nazad na vrh

Patrijarh Irinej odlikovao Vučića za očuvanje Kosova u sastavu vremenske prognoze na RTS-u

BEOGRAD, 9. oktobar 2019, (Njuz) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej dodelio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću orden Svetog Save prvog reda za neumornu borbu za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu vremenske prognoze na Radio televiziji Srbije.

Patrijarh je izjavio da je Srbija u vreme Vučića krenula velikim koracima napred i da se on žestoko bori da sačuva ono što je najvažnije – teritorijalnu celovitost Kosova i Metohije u okvirima vremenske prognoze Javnog servisa.

– Naš narod kaže ono što se silom uzme i vrati se, ali ono što se pokloni to se nikada ne vrati. Ne smemo pokloniti ni jednu jedinu stopu naše svete vremenske prognoze. Opstanak srpskog naroda u prognozi RTS-a je ključan za opstanak srpskog naroda uopšte – poručio je Irinej.

Irinej je Vučiću uručio orden uz reči da su mnogi pokušali da Srbe izbace iz vremenske prognoze na RTS-u i da bi u tome verovatno i uspeli da nije bilo njegove lavovske borbe.

Primajući orden, predsednik Srbije poručio je da mu se nije ni nadao, niti ga je tražio, ali da mu je izuzetna čast što ga je dobio.

– Dobro je poznato da nisam omiljen na Javnom servisu, iako nisam smenio nikoga koga su još onomad postavili Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Ipak, iako su mnogi verovali da će Kosovo proglasiti nezavisnost od ostatka vremenske prognoze u Dnevniku 2, mudrom politikom uspeli smo da ga zadržimo u njenom sastavu. Ovaj orden me dodatno obavezuje da još napornije i snažnije borim za jedinstvo i celovitost Srbije u vremenskoj prognozi – izjavio je Vučić na svečanoj dodeli ordena.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Patrijarh ocigledno uredno prati vremensku prognozu na RTS-u i, ruku na srce, tako je. Kosovo je tu. Vremenska prognoza je jedino sto je preostalo Srbiji od Srbije. Svaka cast. Zasluzeno odlicje.

 2. Sto ga je ocuvao, svaka cast, samo dugmici ostali.

 3. Vaistinu oblačno! Njuzovci, srećan vam 9. rođendan!!!!

 4. Kako je ovo tužna vest koja je istinita, taman se AV bori za Kosovo kao i drugari mu Tači i Haradinaj, nastranost i bolest crkve ovde je došla do izražaja, sve nas pravi maloumne i glupe a sama je trenutno retardirana u gumenoj sobi.

 5. a ko daje nagradu što više ne spominju godinama
  u vremenskoj prognozi pokrajinu Vojvodina nego
  Sever Srbije?

 6. Sva sreca,prognoza kaze da nece biti Oluje…!! Mada Srbi odavno ne veruju…u sinopticki razvoj situacije…dok ne nastane Potop biblijskih razmera…
  A dotle,gledajmo aplikacije,ocima RTS-a…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix