Palma naglasio da fontana može da primi više hiljada maturanata
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

30. maj. 2015

Palma pozvao sve evropske maturante da se okupaju u jagodinskoj fontani

JAGODINA, 30. maj 2015, (Njuz) – Predsednik jagodinskog parlamenta Dragan Marković Palma pozvao je maturante iz cele Evrope da na kraju završne godine školovanja posete Jagodinu i okupaju se u velikoj fontani.

Marković je napomenuo da je fontana projektovana tako da bez problema može da primi sve maturante iz čitave Evrope.

– Gradovi u Evropi nemaju fontane sa dovoljno kapaciteta da prime sve svršene srednjoškolce pa maturanti moraju da čekaju i po nekoliko sati na svoj red za tradicionalno kupanje. Fontana u Jagodini je duga 122 metra i može da primi nekoliko hiljada maturanata istovremeno, dok recimo fontana di Trevi u Rimu može svega njih pedesetak – objasnio je Dragan Marković.

On je otkrio da je jagodinska fontana opremljena najsavremenijim sadržajima koji treba da privuku mlade “da na jedan aktivan način proslave kraj školovanja”.

– Naša fontana može da pušta muziku, tako da smo za evropske maturante predvideli repertoar sa Odom radosti, dok je u slučaju hladnog vremena, moguće uključiti i grejanje kako bi voda bila optimalne temperature da se deca ne prehlade. Kad su već tu, maturanti će moći da posete i neku od jagodinskih znamenitosti poput zoo-vrta, Muzeja voštanih figura, Viva tržnog centra, a za one koji žele da produže vodeni užitak, tu je aqua park – zaključio je Dragan Marković Palma.

Palma je otkrio da će vodopad, za koji je planirano da bude najveći na Balkanu, kada bude završen moći da primi sve svršene studente u Evropi koji planiraju da diplomiranje proslave jednim velikim raftingom.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Za brz I efikasan transport velikog broja studenata, u kratkom vremenu, gradi se najveci terminal za teleprontovanje, odmah pored fontaine.

 2. mirko kaže:

  Svim evropskim maturantima dati plac za dzabe.
  Nakon kupanja u fontani, vecera za sve, pa kik-boks trening I paljenje olimpijskog plamena.

 3. miha bukovac kaže:

  Bez obzira što neki komentatori pokušavaju da budu “duhoviti” na račun Palminog obrazovanja, njegov “nepismeni” pristup reklami Jagodine (i u opšte, odnosu prema svom gradu (gledano sa distance autsaidera) je za svaku pohvalu. Poseduje “klikere” poslovnog čoveka i naivnu iskrenost poštenjaka (mada nije obaveznoda to i jeste).

  1. jana kaže:

   Reklama je cudo, ali zato Jagodinci znaju, gde zive :D

 4. Neko iz mase kaže:

  Svi vi koji zafrkavate Palmu ste, u stvari, samo ljubomorni na njega, jer je on video najveću zgradu u Evropi i što mu jedino Betoven i Mocart nisu svirali “na uvce”

 5. gaga kaže:

  Bolje da sredi toalete na autobuskoj stanici…i tu dilaze turisti…uzas. Posle toaleta mogu komotno da se okupaju u fontani ili akva-parku.

 6. djordje kaže:

  U Strpcu moze biti 3000clanova samo sa 2500 siptara koji zive u opstini ,ostalih pet stotina su zlocinci veci od ustasa i uck zajedno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *