njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. aug. 2014

Pacijent stavio lekara na listu čekanja za isplatu mita

"Kada sam pravio listu po kojoj ću „čašćavati“ različite službenike morao sam da postavim neke prioritete"

“Kada sam pravio listu po kojoj ću „čašćavati“ različite službenike morao sam da postavim neke prioritete”

BEOGRAD, 30. avgust 2014, (Njuz) -Slaviša B. preduzetnik iz Beograda nedavno je operisao slepo crevo, a zbog velikog opterećenja koje ima njegov budžet bio je prinuđen da svog doktora stavi na listu čekanja za isplatu mita.

– Operacija je urađena krajnje profesionalno, primljen sam preko reda i zaista moram da pohvalim svog lekara koji je bio veoma profesionalan i ispunio je sve što je dogovoreno – kaže Slaviša – Kada sam pravio listu po kojoj ću „čašćavati“ različite službenike morao sam da postavim neke prioritete. Nedavno sam počeo izgradnju stambenog objekta, pa me je investiranje u različite državne službenike finansijski prilično iscrpelo. Na žalost, zdravlje nam je uvek na poslednjem mestu pa će i doktor morati da sačeka svoj red – objašnjava on kako je došlo do ove situacije.

Kako saznaje Njuz, ovo nije prvi ovakav slučaj. Zaposleni u zdravstvu se već neko vreme žale da građani ne vode računa o svom zdravlju na najbolji način i da prioritet u čašćavanju imaju druge državne službe.

– Građevinska inspekcija, policija, sudstvo… uvek postoje neke službe koje su građanima važnije od sopstvenog zdravlja. Liste čekanja su sve duže i doktori na njima uvek budu među poslednjima – iznosi sumornu realnost jedan beogradski lekar koji je tražio da ostane anoniman  – Ukoliko se ovaj trend nastavi plašim se da će neki lekari podleći iskušenju i početi da podmićuju pacijente kako bi što ranije dobili ono što im pripada – zabrinuto zaključuje ovaj doktor.

Bojan Savić

 1. celtic kaže:

  Radim sa malim bebama, i tu nema podmićivanja. Srećom, to se kompenzuje velikim brojem zgodnih samohranih mama, koje mi kažu da bi sve učinile za svoju djecu. A njih ne mogu odbiti.

  1. tijosav kaže:

   Ma ne seri da radiš sa malim bebama.

   1. celtic kaže:

    Radim kao dječiji fizioterapeut, a komentar je bio šala. Zašto, zvuči nemoguće da muško radi sa bebama i malom djecom?

    1. IzNoGud kaže:

     Po broju minusa koje su ti zalepili, dalo bi se zaključiti da je ovaj sajt postao moderan i kod onih koji misle da su duhoviti samo zato što isti sajt posećuju.

     Evo im još malo materijala za minuse: A što praktikuješ samo samohrane?

  2. vvv kaže:

   Izgleda da su se komentatori sa Blica masovno pridruzili…
   Bednije raje, bez smisla za salu i cinizam nisam video u zivotu.

 2. Svetislav kaže:

  Ovo je primer protiv primarne korupcije u zdravstvu koji treba slediti. Uvek treba ići na to da se prvo vadi organ, pa ako preživiš, onda možeš dati mito doktoru što te operisao, i eventualno svešteniku što veruje da ti spasao život. Ma, daj i nešto državi, makar za poplave, koje više niko ne pominje.

 3. technocaja kaže:

  Žena sva besna ulazi u prodavnicu i hoće da vrati kupljenu kesu bombona. Kaže prodavačici: “Pobogu ženo kakve su Vam ovo bombone, našla sam konac u skoro svakoj?” A prodavačica odgovori: “Jao znate to je serija rađena za Pirotsko tržište, date detetu da proguta bombonu pa izvučete i date mu opet kasnije!”

  1. Vitez kaže:

   Ih, a moja baba kupila one gumene što su u obliku polnih organa, pa ih negde skembala ne daih nikome.

 4. nadžak efendija kaže:

  Ovaj čovek se izgleda, baš pogubio. Uvek se znalo da se prvo daje pomoć popu i crkvi za zdravlje. Pa onda vlasti da nam bude zdrava i vesela, da nam progleda kad ne platimo porez.

 5. ehm kaže:

  Svi mi moramo da snosimo teret reformi. Profesori, lekari, policija…
  A reforme su bolne. (Sem torte sa istim imenom, ali to sad nije bitno)

  I svaka cast G. Vucicu koji je za samo nekoliko meseci …….

 6. Aksentije kaže:

  Genijalno!!!

 7. tijosav kaže:

  Velika glupost.Zdravlje je najpreče i uvijek treba misliti prvo na to pa onda na sve drugo.

 8. Monika kaže:

  Je l’ pacijent siguran da mu nesto nisu zaboravili u stomaku? Mis'im mozda je ipak sistem i dalje pametniji od njega.

 9. Guslar Perun kaže:

  Ja da sam na mestu ovog doktora , hirurga , a ja bi ovom vajnom preduzetniku Svetislavu namerno ostavio makaze u stomaku. Ma sta makaze , ma nasio bih mu jos tri slepa creva i pola kile kamenja u zuci , pa nek ide kod gradjevinaca i policajaca , komunalaca i ostalih koje je cascavao tj podmicivao da ga lece. Mangup , zida kuce, preduzetnik, za njih ima a za doktore nema. E nece da mooze, a jok…!

 10. Tagore kaže:

  Zbog nepostojeće korupcije u Srbiji, ”Ikar” će proizvoditi autolepljive nalepnice ”Mercedes” u feodalnoj republici Lesotho.
  Višak lepka će biti namenjem novčanicima doktora i notara u čekaonici za neoverene dokumente po krilima ”monarch butterfly”.

 11. Ivan_KS kaže:

  A nije razmišljao da će morati na kontrolu posle ovoga ili eventualno za potvrdu o sprečenosti za dolazak na sudsko ročište? Onda će morati da ispostavi račune, kome je šta ostao dužan ili da čeka da mu doktor ne bude u smeni ili da ode na odmor ili seminar… nepromišljeno totalno, kakva greška mladog preduzetnika. Mladost ludost!

 12. Zoran kaže:

  A sad stvarno: Moja sestra radila deset godina na odredjeno kao medicinska sestra. Jurila veze, sta sve nije da dobije stalni posao i nista. Onda joj rekla neka sestra da to kosta 5000 evra. Ona mrtva hladna i krajnje ozbiljna pitala pred jos nekima da li oni nju mogu da zaposle pa da joj odbijaju od plate. Ja sam umro kad sam cuo.

 13. Zoran kaže:

  Mogao bi jedan tekst na temu kako nasi gradjani traze od banke kredit za mito za posao u drzavnoj sluzbi. Cim pocnu da rade vracaju kredit kroz rate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *