njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

07. nov. 2016

PADAJU REKORDI: Đoković prvi vegan u istoriji na drugom mestu ATP liste

LONDON, 6. novembar 2016, (Njuz) – Srpski teniser Novak Đoković nastavlja da pomera granice modernog tenisa što potvrđuje i najnovija ATP lista na kojoj on zauzima drugo mesto čime je i zvanično postao prvi vegan koji je ostvario tako visok plasman. On priznaje da ovakav rezultat nikada ne bi postigao bez svog stručnog tima i njihovih nutricionističkih saveta.

– Ranije sam bio dosta nervozniji na terenu, borio se za svaki poen i, ponekad, gubio živce kada napravim neku bespotrebnu grešku – priča Đoković. – Sve to je nestalo od kada sam prešao na novi režim ishrane koji mi pomaže da budem opušteniji, da tenisu pristupam sa filozofskim mirom i rezultat nije izostao. Danas sam drugi teniser sveta, što je, objektivno, ogroman uspeh, a ako ovako nastavim ko zna gde ću se zaustaviti – poručuje drugi teniser sveta.

Ovaj fantastičan rezultat je, sa velikim odobravanjem, dočekan među promoterima veganske ishrane koji smatraju da on predstavlja najbolji odogovor svim kritičarima njihovog načina života. Đokovićeva savetnica za ishranu Maja Volk ističe da je Đoković samo potvrdio da veganska hrana nije prepreka za ostvarivanje visokih dometa u sportu.

– Uvek sam se pitala zašto ljudi više brinu o tome šta sipaju u auto nego kakvu hranu jedu. Pravilna ishrana je osnov za dobro funkcionisanje organizma i veoma sam srećna što sam deo Noletovog tima koji mu je, savetima, pomogao da pronađe svoje mesto među velikanima belog sporta- ponosno ističe ona.

Ovaj istorijski uspeh Đokoviću čestitale hiljade vernih navijača iz Srbije koji su mu poručili da će, za njih, zauvek biti najbolji ambasador naše zemlje bez obzira čime se hrani.

Bojan Savić

  1. Ja sam kaže:

    Maja, poneta uspehom sa Novakom, pocela i svoj auto zdravo da hrani pa umesto benzina sipa cistu planinsku vodu sa planine Babin zub.

  2. Dzoni Bravo kaže:

    Svi mi zeljno iscekujemo da najbolji teniser sveta Endi Mari krene Novakovim stopama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *