nazad na vrh

Pentagon nakon priloga TV FOX: Napuštamo bazu kod Uroševca u Bugarskoj

Pentagon otkrio da već godinama imaju bazu u Bugarskoj umesto na Kosovu

VAŠINGTON, 6. januar 2012, (Njuz) – Pentagon je veoma bilzu odluke da američka vojska definitivno napusti bazu Bondstil kod Uroševca, jer je nakon priloga uticajne američke televizije FOX došao do saznanja da se ova vojna baza nalazi u Bugarskoj, a ne na Kosovu kako je prvobitno smatrano.

– Bili smo zatečeni kada smo na FOX televiziji videli kartu tog dela Evrope – izjavio je portparol Pentagona Džordž Litl – Shvatili smo u tom trenutku da se Jugoslavija, zapravo, uopšte nije raspala. Međutim, još nas je više zaprepastila činjenica da ono što smo mislili da je Jugoslavija koja se raspala, a koja se ipak nije raspala, zapravo Bugarska! Ako je tako, to onda znači da se naše trupe za očuvanje mira greškom nalaze u zemlji koja je članica NATO-a i ta gruba greška pod hitno mora da bude ispravljena – smatra Litl.

Pentagon namerava da, u saradnji sa NATO partnerima, premesti svoje snage na severozapad, na teritoriju koja je na karti FOX-a označena kao Srbija, ali tek nakon što iz FOX-a stigne informacija na kom se delu te teritorije nalazi Kosovo.

– Naša podrška kosovskoj nezavisnosti ovim se uopšte ne dovodi u pitanje, i čim nađemo gde se Kosovo zapravo nalazi, srpske snage i institucije će morati da se sa njega povuku, a mi ćemo se stacionirati na celoj teritoriji Kosova u skladu sa rezolucijom SB UN  1244 – rekao je Džordž Litl.

Prema nezvaničnim informacijama, američke zvaničnike donekle zbunjuju izveštaji sa terena prema kojima u onome što je po karti FOX-a zapravo Bugarska živi toliko Srba i Albanaca, no savetnici koji se u administraciji SAD bave pitanjima centralne i jugoistočne Evrope uveravaju zvaničnike da mešanje i migracije stanovništva, kao i veliko prisustvo pripadnika nacionalnih manjina, nisu ništa čudno u tom delu sveta.

– Nadamo se samo da 1999. godine nismo, misleći da oslobađamo Kosovo, zapravo bombardovali Bugarsku, jer to bi za nas bio veliki udarac. Kako se zvanična Sofija nije bunila, pretpostavljamo da nismo, ali još uvek nemam tačnu potvrdu – iskren je Litl, koji se nada da će Bugarska objasniti svetskoj zajednici šta radi toliko daleko na zapadu.

Veljko Popović

 1. Gresite grdno, i vi i tv fox :) Stacionirace se u Beogradu, uz klimoglav dobrog domacina *adica :):) Pride ce im dati na koristenje i sopstveni wc, Gde drugo da im skine svoje gace, a da nije public :):)

 2. EPIC FAIL FOX-a :)

 3. Čula si za Srbiju kao što si čula za Madagaskar Danice!

 4. Највише ми се свиђа што је портпарол у последњем одељку променио презиме из Литл у Биг :-)

 5. Socijalistička Federativna Republika Bugarska!

  • Prema mapi, sad smo Austrosrbija i 1914. napašćemo Bugarsku. I najbitnija činjenica – sve Mađarice su naše. Ahhh!!!!

 6. Ja sam mislio da zivim u Srbiji, ali hvala TV Foxu sto su mi otvorili oci. Ja zivim u Bugarskoj, sto znaci da je u Srbiji sve ok. Mislio sam da emigriram iz Srbije, ali sad necu. Ja cu se useliti u Srbiju. I mislio sam u pocetku da ovo ima neke veze sa onim smesnim cigaretama, ali sad kad mi je TV Fox potvrdio, shvatam da je ipak sve realnost! Jadni Bugari pored ovih Amerikanaca. C, c, c..,.

  • Читав живот седиш у Србији, и неприметно се нађеш у ЕУ… Ко је луд сад да емигрира…

 7. ma sve nekako ajd ali Lepa Brena ovo nece lako podneti…

 8. ko koga ovde(za)jebava.

 9. A ja kad kažem da novinari lažu čim zinu niko mi ne veruje.

 10. Jednog dana kada skupim dovoljno para, pravac Kazablanka.
  Za neupućene, to je u Švajcarskoj.

 11. Možda je Fox News uzeo neku staru kartu iz perioda SFRJ i samo su pretpostavili gde koja zemlja treba da stoji, pa su nas stavili u Mađarsku, a Bugare na teritoriju bivše SFRJ.

 12. Ako ništa,rečenica ti je za sve pare…BTW,geografske karte se čitaju i nema mesta za maštanje i pretpostavke,možda eventualno tarot karte… Čula si za tačku kao za Madagaskar Danice! P.S.Ne glasaj sam za sebe,smejaće ti se u društvu. : )

 13. Bugari ušli u Sofiju!

 14. Konačno smo se dokopali Mađarica uz pomoć naših prijatelja iz Amerike!

 15. Ama to je izgleda zbog onih ŠKRILJACA naime ne igraju više na kartu demokratizacije, sad jednostavno promene granice i sve je rešeno

 16. Momentalno ispraviti greške i stacionirati Bondstil u Bugarskoj, poništiti priznanje ”Kosova”, napasti Tursku i bombardovati njen glavni grad London, uz priznanje nezavisnosti Kurdistana sa obavezom uspostavljanja dobrosusedskih odnosa sa Donjom Saksonijom! Živela nezavisna Pruska, uaaa tlačitelji Korzike!

 17. A Kosovo, a Kosovo? Ide li i ono s nama?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix