Mušterije nisu ni znale da se pekara zvala "Maca"
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

11. okt. 2016

Pekara promenila naziv u “Potrebna radnica”

BEOGRAD, 11. oktobar 2016, (Njuz) – Pekara “Maca” u beogradskom naselju Karaburma, nakon 20 godina postojanja promenila je naziv u “Potrebna radnica”, saznaje Njuz.

Vlasnica pekare Milena Maca Cuković kaže kako je bila primorana na ovaj potez, pre svega zbog mušterija koji su je tako zvali.

– Naziv “Maca” postoji već dve decenije, ali od kad postoji pekara, svi po kraju umesto “Idem kod Mace” govore “Idem u Potrebna radnica” i pravo da vam kažem nemam pojma šta je razlog tome – otkriva vlasnica ove pekare – Rešila sam da napravim anketu među komšijama koji pazare kod nas, sa pitanjem koje bi oni ime dali pekari, a pored “Potrebna radnica, pitati unutra”, najviše predloga dobila su imena “Tražimo radnicu. Baš niko?”, “Pekara je pod video nadzorom” i “Spremite sitan novac”. Opredelili smo se za prvi naziv jer je najkraći – kaže vlasnica.

Stanar obližnje ulice, koji svakodnevno kupuje u ovoj pekari, kaže kako je bilo pitanje vremena kada će njegova omiljena pekara dobiti novo ime.

– Pravo da vam kažem nisam ni primetio da se pekara zvala “Maca”. Znam samo da su do sada promenili oko 50 radnica, a čim počnem da flertujem sa nekom od njih, pojavi se nova i ne završim posao – požalio se ovaj stariji gospodin.

Kako Njuz saznaje, pod uticajem ove pekare, i obližnja menjačnica rešila je da promeni ime u “Obavezno proverite kusur”, apoteka u “Ne vraćamo lekove”, a samooposluga u “Ne pipajte hleb!”.

 

Miroslav Vujović

Marinko Katana

 1. Ja sam kaže:

  Pekara se mogla zvati i ,,Za ovde ili nosite”.
  Ipak, u gradu ima sve vise radnji koje se zovu: ,,Lokal se izdaje” i ,,Rasprodaja zbog gasenja”. Konkurenciju im pravi lanac lokala pod imenom ,,Sale 50%”.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Naslov je u skladu sa reformatorskom vladom. Problem će nastati ako im zatreba kredit od MMF-a, za proširenje delatnosti, onda će morati i naslov da usaglase!

 3. voya montoya kaže:

  Akcija,akcija,pala cena,pala cena eeee zinula im dupeta.Možda treba da angažuju nekog kriznog menadžera…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *