nazad na vrh

Pekara promenila naziv u “Potrebna radnica”

Mušterije nisu ni znale da se pekara zvala "Maca"

BEOGRAD, 11. oktobar 2016, (Njuz) – Pekara “Maca” u beogradskom naselju Karaburma, nakon 20 godina postojanja promenila je naziv u “Potrebna radnica”, saznaje Njuz.

Vlasnica pekare Milena Maca Cuković kaže kako je bila primorana na ovaj potez, pre svega zbog mušterija koji su je tako zvali.

– Naziv “Maca” postoji već dve decenije, ali od kad postoji pekara, svi po kraju umesto “Idem kod Mace” govore “Idem u Potrebna radnica” i pravo da vam kažem nemam pojma šta je razlog tome – otkriva vlasnica ove pekare – Rešila sam da napravim anketu među komšijama koji pazare kod nas, sa pitanjem koje bi oni ime dali pekari, a pored “Potrebna radnica, pitati unutra”, najviše predloga dobila su imena “Tražimo radnicu. Baš niko?”, “Pekara je pod video nadzorom” i “Spremite sitan novac”. Opredelili smo se za prvi naziv jer je najkraći – kaže vlasnica.

Stanar obližnje ulice, koji svakodnevno kupuje u ovoj pekari, kaže kako je bilo pitanje vremena kada će njegova omiljena pekara dobiti novo ime.

– Pravo da vam kažem nisam ni primetio da se pekara zvala “Maca”. Znam samo da su do sada promenili oko 50 radnica, a čim počnem da flertujem sa nekom od njih, pojavi se nova i ne završim posao – požalio se ovaj stariji gospodin.

Kako Njuz saznaje, pod uticajem ove pekare, i obližnja menjačnica rešila je da promeni ime u “Obavezno proverite kusur”, apoteka u “Ne vraćamo lekove”, a samooposluga u “Ne pipajte hleb!”.

 

Miroslav Vujović

Marinko Katana

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Pekara se mogla zvati i ,,Za ovde ili nosite”.
    Ipak, u gradu ima sve vise radnji koje se zovu: ,,Lokal se izdaje” i ,,Rasprodaja zbog gasenja”. Konkurenciju im pravi lanac lokala pod imenom ,,Sale 50%”.

  2. Naslov je u skladu sa reformatorskom vladom. Problem će nastati ako im zatreba kredit od MMF-a, za proširenje delatnosti, onda će morati i naslov da usaglase!

  3. Akcija,akcija,pala cena,pala cena eeee zinula im dupeta.Možda treba da angažuju nekog kriznog menadžera…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix