nazad na vrh

Pacijent u teškom stanju hitno primljen na listu čekanja

Zahvaljujući brzoj intervenciji, pacijent će na red za operaciju stići već 2020. godine što može presudno uticati na spasavanje njegovog života

BEOGRAD, 27. septembar 2016, (Njuz) – Pedesetogodišnji muškarac koji je, u teškom stanju, juče dovežen u Klinički centar u Beogradu, zbrinut je brzom i efikasnom reakcijom medicinskog osoblja koje ga je odmah po prijemu stavila na listu čekanja. Zahvaljujući ovom potezu on će na red za operaciju stići već 2020. godine što može presudno uticati na spasavanje njegovog života.

– Pacijent je u naš centar stigao u pratnji supruge i sina. Žalio se na otežano disanje, bol u grudima, mučninu što najverovatnije ukazuje na ozbiljne srčane probleme -priča doktor Marinko Rakić – U takvim momentima nemate vremena za oklevanje i odugovlačenje, pa smo ubrzali procedure i po hitnom postupku, izvršili njegov upis na listu čekanja. Ponosan sam na svoje saradnike i medicinsko osoblje koje je odreagovalo na pravi način i, u okviru svojih mogućnosti, učinilo sve kako bi ugroženi pacijent dobio neophodnu pomoć – istakao je on.

U ovoj ustanovi tvrde da se strogo pridržavaju instrukcija Ministarstva zdravlja i poštuju kriterijume po kojima se pacijenti raspoređuju na listu čekanja.

– Aktuelni ministar je učinio dosta na reformi zdravstvenog sistema što lekarima omogućava efikasniji rad, a pacijentima bolju uslugu. Jasno su definisani prioriteti pa se ne može desiti da najugroženiji pacijenti čekaju na pregled ili operaciju više od nekoliko godina. Pozvao bih, ovom prilikom, pacijente da poštuju pravila i ne pokušavaju da uđu na listu preko reda – poručio je dr Rakić i dodao da bi rad zdravstvenih radnika bio dodatno olakšan kada bi lekari koji imaju privatnu praksu prestali da im šalju svoje pacijente na preglede.

Bojan Savić

 

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
 1. Reforme i reformske papirologije, mic po mic, pa počinju da deluju. Onda ih još samo treba usaglasiti sa potrebama gradjana i …. ko zna??!!

 2. Zdravstveni sistem Srbije je potpuno umrezen.
  Tako se liste cekanja Klinickog centra automatski prosledjuju svim beogradskim sahranilistima, kako bi direktori Novog groblja, Lesca, Orlovace… i ostalih isturenih odeljenja KBC-a, mogli pravovremeno da planiraju prosirenje svojih kapaciteta. Naravno, tu su i kooperanti: cvecari, svecari, kamenoresci, popovi, restorandzije, narikace, hladnjacari za voce, povrce i leseve…

  • Kako Informer saznaje, Ceda Jovanovic je neposredno odgovoran za stanje ovog nesrecnika i glavni je okrivljeni u postupku koji ce se voditi pred sudom u Strazburu. Sve ovo se lako moze utvrditi ako se pazljivo pogleda Zdravstvena knjizica bolesnika.
   U sutrasnjem broju citajte:
   -Fidelinka sem rezanaca reze i zdravlje zaposlenih.
   Prekosutra citajte:
   -Kucni ljubimac obolelog imao psece detinjstvo.

 3. Има он мало више година. Рођен 20-ог Окт.1944. од зла оца Тииите и још горе мајке Партије. Хроничан болесник: братство & јединство… од Авноја до нашег гноја… године заплета… нисам обавештен … итд. Стално је на неким кред…, пардон, инфузијама. А да ће да чека до 2020-е то неће: најдаље још 2 до 2 и по године. Тренутна терапија: Не липши магарче до зелене траве. (Бар да `оће да му врате ту траву! Али неће! Који то разбојници враћају отето? И то од брата отето!)

 4. Pa znajuci kakvo je zdravstvo mislim s kakvim s eproblemima suocava kad bira ko ce na listu cekanja predlazem izvesne olaksice…naime saradnja sa komunalnom sluzbom “gradska groblja” bi morala da bude konstantna..krstite se vi samo levom i desnom al tako je…bar da onaj s liste ko ne doceka lecenje bud esiguran gde ce da pociva…u celoj zbrci na dostojanstvo coveka se nimalo ne misli…

  • Zdravstvo i grobarstvo su u Srbiji povezani kao mali i rusenje Sava male.
   Pre vas zovu vlasnici raznih SZTR za organizaciju sahrana tipa ,,Vas voljerni bolesnik-nas les”, nego sto lekar konstatuje smrt.

 5. Sve ovo receno potvrdjuje i moj komsija Djoka koji je u to vreme bio u Urgentnom centru da pita kada imaju slobodan termin da dodje da zakaze kod hirurga povezivanje vena,koje je njegova zena isekla cekajuci u redu da zakaze reanimaciju svog sina koji je skocio sa terase posto se vise od dva dana nije pojavila ekipa hitne pomoci da njegovoj sestri ukaze pomoc zbog anafilaktickog soka,potencirajuci da se primecuje izuzetan boljitak kod medicinskih radnika koji su pacijentu odmah zakazali pregled cim su popili po kafu,popusili po cigaretu i spakovali koverte i vecinu pakovanja kafe i flasa sa viskijem.Peceno jagnje je cak ostalo na stolu…

 6. jel moze preko veze

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix