nazad na vrh

Pekari uveravaju građane da crni hleb farbaju bojama prirodnog porekla

Pekari poručuju da im je interes građana uvek bio ispred sopstvene zarade

BEOGRAD, 6. septembar 2013, (Njuz) – Srpski pekari odbacuju spekulacije medija koji dovode u pitanje kvalitet crnog hleba u našim prodavnicama i tvrde da razloga za zabrinutost nema jer su boje kojima se farba hleb potpuno prirodnog porekla.

– Kontroverze oko crnog hleba koje su se pojavile ovih dana nisu utemeljene u činjenicama. Građani nemaju nikakvog razloga za brigu. Sve boje koje koristimo za farbanje hleba u crno su dobijene prirodnim putem. Moram da naglasim da sve moje kolege poštuju ove standarde jer nam je kvalitet i interes kupaca uvek bio ispred zarade – kaže Đorđe Panić, vlasnik pekare Burek i kroasani.

Činjenicu da ovako dobijen crni hleb ima sve osobine kao beli, Đorđe pravda nedostatkom prirodnih dodataka koji bi stvorili utisak zbijenosti i gustine kao kod pravog crnog hleba.

– Ako želimo da postignemo pravi kvalitet ne smemo koristiti veštačka sredstva za dobijanje crnog hleba jer bi to bila prevara potrošača. Zato koristimo prirodne arome kako bismo kupcima dočarali originalni ukus crnog hleba, a trenutno radimo na dobijanju materija koje će ovako dobijenom hlebu dati prirodnu zbijenost i gustinu – zaključio je Panić.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Pa realno, nema razloga za brigu. Nafta je prirodnog, organskog porekla, duboko je iz zemlje, znaci nezagadjena i samim time neotrovna.
  Podrzavam farbanje leba i ocekujem da rekonstruisana vlada ofarba lebac u bojama vladajuce koalicije!

 2. Odlično, prirodnu boju dodaju u prirodnu gumu, ništa veštačno, sve prirodno.

 3. Pekara Burek i kroasani!
  originalno :-)

 4. Ali ovo je stvarno bila izjava žene koja radi u gradskoj pekari, u jednoj emisiji u RTV Vojvodina pre nekoliko meseci.

 5. Alan Ford pitanje: A kakvim bojama farbate bijeli hljeb?!

 6. Đura i Đurine kućne čarolije – kako dobiti beli lebac od crnog leba: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dWJhkCDzpCI#t=325

 7. Važno je da boje nisu od GMO…

 8. u cemu je problem?! oduvek su delovali prirodno i zdravo! javnost je cudo!

 9. Da mi je znati od čega li se pravi ono zrnevlje kojim posipaju lebove…

 10. Mislim da se farba ekstraktom ječmenog slada.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix