njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. apr. 2011

Otvoren supermarket koji nije „Maxi“

Neposredno pred otvaranje supermarketa neobičnog imena

BEOGRAD, 19. april 2011. (Njuz) – U Beogradu je rano jutros otvoren supermarket neobičnog imena „Bakalnica“. Njegov vlasnik Ljubomir Gavrilović izjavio je za Njuz da je imao silne poteškoće ne bi li svoju zamisao sproveo u delo, ali da se njegova upornost na kraju ipak isplatila.

Ideju je dobio tokom šetnje gradom, kada je zapazio da se svaki supermarket u Beogradu zove „Maxi“. Tada se setio očevih reči da je za svaki posao potrebno biti originalan, zbog čega je odlučio da otvori supermarket pod drugim imenom, koje će samo po sebi biti magnet za kupce.

– Već naredne nedelje sam otišao u gradsku upravu da prijavim novu radnju uslužne delatnosti koja bi se zvala „Bakalnica“. Službenik me je čudno pogledao i rekao mi da kod njih ne postoji mogućnost da se samousluga ne zove „Maxi“. Pitao me je da nisam možda pogrešio i da hoću da otvorim kiosk ili možda prodavnicu sportske opreme, ali čak i u tom sučaju radnja bi morala da se zove „Delta sport“ – otkriva Gavrilović, koji je tada odlučio da učini sve što je u njegovoj moći i istraje u svojoj nameri.

– Posle nedelja i nedelja premeštanja od jednog do drugog šaltera, od jedne do druge kancelarije, došao sam do saznanja da je teoretski moguće registrovati prodavnicu koja se na naziva „Maxi“, ali se za papire čeka oko 15 godina, te praktično svi unapred odustaju. Ali ne i ja – dodaje ovaj uporni građanin koji je tokom narednih meseci popunjavao više desetina papira na najrazličitijim delovima grada, kako je to zakon nalagao.

Slučaj je obrzo stigao i do gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je stao na Gavrilovićevu stranu.

– Isprva sam bio prilično zbunjen sta zapravo hoće ovaj neobični čovek, ali sam nakon izvesnog razmišljanja shvatio sam da raznolikost može biti turistička atrakcija ovog grada, a i verovao sam da će nakon ovakvog jednog neočekivanog poteza konačno biti zadovoljne i ove nove antimonopolske komisije. Na kraju sam posebnim dekretom odobrio otvaranje supermarketa „Bakalnica“ – izjavio je Đilas.

Ljubomir tvrdi da se ovde neće zaustaviti i da će, ako posao dobro krene, uskoro otvoriti i sopstveni tržni centar, što bi, kako kažu upućeni u funkcionisanje gradske administracije, bio presedan svoje vrste.

Stefan Miljanić

 1. Golub kaže:

  Hm, da…..
  … ali, niko mu nije rekao da će biti uslovljen da logo napravi po važećim standardima…. doduše, korišćenje ćirilice je dozvoljeno….

  http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/206725_1856625129277_1050307295_32164230_7199727_n.jpg

  1. mile kaže:

   golube zaista respect za trud i kreativnost da bog da se ugradio u ovaj ceo posao jer pored djilasa benefit ce biti ogroman, pod uslovom da si ti zapravo taj srbin koji je pre tri nedelje kupio fotosop i uzburkao javno mnjenje :-)

   1. Golub kaže:

    Ma, očekujem ja procenat od ugradnje u svakakve poslove… ali, nešto ne ide…. nisam pohađao ugrađevinsku školu….
    A, sav softver koji koristim je maksmilano legalan… samo, ne znam gde su mi računi kako bih dokazao, ali Miki sa novobeogradskog buvljaka mož’ da potvrdi kako sam sve pošteno platio…. za svaki CD/DVD je dobio koliko je tražio i to bez cenkanja.

    1. mile kaže:

     E Golube, ti si stara garda kad kupujes na buvljaku, opet respect, da znas, Miki je zapalio preko grane, umesan je u onu aferu Montevideo … inace ne treba ti skola za ugradnju, za pocetak predlazem da se ugradis u komsijin wireless pa download – uj oberucke kao ja, posle ugradnja ide sama od sebe … sifra 123456789 uvek upali ili nickname i godina rodjenja

 2. Mara kaže:

  Ma nije nego! Mnogo mi je Ljubomir tu nešto kreativan sa nazivima marketa. To je protivno svakom demokatskom načelu. Videće on kada budu inspekcije počele da ga obilaze i da istražuju otkud mu ideja za takav naziv. Pa će ga ova krajnje suluda ideja koštati pola života u zatvoru. A možda se i opameti nakon toga.
  Eh, kreativni Ljubomire….

  1. mile kaže:

   ali djilas je iza njega … dok mu ne krene posao, malo marketinga, ministarstvo za ugradnju … pa onda to tvoje maro

 3. Дијенек kaže:

  “…došao sam do saznanja da je teoretski moguće registrovati prodavnicu koja se na naziva „Maxi“, ali se za papire čeka oko 15 godina…” :) :) :)

  Голубе свака част за лого… :) :) :)

  1. Golub kaže:

   Hvala, hvala…. :)
   Trudimo se, igramo se…..

 4. Jordan kaže:

  Iskopace tebe Bili, ovaj, kupice tebe Misko!

  1. Olja kaže:

   Neće, neće, preorjentisao se na AGRAR, sada će sa Koletom pokušavati da nam uvaljuju GMO hranu.

 5. ariela kaže:

  e tako sam ja svojevremeno imala bakalnicu i u njoj kaficu koja se tu i przila i mlela pa mirisao ceo kraj…odjednom dodjose gospoda neka i rekose…mala sklanjaj to odsad ce ovde samo da budu Grand i Don…ima da te nema ako ne poslusas…evo ipak sam poslusala pa me ima da napisem ovo…a moja bakalnica je odavno zatvorena …na njoj je zbledeo papir: Uvek sveza kafa…smrc…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *