nazad na vrh

Otvara se umetnička izložba najvećih januarskih računa za struju

Većina januarskih računa spada u apstraktnu umetnost

SRBIJA, 28. februar 2017, (NJUZ) – Januarski računi za struju koji su ove zime dostigli rekordne brojke u novijoj istoriji, dobiće svoju izložbu u galeriji EPS kod Beograđanke. Građani su pozvani da svoje januarske račune za struju donesu kako bi bili izloženi u galeriji gde će svi moći da im se dive.

Kustos galerije i VD direktora EPS Milorad Grčić kaže kako je stanje na brojilima čista umetnost:

– Ne postoji bolji način da se opiše ovaj jedinstveni događaj od umetničke izložbe. Cifre koje su građani zatekli na svojim računima za januar, a bogami i decembar, su približne ciframa za koje se prodaju neka od većih umetničkih dela u svetu. Zašto ih onda ne izložiti i pohvaliti se onim što imamo ovde u Srbiji, napominje kustos Grčić.

Neki od građana smatraju da je i umetnička izložba dobro rešenje, kad već ne mogu da isteraju pravdu na reklamacijama.

– Prošli put u januaru mi je račun bio 7 hiljada, sada je 37 hiljada. Mislim da moj račun spada u apstraktnu umetnost, kaže jedan od izlagača.

Kako se nezvanično saznaje, izložba će biti prodajnog karaktera, a izlagači će moći da otkupe samo svoja dela po ceni koja je ispisana na njima. Zauzvrat će dobiti uslugu neisključivanja struje.

Viktor Marković

Tagovi: , ,
 1. Sjajno!
  U svetu nervoze vraćate ljudima osmehe.

 2. Ovo je strasno!!
  Ima da plati 1 700 000,oo za struju, a smuvao da mu RTV pretplata bude nule.
  Pa se posle pitamo sto nam je drzavni program los.
  Dokle ce, bre, ovaj narod da potkrada sopstvenu drzavu?!?!

 3. Najveća umetnost u Srboji je preživeti od prvog do prvog sa prosečnom platom, bez partijskog dodatka. Galerija je cela država a izloženo je pregršt dela vrhunske umetnosti!

  • Otkad se Karic vratio u Srbiju, prosecna plata se udvostrucila, zar nisi citao nedavno ovde vesti? Tako da nije cudno da su malo povecali cenu struje. Nece valjda oni u EPSu raditi za dz.

   • Da ali je povećana i cena goriva i cigara i mesa i zelene salate i…. Pa ne preostane baš za struju!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix