nazad na vrh

Otvara se prvi krak pivovoda “Istočni tok”

Ekskluzivna slika novog pivovoda "Istočni tok"

BEOGRAD, 20. april 2022. (Njuz) – Predstavnici pivopija iz Bosne i Srbije svečano su otvorili pivovod “Istočni tok” koji će Srbiji obezbediti dovoljan dotok piva iz Banjaluke. Normalan tok piva je naročito bitan u ovim nesigurnim vremenima, izjavili su okupljeni.

– Srbija je prethodnih godina dosta pomagala nama sa ove strane Drine. Sada je red da i mi uzvratimo kada je to najbitnije, i to onim što je u svakom trenutku najpotrebnije – Nektar pivom, kaže predstavnik pivopija iz Bosne Petar Kriglić.

U Srbiji postoji veliko interesovanje za ovaj pivovod još od najave njegove izgradnje, i na sreću nije bilo probijanja rokova. Preko potrebna prehrambena namirnica sada će u svakom trenutku biti dostupna punoletnim žednim građanima u Srbiji, koji nisu skrivali oduševljenje.

– Otkad je počela ova svetska kriza i nestašica, ja samo o jednom razmišljam. Da li će biti piva? Sada više ne moram da razmišljam o tome zahvaljujući našima iz Republike Srpske. Ne kažu džabe “Dobro se dobrim vraća”, kaže predstavnik pivopija iz Srbije Nikola Točenić.

Kako se nezvanično saznaje, nakon ovog pivovoda građani Srbije se nadaju da će uskoro započeti i preko potrebna cev za dotok “kikirikija, čipsa, i onog kukuruza sa paprikom okolo što je malo ljutikav.”

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix