njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. okt. 2019

Patrijarh Irinej odlikovao Vučića za očuvanje Kosova u sastavu vremenske prognoze na RTS-u

BEOGRAD, 9. oktobar 2019, (Njuz) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej dodelio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću orden Svetog Save prvog reda za neumornu borbu za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu vremenske prognoze na Radio televiziji Srbije.

Patrijarh je izjavio da je Srbija u vreme Vučića krenula velikim koracima napred i da se on žestoko bori da sačuva ono što je najvažnije – teritorijalnu celovitost Kosova i Metohije u okvirima vremenske prognoze Javnog servisa.

– Naš narod kaže ono što se silom uzme i vrati se, ali ono što se pokloni to se nikada ne vrati. Ne smemo pokloniti ni jednu jedinu stopu naše svete vremenske prognoze. Opstanak srpskog naroda u prognozi RTS-a je ključan za opstanak srpskog naroda uopšte – poručio je Irinej.

Irinej je Vučiću uručio orden uz reči da su mnogi pokušali da Srbe izbace iz vremenske prognoze na RTS-u i da bi u tome verovatno i uspeli da nije bilo njegove lavovske borbe.

Primajući orden, predsednik Srbije poručio je da mu se nije ni nadao, niti ga je tražio, ali da mu je izuzetna čast što ga je dobio.

– Dobro je poznato da nisam omiljen na Javnom servisu, iako nisam smenio nikoga koga su još onomad postavili Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Ipak, iako su mnogi verovali da će Kosovo proglasiti nezavisnost od ostatka vremenske prognoze u Dnevniku 2, mudrom politikom uspeli smo da ga zadržimo u njenom sastavu. Ovaj orden me dodatno obavezuje da još napornije i snažnije borim za jedinstvo i celovitost Srbije u vremenskoj prognozi – izjavio je Vučić na svečanoj dodeli ordena.

Nenad Milosavljević

 1. Spomenka kaže:

  Patrijarh ocigledno uredno prati vremensku prognozu na RTS-u i, ruku na srce, tako je. Kosovo je tu. Vremenska prognoza je jedino sto je preostalo Srbiji od Srbije. Svaka cast. Zasluzeno odlicje.

 2. frka kaže:

  Sto ga je ocuvao, svaka cast, samo dugmici ostali.

 3. celticBL kaže:

  Vaistinu oblačno! Njuzovci, srećan vam 9. rođendan!!!!

 4. Vladimir Nikolic kaže:

  Kako je ovo tužna vest koja je istinita, taman se AV bori za Kosovo kao i drugari mu Tači i Haradinaj, nastranost i bolest crkve ovde je došla do izražaja, sve nas pravi maloumne i glupe a sama je trenutno retardirana u gumenoj sobi.

 5. beda beda kaže:

  a ko daje nagradu što više ne spominju godinama
  u vremenskoj prognozi pokrajinu Vojvodina nego
  Sever Srbije?

 6. voya montoya kaže:

  Sva sreca,prognoza kaze da nece biti Oluje…!! Mada Srbi odavno ne veruju…u sinopticki razvoj situacije…dok ne nastane Potop biblijskih razmera…
  A dotle,gledajmo aplikacije,ocima RTS-a…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *