Njuz.

– Potražnja je bila tolika da sam često imala i po nekoliko različitih modela automobila istovremeno, zbog čega sam morala da iznajmljujem garaže, ali svaki od njih sam vozila isključivo na relaciji kuća-pijaca, da ne bih varala kupce. Uvek sam bila pažljiv vozač pa ne samo da nikada nisam imala sudar, već nijedan auto nije čak ni ogreban. Na putovanja nikada nisam išla svojim kolima, a ako bih morala da obavim nešto što ne podrazumeva kupovinu na pijaci nisam palila kola već sam koristila gradski prevoz – objasnila je ova vitalna penzionerka.

Sabine je dodala da ozbiljno razmišlja o tome da sledeći automobil kupi u Srbiji.

– Čula sam da tamo ima polovnih automobila koji su u odličnom stanju. Kažu da su bukvalno svi, bez obizra na model, bili garažirani i da su ih vozile babe iz Nemačke i to samo od kuće do pijace – napomenula je ona.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  …i svi su presli 119 000km, a u servisnoj knjizici godisnji servisi su ispisani istim rukopisom i istom hemijskom.

  1. Ja sam kaže:

   U cemu je problem pa komentari kasne po nekoliko dana, ili se ne objavljuju?

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    ReformskaSrbija na delu!

   2. voya montoya kaže:

    Sve kasni,pročavaju odakle duva expose vetar…Naročito Državni organi i Agencije…

 2. Miroslava kaže:

  Nemci bi rekli vaš novinar “nema sve tasen (šolje) u ormaru. Kako se vi izražavate je van svakog kodeksa pristojnosti ! “Baba”! Ona je gospođa ili dama, nikako baba! Imate li vi u opšte dužnog respekta u oslovljavanju starih osoba? Sramota!!!

 3. NS65 kaže:

  Naravno, baba je nepušač…

 4. Hristo kaže:

  Ja sam čuo i da gospođa ima kraću desnu nogu, i da nikad nije gas do daske pritisnula.

 5. Dragan Nikolic kaže:

  Zaboravili ste da dodate da gospodja Sabine ima kracu desnu nogu i da zbog toga nikada nije vozila pod punim gasom.

 6. voya montoya kaže:

  Znači li to ,da smo mi u proseku,Šurdilovići…Doduše,dobar deo automobila stiže iz Austrije ,od Kurtza i Guzennbauera…

 7. Ana kaže:

  Jako vam je prist i nekultutan naslov. Nije zena baba, vec starija gospodja ili starija sama, ili zena u poodmaklim godinama, ili… Ali srpskim muskarcima i nazovi novinarima je gruba rec prema ženi uvek najbliza vrhu jezika -:(.

  1. deda kaže:

   E kaže nešto, samo da bi zvocala… ko neka baba.

  2. Blagzor kaže:

   Omašila si foru, vrati se kad postaneš punoletna.

  3. Pao s Marsa kaže:

   Postovana goapodjo Ana, tekst koji ste procitali je humoristickog sadrzaja, na satiricnom portalu i koristi zargon svojstven temi koju obradjuje. Tekst se ne bavi vredjanjem zena, niti pravima zena, vec malverzacijama kod prodaje polovnih vozila iz inostranstva. Da li ste mislili da je ovo ozbiljan tekst?

 8. mizantropikus kaže:

  Imala baka po jedan za sve moguce uslove.
  Mercedes a za guzvu, vitaru i range rovera za mecave, a m3 sa aluminijumskim niskoprofilnim felnama kad se trkala sa ostalim bakama zbog subotnjeg popusta na pijaci.

  Kad cete nam otkriti italijansku mamoni bakicu sa garazom punom fiata za relaciju kuca posao njenog sincica ?

 9. Александар Хејтер kaže:

  Нећете ми веровати, али купио сам голфа 3 од човека који само што је купио истог од ове бабе. Голф је био толико раскантан да лично сматрам да је баба тежак барон, гарант разваљује возила по неким немачким вукојебинама.

 10. Рубљов kaže:

  Како се зове она прћава педер- баба из Јајинаца што дилује Фиат из Крагујевца?

 11. Dzoni kaže:

  Kakvi ste vi carevi:-))))

 12. scoby kaže:

  Ta baba je umrla još veselih devedesetih, ali nisu mogli odmah da je sahrane nego su je konzervirali u zamrzivač sandučar na par dana. Zato se taj zamrzivač, iako nov prodavao po bagatelnoj ceni.

 13. Kotlokrp kaže:

  Nije to ta baba!Ona je bila slepa!!!

 14. Rosko Badakovic kaže:

  Baba je imala i kracu desnu nogu tako da nije mogla da da gas do kraja…

 15. Miki kaže:

  Moj ford je vožen i nedeljom do crkve. Ne samo na pijacu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *