nazad na vrh

Otvoren Prihvatni centar za bivše funkcionere Demokratske stranke

Jelena Trivan je, posle samo nekoliko sati provedenih u Prihvatnom centru, našla novo zaposlenje

BEOGRAD, 28. januar 2015, (Njuz) –U Beogradu je danas svečano otvoren Prihvatni centar za bivše funkcionere Demokratske stranke koji su posle smene vlasti napustili tu partiju, a još nisu dobili neku drugu državnu funkciju.

Otvarajući ovaj centar ministarka lokalne samouprave i državne uprave Kori Udovički rekla je da je on neka vrsta nužnog smeštaja za sve demokrate koje posle izgubljenih izbora nisu našle novo uhlebljenje u državnoj upravi. 

– Šta je smena s vlasti nego elementarna nepogoda koja na hiljade ljudi ostavi nezbrinute na ulici? Ne možemo žmureti pred činjenicom da je u protekle dve godine samo mali broj funkcionera Demokratske uspeo da bude zbrinut kod kumova i prijatelja, dok ostali i danas besciljno lutaju i imaju status interno raseljenih lica. Iako su odmah skinuli partijski dres, o njima do sada niko nije vodio računa pa su se s pravom osetili građanima drugog reda. Iz ličnog iskustva vam mogu reći da je to užasan osećaj – rekla je ministarka Udovički. 

Ona je navela da će se u Prihvatnom centru bivši funkcioneri DS-a zadržavati što je kraće moguće, tačnije dok im se ne obezbedi odgovarajuće nameštenje u aktuelnoj vlasti. Kako bi to u praksi trebalo da izgleda danas je demonstrirano na primeru bivše portparolke demokrata Jelene Trivan, koja je posle samo nekoliko sati provedenih u centru imenovana za direktorku “Službenog glasnika“.

– Ruku na srce, Vlada Srbije je i do sada vodila računa o bivšim demokratama, ali se slučajevi Gorana Kneževića, Gorana Vesića, Dijane Dragutinović, Milana Markovića ili Tanje Miščević ipak mogu smatrati izolovanim. Osnivanjem prihvatilišta naša briga će od sada biti sistemska i sveobuhvatna. Nećemo se smiriti dok i poslednjem bivšem funkcioneru Demokratske stranke ne nađemo novu funkciju. Dobro čini i dobrom se nadaj – zaključila je ministarka Udovički.

Prihvatni centar biće otvoren 24 časa dnevno sedam dana u nedelji, a u njemu će bivše demokrate moći da se preobuku i dobiju novo mišljenje.

Bojan Ljubenović

 1. Da je zadržala silikone, mogla je da postane direktorka Grand glasila. Desna ruka Saleta Popovića.

 2. Ja sam odmah rekla da bi Padinjak bio savršeno mesto dok se ne snađu. ..mogu da gaje povrće. ..da zasade koji lešnik pa da tu i sačekaju prve plodove kažu 9 god…a neki mogu i zauvek da ostanu. ..zaslužili su vala. ..

 3. Zar zivotinje pred istrebljenju nisu za reservate i zooloske vrtove?

  • zivotinje pred istrebljenje mozda i prezive al one koje su vec istrebljene nece sigurno a te koje su istrebljene istrebili su bas ovi sto su prihvatni centar…

 4. Sta da donosimo u centre carape, cebad?

  • Kako nisam iz Beograda, ja ću poslati pomoć poštom, poslaću …pismo sa antaraksom u prahu, žao mi samo što ova sa ustima k'o usna harmonika neće pismo otvoriti, njoj bih poslao i plazmu bogatu kadmijumom, ona plazmu jede poprečke, puni se k'o redenik…

 5. Jelena Trivijalka:
  -Aco,Aco,ej Aco… je l’ da da je zuta boja bljak, je l’ da?

  • Ovo je sasvim u redu, to sa prihvatilistima i azilima.
   Zasto su psi bolji od politicara?
   Treba ih slati i u stenare jer su i onako samo lajali (viteti fotografiju)
   Naravno, ne bi ih trebalo uspavljivati kao dzukce, ali sterilizacija i skopljenje (odmudnjavanje) bi bas moglo da se primeni.

  • Aca:
   – He he he pa nisam ja lud da kažem da je bljak boje treća crta na zastavi Nemačke. Ne nasedam na provokacije. Ja sam mudar i strpljiv čovek koji samo ponekad razvali kvaku na vratima ili se izviče na ministre za njihovo dobro! Mene narod Srbije skupo plaća za sve to i zato moram dati gol pre drugih.

 6. Прихватни центар за угрожену већинску populaciju
  још није за употребу…

 7. Ovo je zlatno doba za Srbe poreklom sa Kosova. Pošto su međusobno povezani bolje od sicilijanske mafije, sad su se konačno dograbili vlasti, i šire se kao rak. Vrlo brzo će nam postati jasno zašto su ih Albanci oterali sa Kosova.

 8. I cim skinu zuti dres odmah dobijaju sertifikat da nisu vise lopovi, kriminalci, zuti, clanovi zlocinacke organizacije… i spremni su da se ravnopravno prikljuce u naprednjacki buckuris od kadrova i smradova!!

 9. Svojevremeno je drug Lenjin tvrdio da, ako nam neko dodje glave, to su mangupi u sopstvenim redovima. Čudi me kako to drug Mića Jovanović nije naučio.

 10. ma to su “ovi” namirisali kraj, pa kao zbog “onih” prave prihvatiliste, a u stvari i oni planiraju da se uvale u prihvatiliste

 11. Koliko sutra pojaviće se mićun ,”rajder of d'prist”, i osnovati novu stranku – liberalno demokratsko napredno prihvatilište evropske Srbije -…

 12. Bilo je dirljivo kada su u sedištu SNS-a otvorili prihvatilište za depresivne i razočarane radikale. To je bio prvi korak ka istorijskom pomirenju četnika i partizana. Ništa lepše, nego kad vidiš partizana koji jede gibanicu i četnika koji prizna da je Volter odbranio Sarajevo, a sve to blagoslovi Patrijarh Naprednjak.

 13. Moje poštovanje svima,
  no uzmite ozbiljno u razmatranje nešto što je možda tačno:
  a) Jelena Trivan je muško
  b) Monika je žensko

  • dobio si minus zbog Monike,
   a sto se tice Jelene, priznaj
   Hejteru da ne bi silazio sa nje ;)

   • Evo, priznajnem! Hejter sam, svidja mi se, pa sta!

   • На овом сајту има места само за једног хејтера! Узгред, за ову жену би се могло рећи да је визионар, пунила је усне силиконом још у време када се нико није надао да ће Пицоусти догурати даље од Томиног малог који доноси дрва за казан.

  • c) Monika je bot.volonter

   Mis'im, stvarno. Jadan ja. ;-)

   • Niste me razumeli, no drago mi je da sam izazvao Vašu pažnju,
    Kad-tad će me uočiti ovi Moji, kojima se divim. Valjda će mi i uplatiti nešto.

   • Monika,
    moje poštovanje, ja ne mogu kao pošteni bot-dot volonter da se nadmećem sa svima Vama. Zato sam tražio pojačanje. Ovde uskoro stiže naš glavni kreativac Botičeli, zatim oštroreka Madam Botoks, a da i ne pominjem našeg doajena, starca Bota od stotinu ljeta! Videće svako svoga Bota!

  • Monika je Monika, sta god da je.
   Ja sam Monika!

 14. ‘Oće li sad komšiji da crkne krava, il’ će krava da bude živa i zdrava?

 15. Što se tiče “sigurne kuće” da bi se političari pesvukli to oni obave odmah posle izbornih rezultata. Trivanka se malo češće svačla.

 16. Mislite, otvorena Sigurna kuća za političke profuknjače?

 17. Zmuriti, ne zmureti ( jedino ako Udovicki nije stvarno rekla zmureti:)).

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix