Gospodin Srećko ne zna kakvo je zdravstveno stanje njegovog lekara
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

26. jan. 2017

Pacijent se plaši da će njegov lekar umreti pre pregleda zakazanog za 2020. godinu

BEOGRAD, 26. januar 2017, (Njuz) – Srećko Jerković, penzioner iz Beograda, priznaje da je prilično zabrinut za zdravlje svog kardiologa i da se plaši da ovaj neće dočekati pregled koji mu je zakazao za april 2020. godine. On tvrdi da bi mu čekanje mnogo lakše palo kada bi imao potpuniju sliku o lekarevom zdravlju i životnim navikama.

– U godinama sam kada se javljaju različiti zdravstveni problemi, pa se trudim da redovno idem na kontrole – priča Srećko – Moj izabrani lekar sumnja da srčani mišić ne funkcioniše na najbolji način, pa mi je zakazao hitan pregled kod specijaliste. Odmah sam stavljen na listu čekanja i pregled će biti obavljen za tri godine. Meni to nije neki veliki problem, ali se plašim da će kardiolog zadužen za moj slučaj do tada umreti pa neću stići na red. Ništa ne znam o tom čoveku, ni koliko godina ima, da li vodi računa o svom zdravlju, da li je možda pušač ili se bavi nekim ekstremnim sportom. Sve su to faktori rizika koji njegovo zdravlje i život mogu dovesti u pitanje, a mene i druge pacijente ostaviti bez očekivanog pregleda – objašnjava ovaj penzioner.

Zaposleni u Ministarstvu zdravlja kažu da Srećko nema razloga za brigu i da im je njegov kardiolog lično garantovao da će paziti na zdravlje kako bi dočekao zakazani pregled.

– Naravno da je nemoguće garantovati da će lekar doživeti sve svoje zakazane preglede, ali, u konkretnom slučaju, rizik je sveden na najmanju meru. Svi pokazatelji govore da je lekar u dobrom stanju i da može još dugo izdržati rad pod ovakvim opterećenjem. Srećko i ostali građani, zaista, nemaju razloga za zabrinutost jer su uzuzetno retki, gotovo zanemarljivi, slučajevi da je lekar umro pre pacijenta kome je zakazao pregled – uveravaju nas nadležni.

Bojan Savić

  1. haha kaže:

    Jos je bolji onaj tip, sto je na pregled cekao godinu dana. Kad je napokon dosao na red, instrument se pokvario. Sta ce sad? Pa da zakaze sa sledeci slobodan termin (za godinu dana).

  2. Ja sam kaže:

    Sve liste cekanja se prosledjuju dispecerima gradskih grobalja radi planiranja petogodisnjeg poslovanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *